Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

"Hullut" kirjailijat - entä muut "hullut"?

Tutkijat, professorit ja toimittajat suoltavat hulluista kirjailijoista. Hulluista professoreista – voiko heistä suoltaa?

 

Otetaan jokin tutkimusala tai yliopiston yksikkö ja järjestetään seminaari sen professoreista - mielisairauden vuoksi eläköityneistä, hulluuden rajalla kieppuvista ja neurologisiin sairauksiin kuolleista sadistiprofessoreista, itsemurhan tehneistä assistenteista, lääkkeitä popsivista toimittajista, psykologeista ja psykiatreista jne.? Selitellään heidän oireitaan, sairauksiaan ja niiden vaikutusta heidän teksteihinsä ja toimiinsa?

 

Kiitos ei!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen koonnut eräässä yliopistossa kirjallisuusterapia-verkoston ja tuonut yliopistoon alan harrastuksen ja tutkimuksen. Olen viranhauissa esittänyt yhtenä tutkimushankkeena kirjallisuusterapia-juttuja. Niihin ei ole koskaan kuulunut ihmisten leimaamista, luokittelua, "hulluttelua". Ei kirjailijoitten eikä muitten.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Hulluus sopii kaikille, oikein hyvin :)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tarkemmin ajatellen: jotakin yliopiston oppiainetta tai laitosta koskeva hulluustutkimus voisi tervehdyttää monia tahoja, ehkä myös yliopistoa ja tutkimusta. Esille tulisivat yksiköstä sairaudet, sukutausta, lääkkeet ja huumeet, vainoharhaisuus, käskyt seurata joidenkin tietokonetta, raivohulluus, itsemurhat, mielisairaus-eläkkeet, psyykkisesti sairaan käytöksen salliminen ja asianomaisen suojelu silloin kun siitä on itselle hyötyä, rakennuksen sairaus, joukkopsykoottinen käytös, kiusan kaikki muodot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset