Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Miten hallitus saavuttaisi nopsasti koulutuspoliittiset tavoitteensa?

Hallitus on päättänyt nostaa maan koulutustasoa, mutta ei omaansa. Akava ajaa korkeasti koulutettujen etua, mutta ei korkeimmin koulutettujen. Opetusministeri lienee jonkin alan asiantuntija, mutta ei ainakaan koulun eikä yliopiston.

Tieteentekijäin liitto haluaa vanhurskaasti vähentää epätervettä kilpailua yliopistossa.

  • Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

    Miksi liitto ei mainosta korkeimmin koulutettuja eri pesteihin, vaikkapa omia jäseniään? Onko totta vai näköharhaa, että pikku kandit ovat vallanneet liitossa, yliopistoissa, eri laitoksissa, museoissa, taidemuseoissa jne. jne. johtopaikat, ja dosentit viruvat unohdettuina kortistossa, kentiesi pikku kandien hyväksikäyttäminä?

    Vai kilpailun minimoimiseksiko dosentit heitetään roskikseen? Ei jää ylivertaisia kilpailijoita jäljelle

Nopea keino pois maan sivistystasoa ja yhteiskuntamoraalia laskevalta menolta on seuraava:

Pikku kandit pian pois asemista, joissa he tuhoavat elämänsä, alaistensa elämän, laitoksensa ja joskus koko alansa!

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

Ainoa tapa vahvistaa Akavan, TTL:n. pikku opetusministerin (kandin?) toistelemaa laatunäkökulmaa on palauttaa kortistosta tohtorit/dosentit sorvin ääreen ja vaatia ehdottomasti tohtorin tutkinto kaikissa yliopiston ja TTL:n toimissa, samoin kaikkien laitosten tärkeissä tehtävissä puhumattakaan johtoviroistaja opetusministerin sekä hänen avustajiensa pestissä.

Akava, opetusministeri, TTL sun muut sellaiset haluavat kohentaa, mitä se taas olikaan... Mutta mitä kohentaa dosenttien/tohtorien heitto kortistoon ja pikku kandien nosto suurtenkin kirjastojen, taidemuseoiden, museoiden jne. jne. johtoon, jopa Akavan eri liittojen johtoon??

Se kohentaa ikärasismia, eriarvoisuutta, syrjintää, moraalittomuutta, kovia kyynärpäitä ja työelämän raakuutta (koska näin eliminoidaan ikäryhmä, joka tietää, osaa ja välittää).

 

  • Kallista on mutta halvalla menee suomalainen akateeminen osaaminen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Cenita Sajaniemi

Krista Kiuru on saanut tehtäväkseen järjestää opiskelupaikan suurelle määrälle tulevia ruotsinopettajia. Helsingin yliopistolla tuntui olevan ylimääräistä rahaa, ainakin ruotsalaisella puolella ja ÅA harkitsee voivansa siirtää osan opettajaopetuksesta Helsinkiin. Vaasassa on hometta.

Jotkut luokanopettajat suostuivat lähtemään täydennyskoulutukseen, jotta voivat opettaa ruotsia kuudennella, mutta saavat ainoastaan eliittiopettajan tittelin. Tämä ei riitä Suomen ruotsittamiseen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miksi Ilkka Kantola ja Hanna Tainio eivät alkaneet opetusministereiksi, jos heitä tarvittiin kaksi tällä vaalikaudella?

Sivistysmaissa ei kandi voisi olla opetusministeri hallituksessa, joka aikoo tehdä kansasta maailman korkeimmin oppineen.

Huono johtaminen on maan suurin ongelma. Heikko johtaja (kandi!) kokoaa ympärilleen hovin: silloin ministeritkin ovat häntä ja hänen valtansa pönkittämistä varten, ei maata varten ja maan parhaaksi.

Cenita Sajaniemi

Kandeja ja ylioppilaita!!!
Ja sitten näitä kiintiöiden avulla opiskelemaan päässeitä.

Miten maa makaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset