Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Lähetetty Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsenille

Jyväskyläläisten valtuutetut

Olette leikkaamassa ankaralla kädellä Huhtasuolta, köyhimpien, työttömien ja moniongelmaisten kaupunginosalta. On nousemassa heidän etujaan ajava kansanliike. Nimilistat kiertävät, lehti- ja blogikirjoituksia julkaistaan. Toivottavasti saan julkistaa Teistä - yksilöinä, ryhminä ja kollektiivina - myönteisiä asioita. Sen, että kaikin mahdollisin keinoin edistätte kirjaston ja terveyskuksen säilymistä Huhtasuolla niiden nykymuodossa. Seuraan asiaa ja annan julkisuuteen tietoja sen vaiheista. Olisi ilo kertoa myönteistä toimistanne Huhtasuon kirjaston ja terveyskeskuksen säilymiseksi nykyisenlaisina.

Ehtisittekö vastata:

1 Kuka Teistä pitää ihmisten hyvinvoinnin lisäämisenä Huhtasuon kirjaston ja terveyskeskuksen lakkauttamista, palvelujen ja aineistojen siirtämistä muualle ja kirjaston nyt tarjoaman kokoontumistilan sulkemista?

2 Kuka Teistä pitää kaupungin köyhimpiä syyllisinä kaupungin taloudelliseen tilaan ja katsoo oikeudenmukaiseksi heidän rokottamistaan siitä?

3 Kuka Teistä arvostaa yhdenvertaisuutta ja pitää siksi tarpeellisena työttömien foorumin perustamista ja sen kuulemista heitä koskevissa asioissa ilman, että virkamiehet ja poliittiset päättäjät ovat vaikuttamassa foorumin piirissä syntyviin ideoihin ja kannanottoihin?

4 Kuka Teistä kannattaa Huhtasuon terveyskeskus- ja kirjastoasian perinpohjaista käsittelyä niin, että avataan sivusto kaupunkilaisten ja täällä toimivien yhteisöjen kannanotoille?

5 Kuka Teistä myöntää, että hyvinvointi-, terveys- ja kulttuuripalvelut nostavat ihmisten eliniän ennustetta ja että niiden vähentäminen leikkaa sitä? Onko Teissä joku, joka ei tiedä, että köyhimmät ja syrjityt suomalaiset kuolevat toistakymmentä vuotta nuorempina kuin muut?

Yksi monista julkisista kannanotoistani Huhtasuon kysymyksissä: http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/pitaako-vieda-kaikki/1766641

Ristiriitainen ja kysymyksiä herättävä Huhtasuo-muistio: http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/66395_mpp_1022014_huhtasuo_muistio.pdf

Kiitos, että osallistutte Huhtasuon hyvinvoinnin lisäämiseen, ette sen leikkaamiseen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos jo nyt saapuneista vastauksista! Kaupunginvaltuutetut paneutuvat tehtäviinsä ja tekevät parhaansa, sen huomaa selvästi.

Kauko Tuupainen, Vesa Kupari, Jukka Hämäläinen ja Matti Björk ehtivät ensimmäisinä. Jokainen kirjoitti osuvasti ja valotti asiasta uusia näkökohtia. Laajaa huhtasuolaisten ja kaupunkilaisten palautteenantomahdollisuutta pidettiin hyvänä. Sellainenhan oli viimeksikin, kun kirjastoja puolustettiin. Yksilöt ja yhteisöt saivat lähettää kannanottoja, jotka kaupunki vastaanotti. Toivottavasti sellainen tärkeä vaihe suuressa muutoksenteossa saadaan aikaiseksi.

Suuri yllätys oli äskeinen Matti Björkin vastaus yhteisviestiini. Hän kertoi, että hän ja koko muu Perussuomalaisten ryhmä kannatti kaikkia esittämiäni näkökohtia, mutta he hävisivät äänestyksessä, ja kaupunginhallituksen ehdotus hyväksyttiin.

Nyt on aika toimia, kun ratkaisut ovat ainakin virallisesti vielä tekemättä tai kesken.

Viime kerralla demarivaltuutettu, professori Kalevi Olin oli ratkaiseva toimija kirjaston pelastamisessa.

Toimituksen poiminnat