Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kannattaako taistella työttömien puolesta? Montako työtöntä on ehdokkaina?

Vuodesta 07 olen kirjoittanut työttömyydestä, vedonnut päättäjiin ja tukenut monia heistä yötä päivää, jotta he saisivat asemaa ja voisivat järjestää ihmisille työpaikkoja. Tänä aikana työttömien asema on käynyt yhä surkeammaksi ja työttömyys räjähtänyt kasvuun.

  • Lupauksista huolimatta työ, oikeudenmukaisuus ja hyvinvointi eivät ole lisääntyneet vaan vähentyneet.
  • Ainoakaan poliitikko/vaikuttaja ei ole sanallakaan vastannut kymmeniin vetoomuksiini työttömien kuulemisesta heitä koskevissa asioissa, työttömien parlamenteista kuntiin ja eduskuntaan.
  • Ainoakaan poliitikko/päättäjä ei ole vastannut satoihin tai tuhansiin pyyntöihini, että he suhtautuisivat työttömyyteen ihmisoikeusrikkomuksena. Ei Tarja Halonenkaan, joka kertoo olevansa ihmisoikeustaistelija.
  • Kukaan ei ole vastannut vetoomuksiini, että työttömille kuuluisivat edes samat edut (vapaaliput, alennetut pääsymaksut ja alennetut matkaliput) kuin heitä korkeammalla sosiaalisesti olevilla ja usein heitä varakkaammilla eläkeläisillä.  
  • Itsemurhista ei saa puhua, ei edes työttömien itsemurhista.
  • Kukaan ei puhu siitä, että työttömien kohtelu on samanlaista kuin juutalaisten aikoinaan Saksassa. Miksi siitä vaietaan, warum?

Lukemattomien työttömien tulot ovat pysyneet vuodesta toiseen sentilleen samoina.

Samalla kun hallitus ja eduskunta tukevat linjattomaksi madallettua yliopistoa ja palkitsevat sitä väittelijöiden suuresta lukumäärästä, akateemisten työttömien armeija kasvaa.

Samalla kun alkoholistiesimiehet terrorisoivat alaisiaan, parhaat nakerretaan työelämästä ja työtä tehdään psyyken lääkkeitten ”voimin”, työttömät leimataan sairaiksi ja työkyvyttömiksi.

Kuka ajaa työttömien asiaa? Ei ainoakaan puolue, ei yksikään kansanedustaja, ei kukaan. Suurin osa kaikkien puolueitten ehdokkaista ei löydä sanakirjastaan sanoja työtön/köyhä/pitkäaikaistyötön.

Kun miltä tahansa ryhmältä leikataan, syntyy sitä puolustava kansanliike. Vain työttömiltä saa ja kannattaa leikata: sitä ei vastusta kukaan, eivät he itsekään.

AY-liike ei piittaa työttömistä jäsenistään.

Omaisiltaan työtön kuulee, että heillä kyllä on riittänyt työtä…

  • Suhtautuminen työttömiin osoittaa ihmisten moraalittomuuden, kylmän vallanhimon ja laskelmoinnin.
  • Montako työtöntä on ehdolla? Aika monta, jos demokraattisia ollaan. Työttömiähän on ½ miljoonaa, mikä on aika iso osa kansasta.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Montako itsemurhaa vuodessa johtuu päättäjistä, poliitikoista, virkamiehistä ja lääkäreistä, jotka ovat vastuussa työttömyydestä ja leimaavat työttömiä?

http://yle.fi/uutiset/kansainvalinen_tutkimus_4500...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minulla on työttömyysaikanani ollut puolen tusinaa vapaapäivää. Minkä kiitoksen olen saanut niiltä, joiden hyväksi ponnistelen? Moniko heistä on järjestänyt minulle vaikkapa yhden ainoan 10-100 euron pestin? Ei kukaan.

Yleensä ihmiset osallistuvat korvauksetta vapaaehtoistyöhön, kuten minäkin. Joskus törmää sellaiseen, että minun on kaikin keinoin yritettävä hommata palkkio upporikkaalle ihmiselle.

Kirjoitan hajahuomioita näistä asioista, mutta olisi hyvä koota niitä kirjaksi asti. Kuten on pyydettykin tekemään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Terveysfasismia ei ole vain avoimesti fasistisissa järjestelmissä. Eilen kirjoitin Suomessa työttömiin kohdistetusta terveysfasismista. Tänäänkin olen törmännyt useita eri kertoja kannanottoihin sairaista ja työkyvyttömistä työttömistä. Kannanottoihin kätkeytyy ajatus työttömyydestä työttömien syynä ja työttömistä yhteiskunnan tukien väärinkäyttäjinä.

Työttömyyspolitiikka on Suomessa kaikilla aloilla avoimen fasistista.

Käytän fasismi-sanaa tiedemiehenä, joka on perehtynyt aiheeseen ja sitä koskeviin tutkimuksiin. En vaan tällä foorumilla merkitse näkyviin lähdeluetteloa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Missä kaltoin kohdeltu eläin tai avioon halajava homoseksuaali, siellä suunnaton kansanliike puolustamassa.

Missä ihmisoikeusrikoksia työttömiä kohtaan (ikärasismi jne.), siellä Koko Suomen Kansan liike työttömiä ja heidän oikeuksiaan vastaan.

Työttömyyspuhe on tutkitusti leimaavaa: jokamiehen, poliitikon, päättäjän, virkamiehen työttömyyspuhe. Täällä saamistani kommenteista on kertynyt hyvä lähdeaineisto erääseen julkaistuun tutkimukseen. Lisää tutkimuksia on tulossa. Minulla on laajat kollegaverkostot eri alojen tutkijoihin. - Tiedätkö, että kirjoituksesi ja kommenttisi otetaan talteen, tutkittaviksi?

Terkkuja ja silmäniskuja tutkijakavereille vaan... "Ei tutkimus ole väärä..."

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Työttömiltä kavaltaminen on sekin ihan mahdollista. Jopa 29,13 centtiä minuutissa. Siitä minulla on mustaa valkoisella. Vaikka eduskunnan oikeusasiamies on todennut tämän laittomaksi (siitäkin minulla on mustaa valkoisella), niin kukaan ei ole asetettu vastuuseen.

Terveisin.

Ingmar Forne

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset