Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

+Riitta Mäkinen+, -Kiminkinen ym. kepu- ja kok-ankeuttajat-

Kun lääkäri Tapani Kiminkinen esitteli eilen sotepanelistit, hän sanoi Riitta Mäkistä KAKARAKSI. Hän korosti Mikael Palolan (kok), Mauri Pekkarisen (kep) ja Mauno Vanhalan (ps) asiantuntemusta ja Riitta Mäkisen (sdp) asiantuntemattomuutta. - Riitta Mäkinen osoitti keskustelussa henkisen kanttinsa ja osaamisensa. Puheenjohtajana toiminut Kiminkinen osoitti omansa.

 

Mauri Pekkarisen ylistetty asiantuntemus ei kuulunut hänen puheenvuoroissaan. Sekään Mauno Vanhalan blogittama seikka ei noussut keskusteluun, että Mauri Pekkarinen ja KEP olisivat imuroineet häneltä ja PS:lta sen sote-maakunta-mallin, jolla Pekkarinen puolueineen nyt ratsastaa.

 

Tilaisuutta mainostettiin ”Keski-Suomen suurena sote-keskusteluna”. Maakuntalehden verkkoversio otsikoi oudohkosti: ”Sote-soppaa selvitellään kaupunginkirjastolla”.  Kuka tai mikä muuten järjesti tämän paneelikeskustelun? En huomannut tietoa siitä lehdessä, suuressa lehti-ilmoituksessa enkä muualla.

 

Keskustalaisten pelinavaukset ovat aika usein tyhjien tynnyrien kolinaa. Heidän politiikkansa on mielikuvien luomista. Niitä rakennetaan porvaripuolueitten isolla rahalla mediassa. Keskustan hallitustyö oli surkeaa, ja puolueen oppositionousu on puhallusta ja saippuakuplan nousua. Onko Suomella sellaiseen varaa?  

 

Some-paneelin taustoja:

- Kiminkinen on ahkera kokoomuksen ja keskustan tukija. Tuttu kuvio: mediassa esille tullut populisti nousee keskustan tai kokoomuksen poliitikoksi tai lobbariksi.

- Mauri Pekkarinen, Markku Andersson (kok) ja Pauli Partanen (kok) ovat vuosia tylyttäneet Riittaa kaupunginvaltuuston videoiduissa kokouksissa. Niitä voi katsella jälkikäteenkin. Vaalien lähetessä miesten käytös on sliippautunut. - Muiden kaupunkien valtuustokokouksissa ei näy vastaavaa.

- Riitta Mäkinen on noussut Jyväskylän ensimmäiseksi naiseksi ja naisvaikuttajaksi reittiä oppityttö – kisälli – mestari.

- Riitta Mäkinen on Jyväskylän Työväenyhdistyksen ensimmäinen naispuolinen pj. JTY on kehittynyt hänen kaudellaan avoimeksi ja suosituksi kohtaamispaikaksi, jossa toimitaan ja harrastetaan ja jossa on kaupungin parhaat keskustelut.

- Keski-Suomessa laajasti arvostettu Riitta oli viime vaaleissa maakunnan äänikuningatar. Ohi Mauri Pekkarisen, Henna Virkkusen ym.

- Riitta on aikaansaanut ensin perusturvalautakunnan pj:na ja nyt kaupunginhallituksen pj:na poikkeuksellisen yhdessä tekemisen meiningin. Hän on rakentanut monesti yksituumaisuuden vaikeittenkin kysymysten käsittelyssä. Riitta on johtaja, jota ei tarvitse pelätä eikä arastella.

- SDP:llä on vaaleissa enemmän naisehdokkaita kuin muilla puolueilla.

 

  • Miksi mieslääkäri halventaa julkisesti nuorta etevää naispoliitikkoa ja jopa nimittelee tätä kakaraksi?

 

  • Tapani Kiminkinen on vaatinut uutta, eettisesti toimivaa lääkäriliittoa. Millaista sen eettisyys olisi?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Elijas Bijur

Vain tyhmien ja kokkareiden sekä kepuloiden pitää pelätä Riittaa! Ei sii meidän tavallisten kansalaisten, mehän olemme hänen tukemaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kuulisin mielelläni, miten ylpeitä lääkärit ja keskustalaiset ovat Kiminkisestä. Ja miksei Pekkarisestakin.

Asioita ei silti pidä liiaksi henkilöidä. Yllä kerrottu onkin esimerkkinä maan tavasta. Kepun ja kokoomuksen raha ja valta omistavat Suomen ja hallitsevat Suomea. Mediassa, kunnissa, kirkossa, yliopistoissa jne. tapahtuukin samaa kuin Riitta Mäkiselle eilen.

Riitta henkilöi sukupolvesta sukupolveen ja vuosisadasta vuosisataan jatkuvaa taistelua työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Siinä kulkueessa kannattaa olla mukana.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Blogijuttu oli alkuun pitempi. Kerroin enemmän Kiminkisen eilisestä käytöksestä ja puheista. Lyhennellessä putosi pois seuraavakin kohta:

Riitta Mäkinen on sanassa ja teossa yhdenvertaisuushenkilö. Hän kohtelee jokaista rehdisti ja ystävällisesti katsomatta toisen ikään, sukupuoleen, puoluekantaan, koulutukseen, varallisuuteen tms. Riitta ei tylytä, puhu pahaa eikä käytä aikaansa juonitteluun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset