Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kuolema vai itsetyydytys – miten köyhä/työtön selviytyy?

Köyhä kaipaa kuolemaa, kertoo tuore tutkimus.* Hän selviytyy unien avulla, se osoittaa.

 

Kommentteja tutkimuksesta

 

Elävätkö työttömät ja muut köyhät unessa? Eivät ainakaan ne, jotka selkeästi ajattelevat, syvästi tuntevat ja rohkeasti ottavat kantaa.

Unessa elää hyvinvoiva Suomi. Se, joka sulkee silmänsä köyhyydeltä ja työttömyydeltä ihmisoikeusrikoksinaan.  Päättäjäkunta perässähiihtäjineen. Se joka liimaa joka jumalan vaalien alla vaalimainoksissaan standeihin sitä mikä pysyy tiukasti Junttilan seinässäkin.

Työttömyys ja köyhyys ovat kova rangaistus, mutta mistä? Syytöntä niissä korvennetaan, korventajina syylliset.

Löytyykö yhdeltäkään poliitikolta tai lehdeltä moraalia avata silmänsä, herätä ja puhua näistä asioista?

Mitä poliitikot sitten neuvovat köyhille ja työttömille, alistamilleen? Kaksi heidän ohjettaan köyhille ja työttömille ovat:

- vapaaehtoistyö, suomeksi siis orjuus, jossa köyhä ja työtön palvelevat päättäjiä ja muita hyvinvoivia korvauksetta ja tuetta sekä

- itsetyydytys ja seksifantasia, ne kun antavat hyvän mielen. Tosiasiassa köyhä kuolee jopa 13 vuotta nuorempana kuin hyvinvoiva. Köyhän kuolema on pakko. Päättäjät ja hyvinvoivat ovat tehneet Suomesta thanatos-yhteiskunnan. Siinä eroskin muuttuu thanatokseksi.

 

---

* Anna-Maria Isola & Elina Turunen & Sakari Hänninen & Jouko Karjalainen & Heikki Hiilamo: Syr­jäy­ty­nyt ihminen ja kunta. Kunnallisalan kehittämissäätiö: Helsinki 2015.  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Syrjäytynyt ihminen ja kunta - Kunnallisalan kehittämissäätiö
www.kaks.fi/sites/default/files/TutkJulk_84_net_1.pdf

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Synkkiä ovat kiroitukseksi. Eikö ole mitään toivoa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Neukut, natsit ym. diktatuurit eivät ole vailla toivoa. Se on niissä jotka kirjoittavat niin kuin asiat ovat, vaikka se päättäjien p:eennuolijoista olisikin synkkää. Tai vaikka nämä päättäjiä nuollakseen sitä synkäksi sanoisivat.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Elämä on iloleikki, kirjoitti Aleksis Kivi. Joka psykiatrien mukaan harrasti kovasti onaniaa mielisairaalassa. Köyhä mies, rikkaitten orja.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Niimpäs..ei sitä erostaankaan loputtomiin jaksa kaivella..ei jaksa ja sitten jäädään todellakin oottelemaan sitä thanatosta..sitä milloin se astuu ovesta sisään..mielenkiintoinen tilanne,kun yhteiskuntakaan ei enää auta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Elon huoli huomisesta, Mana mennyttä manaapi". Leino Eino se Suomessa viisain on. Thanatos asustaa seisovissa vesissä ja syvänteissä, elämä virtaa aina uutena. Eros igitur.

Rakkaus ja kuolema.

Vai

Kuolema vai rakkaus?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset