Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Miksi Kopakkala pyytää ja saa palstaa?

Akuko pyörittää mediaa vai media Akua? Aku on pannut täysillä itsensä likoon omassa asiassaan, ei ½ miljoonan työttömän asiassa. 

Psykologian ja psykiatrian valossa on kiinnostavaa, miksi hän toimii kuten toimii. Kansankielisesti: puurot ja vellit ovat alun alkaen olleet hänen kattilassaan sekaisin.

  • Aku-liike toimii niin, että kaikki ovat yhden puolesta.

Mitä muuta media hyötyy tästä paitsi helppoja ohjelmia ja otsikoita?

Miksi media niin hanakasti puolustaa Akua?

  • Aku on poliitikoille ja medialle hyödyllinen keino osoittaa kandiyhteiskunnan voima. Mitä me tekisimme lääkäreillä, kun on kandit ja psykologit? Rikkaat voivat kustantaa itselleen lääkärissäkäynnit, mutta mitäpä köyhä kansa lääkäreillä, varsinkaan erikoislääkäreillä?
  • Aku on mukava keino saattaa maan korkeimmin koulutetut oman alansa huippuasiantuntijat huonoon valoon.
  • Aku on mainio tuki palvelujen leikkaajille. Niin on helpompi saada läpi kaikenlaisia huippuasiantuntemukseen kohdistuvia leikkauksia - vieläpä samaan aikaan, kun hallitus on päättänyt tehdä Suomesta maailman korkeimmin koulutettujen maan.

 

Akuko siis pyörittää mediaa vai media Akua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Toivottavasti Aku-ryhmä alkaa ottaa kantaa kaikkien Suomen työttömien asioihin. Toki olen liittynyt joukkoon ja houkutellut kymmeniä ystäviäkin tukemaan AK:aa, mutta olen alusta asti toivonut laajempia näkymiä tiedotteisiin ja keskusteluun. Olen blogeissakin pitänyt hänen tilannettaan esillä. Onko hän ja miten paljon tukenut kaikkia muita työttömiä? Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Risto Koivula

Puoskarit linnaan! Kopakkala on oikealla asialla!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Aku on oikealla asialla, jos asiana on estää avunsaanti vakavasti sairailta, kärsiviltä, psykoottisilta, itsemurhakandidaateilta.

---
Asiasta toisiin asioihin.

Ankkalinna uutisankkoineen lienee passeli paikka monelle julkkikselle. Ks. 31.8. http://kohudosentti.blogspot.fi/ "Konferenssin jälkeen sain tilaisuuden nauttia Mustanmeren ihanista aalloista, pehmeästä ilmasta ja auringon lämmöstä Novorossijan vapauttajaystävieni hyvässä ja voitonriemuisessa seurassa." - Ks. myös Kraft durch Freude esimerkkinä eriarvoistamisesta, paljon pahan ja jopa vainon tehosta hyvyyteen naamioituna. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kraft_durch_Freude

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jokaisella on vastuu. http://yle.fi/uutiset/itsemurhayrityksia_ei_oteta_...

Psykiatrisen hoidon alasajosta kärsii jo koko Suomi. Kuka siitä kärsii eniten? http://yle.fi/uutiset/psykiatrisen_hoidon_tila_ahd...

Ks. myös ed. jutun lopusta linkki siitä, miten paljon lisää tarvitaan erikoislääkäreitä.

Vastuussa ovat monien muiden lisäksi yliopistot, joissa amerikkalaismallinen viestintäala on syövän tavoin riistänyt voiman ja elämän tieteiltä, jotka ovat elintärkeitä koko Suomelle. Vastuu on keskusta- ja kokoomuslaiselle kovan rahan ja kovien arvojen medialla (ml. YLE uutisineen ja ajankohtaisine ankka-ohjelmineen).

Vastuu on "palokuntalaisella", joka sytyttää tulipaloja, ja oikean palokunnan syyttelijöillä. http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/646979/Syyte... "Kriitikkona esiintyneellä psykologilla ei ole farmakologista koulutusta tai työkokemusta, eikä ainoaakaan tietokannoista löytyvää tieteellistä julkaisua. Itse otettu rooli asiantuntijana oli linjassa sen kanssa, että asianomainen on esiintynyt myös psykoterapiakouluttajana olematta edes psykoterapeutti." "Unohtaa ei myöskään pidä, että lumehoitokin auttaa usein auttamatta jättämistä paremmin. Positiivisen odotuksen luominen ja hyvä kontakti avun tarjoajaan voi sinänsä auttaa merkittävästi, eikä tässä liene mitään pahaa.

Psykoterapiaa ei sen korkean hinnan vuoksi voida tarjota kaikille, ja on huomattava joukko niitäkin, jotka eivät sellaista missään nimessä halua. Kaikki masennuslääkkeet eroavat edukseen lumelääkkeestä, ja taloudellinen intressi kuuluu myös psykoterapian tarjoamiseen.

MERKITTÄVIN UNOHTUNUT seikka on se, että masennuslääkkeiden teho on voimakkain vakavissa depressioissa, joissa puhe ei ehkä edes tavoita potilasta. Sama koskee anestesiassa annettavaa aivojen sähköhoitoa. Kuta lievempi masennus, sitä vähäisempi ero on lumelääkkeen ja masennuslääkkeen välillä – ymmärrettävästi."

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Seurasin illalla televisiosta vajaan puolitoistatuntisen ohjelman nuorten itsemurhista.

Ohjelmassa käsiteltiin muutamaa todellista, tapahtunutta tekoa.

Tutkimus todistaa, että tapahtuneen, nuoren ihmisen itsemurhan käsittely - taitava tai vastuuton - lisää todellisia itsemurhia, kun puolestaan kuvitteellisen itsemurhan käsittely lisää itsemurhayrityksiä.

Olen ollut vastuupaikoilla, siis työssä, psykiatrian eri tehtävissä 46 vuoden ajan.
Sinä aikana Suomessa on tapahtunut yli 40 000 itsemurhaa ja muutama sata tuhatta itsemurhayritystä.

Mielestäni ohjelma oli huono.
Niin tv-taiteena - jota se dokumentin kuvallisesta kikkailusta päätellen halusi olla - kuin asiansakin kannalta.
Ei toivoton, tökerö tai härski, ei.

Yksi puute ohjelmasta puuttui.
Se ei synkistynyt loppua kohden vaan etsi valoa.

Siinä on vain se, että alku oli niin raskasta, vähän tekotaiteellistakin suossa tarpomista, että merkittävä osa katsojista ehkä teki sen, mitä minun teki mieleni tehdä: jätti "leikin kesken".

Olen tutkinut paljon itsemurhia ja tutkimustapakin on ollut samaan pyrkivä kuin tuo eilen nähty dokumentti.

Koska kuitenkin tutkimusyhteisöllä on aika lailla enemmän laatuvaatimuksia kuin dokumentaarisessa kuvataidemaailmassa, eroja on.

Ne erot eivät toimi tuon ohjelman hyväksi.

Missä itsemurha ja taide ovat kohdanneet tavalla, jota arvostan?

Miró ja muutama muu kuvataiteilija on tehnyt maalauksia, joiden nimi on Itsemurha.

Dokumentti-maailmassa puolestaan Erkki Raatikainen on YLE:n sarjassa "Eurooppalaisia puheenvuoroja" käsitellyt eurooppalaista itsemurhaa erittäin hienolla, huomioonottavalla ja nöyrällä tavalla.

Goethe on kirjassaan Wertheristä, eli omasta rakkausmaailmastaan, puolestaan pohtinut nuoren rakastuneen miehen tuskia tavalla, joka toimi omana aikanaan käsittääkseni niinkuin tuo eilen nähty dokumentti pahimmoillaan voi toimia.

Suomessa syntyy vuosittain vajaa 60 000 ihmistä, kuolee hivenen vähemmän.
Näiden ihmisten kuolinsyistä itsemurha nuodostaa pienen osan (1.3%), nuorten itsemurha kipeän osan.

Muuten: Suomessa 1900-luvun sotien aikana nuorten itsemurhien määrä laski melko jyrkästi.

Muuten 2: Yhtään itsemurhaa en tiedä vältetyn sillä asenteella, millä herrat Kopakkala ja Heikkilä masennuksen olemusta ja hoitoa julkisuudessa median tuella toistamiseen käsittelevät. Myös eilen, myös televisiossa

Pikemminkin päin vastoin.

*

http://fi.wikipedia.org/wiki/Joan_Mir%C3%B3"

http://anttiliikkanen.blogs.fi/2014/09/09/ne-kymme...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vainoharhaisuus on lisääntynyt. Ovatko psykoottisten tekemät rikokset lisääntyneet?

Suomi on tunnetusti maailman amerikkalaisin maa.

http://yle.fi/uutiset/psykiatrisen_hoidon_tarjonta...

Toimituksen poiminnat