Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Valta, voima ja kunnia

Kenellä valta on, ja voima, ja kunnia?

Oli kurjaa mennä lähtijää saattelemaan. Ajattelin, että en mitenkään voi. Kuitenkin keräsin olemattomia voimia ja valmistauduin surkeaan näkyyn.

Ajelimme sovitusti paikalle, ja sinne saapui juuri nykyaikainen auto, jossa edessä oli pieni suomenlippu puolitangossa. Mäntyjen takana oli kaunis sininen taivas valkoisine pilvineen, ja linnut, linnut lauloivat.

Koskaan emme ole nähneet yhtä kaunista ja elävän näköistä lähtijää. Hän on varmaan ollut yhtä kaunis vain nuorena morsiamena. Jalot piirteet, ihana valkoinen tukka, hyvä ihonväri. Olemus kuin veistoksella tai kuninkaallisilla. Näky oli uskomaton ja unohtumaton. Tummansininen juhlapusero, ja peitteenä Suomen lippu, sininen ristin leveä pitempi osa keskellä, ja sen vierellä näkyi lipun valkoista osaa. Rinnalla lipun päällä pitkävartinen melko vaaleanpunainen, upean muotoinen ja värinen ruusu.

Joku toivotti hyvää matkaa, kiitteli kaikesta. Luki psalmin "Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu". Lauloimme yhden säkeistön virrestä, joka on laulettu kaikkien omaistemme hautajaisssa: "Kiitos sulle Jumalani", ja lauloimme yhden säkeistön laulusta "Maa on niin kaunis". Sitten luimme Herran siuneuksen.

Kaikki vaikea ja kipeä oli pois pyyhitty, ja hetki oli samalla kertaa läheinen ja pyhä.

Palasivat mieleen hänen äitinsä viimeisenä päivänään lausumat sanat: On palkkapäivä. Suurin on rakkaus. Passissa lukee rakkaus.


On ilo kertoa tästä Sinulle.

  • Kärsimys menee ohi. Jäljelle jää se, mikä ei mene ohi. Illan pimetessä näkyvät tähdet, ja taivaan syvyys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat