Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kiitos, Paavo Arhinmäki - ei kiitos, Jutta Urpilainen

Hallitus maksattaa politiikkansa uhreilla surkean politiikkansa taas kerran. Jutta Urpilaisen ikärasistinen ja  työttömiä halventava politiikka ja puhe ovat olleet vasta alkusoittoa. Nyt hän jo leikkaa työttömyyskorvauksista. Monen työttömän tulot ovat säilyneet sentilleen samoina kymmenisen vuotta, menojen samanaikaisesti moninkertaistuessa. SDP ei ole yhdenvertaisuuden vaan rikkaitten asialla.

Onneksi Suomessa on ainakin yksi vasemmistopuolue. Muut marssivat työttömien, köyhien, eläkeläisten ja lapsiperheiden yli.

Paavo Arhinmäki vieraili viikko, pari sitten Jyväskylän Talvessa. Ihmisenä, keskustelijana, ajattelijana ja poliitikkona hän sai erinomaisista alustuksestaan ja puheenvuoroistaan täydet pisteet. Hänen kantansa työläis-käsitteestä ja työväenkirjallisuudesta olivat arvokkaita.

  • Päivi Lipponen muistutti Jyväskylän Talven kynnyksellä, että ei pidä harrastaa yhteistyötä vasemmiston kanssa.

Eläköön suomalainen vasemmisto - eläköön vapaus, veljeys ja yhdenvertaisuus! Ne, joita vastaan SDP toimii.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Demarit on rikkaiden asialla ja nuolee kokoomuksen peppua. Surullista.
Paavon puolue teki oikean teon poistuessaan hallituksesta!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eläköön se suuri ero, joka on vasemmiston ja muiden välillä.

Mikko Saarinen

Ei kiitos, Paavo Arhinmäki.

Arhinmäki saI media-aikaa sekä yle:N, että MTV3:n uutisissa, jälkimmäisessä jopa 5 minuuttia. Kehui vuolaasti 3 hallitusvuotensa saavutuksia. MITÄ SAAVUTUKSIA? Päällimmäisenä Arhinmäki muistetaan sammumisesta jääkiekkomaajoukkueen pronssijuhlassa Sotshissa. Arhinmäen hallituskaudella työttömyys on paisunut kestämättömän suureksi, leipäjonot pidentyneet ja työmiestä kurmotettu veronkorotuksilla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitä kokoomus o saanut aikaan? Ei mitään, tai persut? Persujen vika on missä tilassa Suomi on. Soini lammas joka olisi voinut olla hallituksessa tekemässä politiikkaa vaalien jälkeen. Mutta vastuu ei kelvannut. Persut tulee aina olemaan puskista huutelijöita.

Mikko Saarinen

Jep, persujen syytä kaikki tyyni. Bu-ah-ah-haaaa. Kommareilla on huumorintajua.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Aiotko seurata hallituksen tiedotustilaisuutta livenä um Mitternacht, vai suden hetkenäkö se tulee?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hallitus työttömiltä leikkaajana on täysin moraaliton. Työttömyys on tärkein köyhyyden aiheuttaja. Maailman vauraimpiin kuuluvassa maassa työtä ja hyvinvointia olisi helppo järjestää jokaiselle, jos haluttaisiin.

Käyttäjän Hanni kuva
Helena Räisänen

Hienoa Arhinmäki että pidit kiinni periaatteistasi! Näitä takinkääntäjiä ja sielunsa rahalle ja vallalle myyneitä riittää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hallituspuolueitten poliitikot kiemurtelevat kuin mato koukussa yrittäessään selittää riihen puintia parhain päin. Kuka uskoo, että

- sairailta vanhuksilta riistäminen on isänmaan etu,
- köyhien lapsiperheitten ajo ahtaalle on hyvää politiikkaa,
- heikoimpien sorto on oikeudenmukaista,
- työttömiltä sirkkelöinti on vastuun kantamista jne.?

Eräs kansanedustaja kirjoitti, että piru asuu yksityiskohdissa, mikä ei ihastuttanut kansanedustajan väläyksen lukijoita. Vastakommentti (että saatana asuu työttömiltä leikkaajissa) sai paljon kannatusta.

Mikko Saarinen

Arhunmäelle oli liikaa sote-uudistuksen esittelytilaisuus, jossa hänelle oli varattu vain jakkara. Todelliset päättäjät erotettiin Arhinmäen kaltaisista juoksupojista.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Arhinmäki on Suomen kansan edustaja. Ennen viime eduskuntavaaleja kansa vastasi joka kyselyssä yhdenpitävästi siitä, mikä on uuden eduskunnan tärkein tehtävä: köyhyyden ja työttömyyden poistaminen.

Antti Jokinen

Vasemmistoliitto pötki pakoon, kuin punikkipäälliköt vuonna 1918, heti, kun alkoi ikävien päätösten aika. Ikäviä päätöksiä on ikävä tehdä. Kolme vuotta on töhritty aikaa epäolennaisiin mutta nyt, kun pitäisi tehdä viimein jotain, niin ei ollut vasemmistoliitosta siihen. Pelleporukkaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itse olisin leikannut työssäkäyvien ay-maksun verovähennystä ennemmin kuin itse työttömyysturvaa.

Toimituksen poiminnat