Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Antti Rinteen sosialidemokratia: sosiaalinen ja demokraattinen

Rinne henkilöi sosialidemokratiaa. Rinne korostaa jokaisen oikeutta työhön loukkaamattomana ihmisoikeutena. Hänen sosialidemokratiansa ei ole sellaista, että se orjuuttaisi työttömiä tai ylläpitäisi valheellista rauhaa vaientamalla heidät.

Tämä on vain yksi niistä näkökohdista, jotka hän toi esille Jyväskylässä. Rinteen sosialidemokratia on sosiaalista ja demokraattista. Mainittakoon, että hän ei moiti ketään. Rinne on suomalaiseksi poliitikoksi järkevä, realistinen ja rakentava.

Sosialidemokratiaa ei ole kahden- vaan yhdenlaista: sitä itseään ja sitten väärennöstä.

 

Seuraava on omaa näkemystäni:

Sosialidemokratiaa ei ole

 • Mikael Jungnerin nimienkeruu korruptiota palvelevan vapaan rahankeruun hyväksi,
 • oikeistolaisia ja keskustalaisia näkemyksiä edustavien, kokemattomien ja taitamattomien  henkilöitten nostaminen asemaan, jossa he eivät saa aikaan mitään hyvää,
 • puolueen heivaaminen korkokengänaskel toisensa perään yhä oikeammalle,
 • Jutta Urpilaisen ylläpitämä, linjaa koskeva näennäiskeskustelu, jonka on määrä peittää se, miten törkeästi ja propagandistisesti häntä juntataan jatkoon, 
 • sosiaalisuuden ja demokratian heikentäminen, 
 • uskonnon ja politiikan sekoittaminen iljettävällä tavalla, kuten köyhien ja työttömien halventaminen ristikaulaisen pj:n suulla,
 • oppineimman työttömän vaientaminen puolueen maakuntalehdessä,
 • ikätyöntekijöihin ja -työttömiin kohdistuva rasismi,
 • toisen hyväksikäyttö,
 • työttömien halveksinta ja mustaaminen,
 • se että pj antaa esimerkin syrjintään ja ikärasismiin,
 • se että pj nimittää tärkeimmän ministerin itseään, ei maata eikä edes puoluetta varten,
 • puhuminen korkean koulutuksen puolesta ja korkeimmin koulutettujen syrjintä,
 • ihmisen väheksyminen ja pilkkaaminen hänen korkean koulutuksensa tai kouluttamattomuutensa vuoksi,
 • huono työnantajatapa puolueen äänenkannattajassa,
 • asiantuntijoiden vaientaminen ja hovin ja lakeijoiden nostaminen neuvonantajiksi,  
 • rikotut vaali- ja muut lupaukset,
 • korkeimmin koulutettujen ja ansioituneimpien pito orjina,
 • pikku kandien (korkeintaan kandien) pestaaminen puolueessa hommiin, sellaisten jotka eivät vastaa tärkeisiin ja kiireellisiin työviesteihin henkilölle, joka on kaksi kertaa heitä vanhempi, monta kertaa heitä koulutetumpi ja joka käyttää kaiken vapaa-aikansa sosialidemokratian hyväksi ja joka ei ole koskaan jättänyt vastaamatta työviestiin ja vieläpä nopeasti

Sosialidemokraatteja on kaikissa puolueissa. Jos Jutta JUrpilainen jatkaa pj:na, heitä on pian nykyistäkin vähemmän SDP:ssä ja nykyistäkin enemmän muualla.

Uskoisin, että Jutta Urpilainen pystyy parempaan, kuten hän lupasi wappuna Jyväskylässä. Hänen kaudellaan on lähtenyt kolmannes kannattajista. Jos hän jatkaa, lähtevät loput kaksi.

 • Mikä muuten erottaa Suomen SDP:n eurooppalaisista veljespuolueista, joiden kannatus on ihan toista luokkaa? Niillä on oma Antti Rinteensä pj:na.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tämä kirjoitus on linjakeskustelua. Menettelytavat, ne joista tässä on puhe, paljastavat linjan, ja itse asiassa ne ovat linja.

Seppo Hildén

" Menettelytavat, ne joista tässä on puhe, paljastavat linjan, ja itse asiassa ne ovat linja."

Heh, no Rinteen kohdalla ne kyllä pitävät hyvin paikkansa. Mies on saanut potkut AKT:stä laskuttaessaan tuplasti matkalaskujaan ja taloyhtiön isännöitsijähommissa toimiessaan sekoitti omat ja taloyhtiön rahat.

Jep, menettelytavat kyllä paljastavat tämän miehen linjan.

Mieshän on täysi ketku.

No, sopinee SDP:lle kuitenkin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En poista kommenttiasi. Vastaat siitä itse.

Vetää suun hymyyn, kun Soini, PS ja muut kaikkialla, myös US:ssa, Jutta Urpilaista pilkanneet nyt puolustavat häntä hengen hädässä. Pupu pöksyssä, ja miksi?

Seppo Hildén

Heh, tuoltahan nuo tiedot wikipediasta löytyy.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Rinne

Ihmettelen vaan miten miehellä on pokkaa hakea SDP:n puheenjohtajuutta kun tietää, että kyllähän nämä sen aikaisemmat synnit otetaan esille ennen vaaleja.

Tyhmäkin mies vielä siis on.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #4

Keiden kirjoittamaksi arvelet juttua, ja pidätkö sitä hyvänä? Voisin vähän kommenteerata sitä tässä, mutta eipä se ansaitse kommenttejani. Propagandistinen roska ansaitsee vain propagandistisia roskakommentteja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #5

Eikö tuo wikipedian tieto siis pidä paikkaansa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #4

Itse asiassa useat politiikassa toimivat henkilöt ovat narsisteja, joita ei haittaa kamalasti mitkään wikipedian hommat elleivät ne aiheuta kannatuksen todellista laskua (todistetusti eivät aiheuta.... wikipediasta löytyy esim. kokoomuslaisista naistenhakkausjuttuja, persuista jopa raiskauksia tosin ei eduskuntatasolla, jne. eivätkä nämä ole aiheuttaneet sitä etteikö voisi puolueessa toimia ja menestyä).

En siis väitä että Rinne olisi narsisti, vaan totean vain sen, että paljon karummillakin tilastoilla ovat ihmiset menneet Suomessakin eteenpäin. Ja nyt kyseessä on Jutta Urpilaisen haastaminen eli sen tyypin puheenjohtajan, joka ei ole vielä saavuttanut ensimmäistäkään vaalivoittoa, vaan mennyt ns. "torjuntavoitosta" toiseen. Voisi olettaa että suuri osa demareista alkaa olla jo aavistuksen epätoivoisiakin... Ehkä silti toivoisi SDP:llekin sitä jotain kolmatta vaihtoehtoa noiden kahden sijaan, mutta taitaa olla liian myöhäistä kohta enää hakea sellaista.....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #8

Näinhän tämä. Itse kun en ole sitoutunut mihinkään puolueeseen on mielenkiintoista katsoa kuinka ideologia käyttäytyy ristiriitatilanteissa. Kaikkea hyvää vain SDP:lle, sitä se tarvitsee, narsistit eivät niinkään.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Katriina;

"hengen hädässä"

Aivan niin. Kun lisäksi Lipponen on kaivettu kumpujen yöstä, niin hätä on hovissakin suuri.

Oikeiston hätä ja liikekannallepano on toisaalta hyvin ymmärrettävää. Lipposen kaudesta jatkunut oikeistopolitiikka on tiensä päässä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keski-Suomen Viikon nuori päätoimittaja heivasi ensi töikseen lehdestä henkilön, jota ilman lehteä tuskin olisi silloin enää ollut. Henkilön, joka aloitti ja yksin ylläpiti valtavaa kampanjaa lehden ja siis samalla myös sen työpaikkojen puolesta.

Näinä päivinä ilmestyy onneksi lehden viimeinen numero. Onneksi, koska niin surkeaksi lehti muuttui päätoimittajavaihdoksen vuoksi.

Sosialidemokratia menehtyy omaan mahdottomuuteensa, jos se jatkuu nykyisenlaisena omassa liemessään kiehuvana keitoksena ja sisäänpäin lämpiävänä systeeminä, jossa keskustelu on näennäistä ja jossa köyhää ja sorrettua pilkataan.

Nuori päätoimittaja olisi sensuroinut seuraavasta viimeisen virkkeen:

Katriina Kajannes
Kirjallisuuden dosentti
Narsistinen vai realistinen politiikka?
Sosialidemokratia uudistuu. Se elää tässä päivässä ja rakentaa työtä, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Demarit kuuntelevat toisia ja tekevät heidän kanssaan yhteistyötä kaikkien parhaaksi. Realistisen politiikan vastakohta on haihatteleva, arjesta irtautuva narsismi. Sana luonnehtii usein yksilöä, mutta mitä on yksilössä, on myös yhteisössä.

Narsistit elävät unessa ja utopiassa, etusijalla omat asiat. Tämä joukko asettuu muitten, tavallisina pitämiensä yläpuolelle, olivat nämä sitten maallistuneita ihmisiä, duunareita tai vanhoja puolueita. Populistinen puhe luo katteettomia uskomuksia. – Porvaripuolueissa on runsaasti kaikkea tätä. Mielikuvateollisuus ja media tehtailevat niiden tahtomia ja meidän kaikkien maksamia tuotoksia.

Narsistinen toimintatapa ei ole yleistynyt vain kokoomuksessa, keskustassa ja niiden äärikonservatiivisissa apupuolueissa kristillisdemokraateissa ja perussuomalaisissa. Se on korvannut terveen järjen ja solidaarisuuden myös työpaikoilla, mediassa, politiikassa ja uskonnossa. Silmänkääntö vie huomion epäoleelliseen, pois siitä mitä tapahtuu todella, pois yhteiskunnallisesta todellisuudesta.

Narsistinen politiikka on sulle-mulle-jakoa, keskinäistä kehua ja yhteisen vihollisen, niiden toisten, mitätöimistä. Oma elintila varmistetaan ja sitä laajennetaan, orjakansaa orjuutetaan. Kiivas kilpa realisteja eli aikaansaajia vastaan naamioidaan pyhäksi ja kauniiksi.

Sama sakki omistaa Suomen. Se huseeraa mediassa, keskushallinnossa, maakuntien ja kuntien jakkaroilla, se sai yliopistojen ja muiden laitosten tärkeimmät virat. Lisäksi se määrää, että tieteen, ajattelun ja puheen malli on rapakon takaa. Sieltä, missä kissakin saa maisterin paperit kun vinguttaa pankkikorttia.

Sakki tekee kimppakivaa. Jäsenet nuolevat toistensa turkkia ja nyppivät siitä kirppuja. Laumanjohtajat rekrytoivat uusia pikku laumoja ja teettävät näillä likaisen työn, varmistavat niillä kyljen ja selustan ja antavat niitten haukkua ja näykkiä viholliset eli realistiset toisinajattelijat.

Vaihtoehtona on SDP:n realismi, joka laskeutuu elävään elämään, yhteiskunnan nykyhetkeen. Siihen Suomeen, jossa on miljoona köyhää ja kolmannesmiljoona työtöntä. Realisti näkee toisen yhtä arvokkaana kuin hän on itse.

Realismissa arvot ovat kohdallaan. Rajattoman ihailun-, julkisuuden- ja vallantarpeen on korvannut intohimo oikeudenmukaisuuteen. Realistit toimivat tiedon ja kokemuksen nojalla.

Itse asiassa politiikkaa on vain realistista, vain yhteisten asioitten hoitoa. Narsistinen touhuilu on Yksityisiä asioita. Paavo Haavikko kuvaa ilmiötä samannimisessä romaanissaan.

Lämmin kiitos päätoimittaja Hannu Tuoviselle erinomaisista työstä ja yhteistyöstä. Sytytän tänään kynttilän Utøyan terrori-iskun uhreille.

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Rinnehän on toiminut Wikipediankin mukaan varsin sosiaalidemokraattisesti. Elämällä muiden rahoilla kuin omien.

Toimituksen poiminnat