Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työn ja oikeudenmukaisuuden museo

Pirteä* ministeri Pia Viitanen myönteli loppuviikosta avustuksia kulttuurilaitoksille, museoillekin. Tiettävästi hän iloitsi voidessaan näin edistää työllisyyttä. Päätöksiä on julkisuudessa hehkutettu myönteisinä tulevaisuudelle.

 

Puolueet ovat herttaisessa konsensuksessa uhranneet nykyiset työttömät kultaiselle vasikalle. Saajia ovat työlliset, koulutus ja hyvinvoivat. Suurpiirteisesti ja jalosti: koko yhteiskunta. Työttömien unohtamista muuten kuin heiltä leikatessa on valmisteltu pitkään, hartaasti ja täysin yksituumaisesti. Työttömät on jopa korkeimpien päättäjien kannanotoissa leimattu työkyvyttömiksi, -haluttomiksi, riippumattoilijoiksi, tukien väärinkäyttäjiksi. Pohjasakaksi, joka on alistettava kurittamalla ja aktivoitava palkattomissa duuneissa.

Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty. Työttömät on alistettu ja vaiennettu, ja heidät on mustattu ikään kuin alemmaksi roduksi. Siksi heiltä leikkelyä ei vastusta kukaan, eivät edes he itse. Ja siksi kukaan muu kuin minä ei missään puolueessa eikä eturyhmässä puhu työn ja palkkojen tasajaosta.

 

  • Onko joku muu kuin minä muistuttanut, että työttömillä ei Suomessa ole samoja ihmisoikeuksia kuin toisilla? Tai että työttömien kohdellaan kuin juutalaisia Saksassa taannoin?

 

Jos ministeri tahtoo muistaa tulevaisuutta ja samalla museoita, olisi paikallaan perustaa työn ja oikeudenmukaisuuden museo. Vainon ja vääryyden museota ei tarvita: ne elävät ja voivat paksusti.  

 

---

* Feministit ovat kiukutelleet, jos olen uskaltanut sanoa jotakin naista pirteäksi. Minkähän tähden he niin ovat siitäkin vimmastuneet?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ahneus ja vallanhimo ovat monella vahvimpia viettejä. Miksi siis jok'ainut puolue heittää roskikseen puolen miljoonan työttömän ja heidän läheistensä äänet? Vai johtuuko se juuri ahneudesta ja vallanhimosta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset