Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työtön/köyhä terveysfasismin kohteena

Köyhät/työttömät leimataan päivittäin alempiarvoisiksi. He ovat passiivisia, epäkelpoja, kykenemättömiä kilpailemaan, vanhanaikaisia, taitamattomia, kyvyttömiä, fyysisesti ja psyykkisesti surkimuksia. Vika on heissä, ei yhteiskunnassa.

Sairaus-leima on trendikäs. Kun köyhä/työtön kerran on lihava, liikkumaton, masentunut jne., eihän hänestä kerta kaikkiaan ole mihinkään! Oikeat ihmiset joutuvat pumppaamaan rahojaan hänen ylläpitoonsa, mikä on väärin niin väärin.

Köyhän kuolema on pakko, ja työttömän itsemurha on sisäinen pakko.

Kaikki tämä osoittaa, että köyhä/työtön on alempaa rotua. Häneltä puuttuvat kunnon ihmisen rotuominaisuudet. Oikea arjalainen – tai mikä milloinkin on hyväksytty rotu – on jäntevä, hoikka, ruumiillisesti hyvässä kunnossa, reippailee ahkerasti…

 

Fasismi/terveysfasismi  

Fasismi ei ole vain historian ilmiö. Se elää joka ajassa – milloin kätkeytyen ja vain siemeninä, milloin rehennellen kaduilla ja pönöttäen vallan kahvassa. Sen tunnukset on tärkeä havaita, paljastaa ja mahdollisuuksien mukaan kitkeä.

Fasismiin kuuluvat kovuus, ruumiillisuuden ihailu, usein epäintellektuaalisuus, yhdenmukaisuus ja raaka, julma valtapolitiikka. Fasistilla ei ole omaatuntoa eikä empaattisuutta.

Fasisti arvostaa ihmistä hänen rotuominaisuuksiensa ja käytettävyytensä nojalla. Fasistisissa järjestelmissä ihminen on alamainen ja orja. Ihmiset pidetään kurissa siten, että he joutuvat kilpailemaan keskenään, tarkkailemaan toisiaan, polkemaan alaspäin ja nuolemaan ylöspäin.

Ennen toista maailmansotaa ja sen aikana ei Saksassa saanut arvostella vallanpitäjiä eikä ajatella itse. Juutalaiset, sosialidemokraatit ja vapaat älyköt tiedettiin fyysiseltä ja/tai henkiseltä rodultaan ala-arvoisiksi. Oli oikein viedä heiltä omaisuus ja työpaikka ja tuhota heidät.

  • Mitä juutalaiset osoittivat olemalla getossa ja keskitysleirissä heikkoja, sairaita ja masentuneita? Osoittivatko he kuuluvansa huonompaan rotuun?
  • Miten julkinen sana, jokamies, tiedemies ja lääkäri muuten suhtautuivat heihin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jyväskylän Talven 2015 teema on Terve vai sairas yhteiskunta. Jyväskylän Talvi on sarja yleisötilaisuuksia, joihin on vapaa pääsy.

http://jyvaskylantalvi2015.blogspot.fi/

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Kuka ja missä on tehnyt niin? Hänelle pitäisi antaa huomautus asiasta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömien kohtelu rinnastuu joka suhteessa siihen, miten juutalaisia taannoin kohdeltiin Saksassa. Silloin siitä palkittiin väärintekijät, niin nytkin. Asemilla, työpaikoilla, julkisuudella, vallalla, palkalla, palkkioilla, prenikoilla.

Pauli Leinonen

Olen ruvennut pureksimaan kaalinpäitä ja siinäpä halpa ja hyvä ruoka, terveellisyydestä puhumattakaan. Ei ole pahemmin ylipainoa kannettavana. Askelkin on huomattavasti kevyempi kuin ennen. Mitään kolotuksiakaan ei ole. Tervetuloa kokeilemaan!
Tämä sairas yhteiskunta tyrkyttää omia eväitään ja konstejaan, ei tarvitse mennä kaikkeen hömppään mukaan.
Itse en kyllä kellekään ole tyrkyttänyt, mutta kummasti ovat olleet kyselemässä ja ottaneet mallia.
Oonkohan minä oekeen kunnon fasisti??

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Fasisti ohjailee, määräilee ja yhdenmukaistaa. Ei Sinusta taida olla fasistiksi?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Terveysfasisti leimaa työttömän sairaaksi, diagnosoi hänen tautinsa ja tekee hänellä ihmiskokeita (kokeilussa kovat lääkkeet ja muut rankat "hoidot"). Sairaudet, jotka terveysfasisti muilla tietää geneettisiksi tai ympäristön tuotteiksi, ovatkin hänestä työttömällä työttömän omaa syytä... Heikkoa "rotua" siis... Sairaudet, työttömyyden, ongelmat on työtön itse matkaan saattanut...

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Hyvinvointivaltio perustuu julkiselta palvelurakenteeltaan nimenomaan 30- ja 40-lukujen fasismille.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vastaus Olli Tuovisen kommenttiin "Hyvinvointivaltio perustuu julkiselta palvelurakenteeltaan nimenomaan 30- ja 40-lukujen fasismille."

Fasismissa on tärkeintä eriarvoisuus. Jotkut voivat systeemissä erinomaisesti, monet surkeasti, ja monet tuhotaan. Lieneekö se sitten keskimääräisesti hyvinvointia.

Pekka Pylkkönen

Miten joku voikaan olla täällä noin itsesäälinen ja katkera?

Eikö elämästä tosiaan löydy yhtään aihetta olla iloinen?

Pentti Ristioja

aina huvittaa kun työssä käyvä popula syyllistää työttömiä. Kun se työttömyys saattaa osua sinunkin kohdalle, varsinkin kun 9e/päivä työtön vie sun duuni ku sulle pitäs maksaa oikeata palkkaa. Olen aina ihmetelly miksi työssä kävijä saa ilmasen terveydenhuollon ku niillä ois varaa maksaa? Vain köyhä joutuu maksaan oman hoitonsa.

Minua säälittää ihmiset jotka töissä käyvinä luulee olevansa parempia ihmisiä. Olet vain yhden lyhyen lauseen päässä ihmisarvosi romuttumisesta "You are Fired"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset