Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Lea Karjalainen ja työttömyys

  1. Tasataan työttömyys: kukin yhtä monta kuukautta työttömänä. Ja työssäoloa kullekin yhtä paljon - ihan koska jokainen ihminen on saman arvoinen.
  2. Akava, Tieteentekijäin Liitto ja Opettajien ammattijärjestö - miten olette edistäneet työttömyyttä, entä työllisyyttä? Miten olette edistäneet korkeimmin koulutettujen työttömyyttä, entä työllisyyttä? Miten olette kitkeneet solidaarisuuden ja saaneet itsekkyyden vihannaksi?
  3. Hallitus ja eduskunta, milloin on työttömien parlamentti, jossa saatte kysyä työttömiltä itseltään työttömyydestä, sen syistä ja poistamisesta? Olen kysellyt tätä jo useamman vuoden.
  4. Kuka ja mikä edustaa työttömiä? Eivät liitot, joiden maksavia jäseniä työttömät ovat. Ei valtuusto, ei eduskunta, ei hallitus.
  5. Ketä työttömien yhdistys edustaa? Mitä se on tehnyt työttömien hyväksi?
  6. Mitä Lea Karjalainen on tehnyt työttömien hyväksi? Hän on työttömien yhdistyksen pj, jonka tuomiota hovi ei lieventänyt. Karjalainen tuomittiin työpaikkakiusaamisesta, jota hän harjoitti työttömien yhdistyksessä vuosia.
  7. Tässä kaksi artikkelia Lea Karjalaisesta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012040415411888_uu.shtml ja toinen, jossa korostetaan Karjalaisen jostain syystä (mistä?) saamaa vaikutusvaltaa http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2014/numero-3/tyottomien-virallinen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Mikko Saarinen

Aika vähän on enää sellaisia töitä, joihin voidaan hakea kuka tahansa joutilas torilta puluja potkimasta. Eli työn jakaminen ei käytännössä onnistu ilman tuottavuuden jyrkkää laskua.

Olitko ajatellut, että työnantajat pakoitettaisiin ottamaan työttömiä töihin esim lainsäädännöllä vai koskisiko ideasi vain julkisia virkoja?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Voisiko jokainen suomalainen, päättäjät mukaan lukien, huolehtia ihmisoikeuksien toteutumisesta? Työ on ihmisoikeus.

En ole koskaan nähnyt kenenkään potkivan puluja. Niin on korkealla puluoikeuksien kunnioitus.

Suomen kokeneimmasta ja osaavimmasta työvoimasta on suuri osa kortistossa ja vieläpä ilman omaa syytään.

Petrik Halinen

Kyllä töitä löytyy. Mutta palkka on sitten toinen juttu. 9e päiväpalkalla työharjoittelutyövoimaa järjestyy kyllä oikealta ja vasemmalta. Itse en edes harkitse mitään alle 2000e/kk netto - töitä, ja kunnollinen elintaso edellyttää 3000-5000e/kk - ansioita tässä maassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset