Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Riitta Mäkinen ja menestyvä Keski-Suomen SDP

Sydän-Suomessa SDP:n kannatus oli jo hyvän aikaa sitten 19,1. Sitä nostaa vielä ministerien Lauri Ihalainen ja Susanna Huovinen suosio. Laajasti arvostetaan myös yliopistonlehtori, yrittäjä Tony Melvilleä  ja pääluottamusmies Jukka Hämäläistä sekä jokunen vuosi sitten vuoden jyväskyläläiseksi valittua Jasmine Salorantaa. Jämsästä on kaksi ehdokasta, Tuula Peltonen ja Piritta Rantanen. Sonkin puheenjohtaja Hanna Huumonen on uusi hyvä nimi. Myös muut ehdokkaat ovat hyviä.

Demokraattisenakin YTM Riitta Mäkinen (31 v.) on Jyväskylän ensimmäinen nainen, kaupunginhallituksen eriomaisesti menestynyt puheenjohtaja. Pienellä kampanjalla hän tuli kunnallisvaalien kuningattareksi koko maakunnassa, kauniisti ohi Henna Virkkusen ja muiden.

Riitta on noussut oppitytöstä ja kisällistä mestariksi. Kuntapolitiikan ikädemarit opastivat häntä aluksi, kun hän tuli tärkeisiin pesteihin. Nopeaoppisena, ahkerana ja yhteistyöhakuisena Riitta on saanut vaikeissakin asioissa aikaan poikkeuksellista yhteishenkeä ja yksituumaisuutta. Kannoiltaan ja periaatteiltaan Riitta on perusdemari, jämäkkä ja aatteellinen. Sanat työtön ja köyhä mahtuvat hyvin hänen suustaan.

Riitalla on hyvät välit kaikkien kanssa, kuten oli hänen edeltäjällään, professori ja kansanedustaja Kalevi Olinilla. Kumpikin on luotsannut maan suurinta demariosastoa, Jyväskylän Työväenyhdistystä. Riitan kaudella se on entisestään monipuolistunut ja aktivoitunut.

SDP:llä on hyvät mahdollisuudet saada maakunnassa takaisin kolmas kansanedustajanpaikka. Työtä tehdään yhteisrintamassa ja nöyrästi. Riitankin tukena on suuri samaan hiileen puhaltajien joukko. Rahaa ei tosin ole sellaiseen kampanjaan eikä sellaisiin ilmoituksiin, joita porvariehdokkailla komeilee maakuntalehdessä ja muualla.

Yksi yllättää Riitan kampanjassa. Se, että hän ei paljon kampanjoi. Riittaa ei näe kehuskelemassa itseään livenä eikä netissä. Hän tekee päivät pääksytysten työtä Jyväskylän hyväksi. Ja tietysti perheensä hyväksi – puolison ja kahden pienen lapsen parhaaksi. Sellainen kampanja siis.

Sydänlämpimät nimipäiväonnittelut, Riitta!

  • Riitta-nimen kanta lienee kreikan helmi-sana. Yksi lähtökohta on iirin Brighid, joka  merkitsee ylennettyä, ylistettyä.
  • Olen tarkasti seurannut Riitta Mäkisen poliittista uraa sen alusta asti. Hän ei nähdäkseni ole koskaan ylentänyt itseään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miksi puheenaiheitten kirjaaminen ei onnistu? Ei ole onnistunut ennenkään, jos olen kirjoittanut demareista neutraalisti tai myönteisesti. Kielletty aihe?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Uusi yritys. Tällä kertaa sain vastauksenkin: "Seuraavia puheenaiheita ei ole vielä hyväksytty, joten ne ovat siirtyneet ylläpidon hyväksyttäväksi: SDP:n kannatus Työttömyys Nuoret Keski-Suomi Työväenyhdistys"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset