Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Varjelkoon nuoria ylimääräisestä pakkovuodesta koulussa

Vuosi oppiaineiltaan, metodeiltaan ja taloiltaan homehtuneissa kouluissa ei auta nuorten pahoinvointiin. Rahan syytö on taitamattomien poliitikkojen hölmöläismäistä peitonjatkamista.

Kun känny ja läppis korvaavat ihmisen, luokka säteilee, mutta lapsi ei säteile onnellisuutta eikä terveyttä.

Koulusta on eliminoitu kirjallisuus, musiikki, käden taitoa vaativat ja ihmisyyttä kehittävät aineet ja menetelmät. Sama taho, joka vei ne lapsilta, aikaansai yliopistossa kaaoksen. 

Tähän artikkeliin on koottu oleellinen tilanteesta. Dosentti Matti Rimpelä sanoo samaa kuin olen blogittanut vuosia:

  • Suomi investoi kansainvälisesti vertaillen poikkeuksellisen paljon uusiin sukupolviin. Arvioni mukaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden tulonsiirtoihin, palveluihin, koulutukseen ja soteen menee yli 20 miljardia euroa vuodessa. -- Lasten palveluihin tarvitsemme nyt lisää perhetyötä, kodinhoitoapua ja nuorisotyötä. Meillä on ihan riittävästi sosiaalityöntekijöitä ja terveydenhoitajia. Lastensuojelun ongelmia ei ratkaista lisäämällä lastensuojelun henkilöstöä. -- Mutta tätä kokonaisuutta ei johda kukaan ja siitä puhutaan kauhean vähän, vaikka tulevaisuuden kannalta on aivan ratkaisevaa, miten uudet sukupolvet täällä kasvavat.

Miksi puoluepoliitikot toimivat järjettömästi? Kalastelevatko he opettajien ja sosiaalityöntekijöitten ääniä syytäessään rahaa kouluun ja sossuun? Tämä tapahtuu kaikkien suomalaisten hyvinvoinnin kustannuksella.

Törkeä politiikka ei ole "isänmaan etu".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

"Johannes,nyt se kännykkä pois.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset