Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Edustajat lakaisijoiksi, tilalle uusia, esim. Riitta Mäkinen

Rahalla valtaan ratsastaneet harjanvarteen, katupölyyn, kassinkantoon ja potilaitten käsikynkkään. Todellisuudesta vieraantuneet arkikylpyyn. Eriarvoistajat ja työttömien syyttäjät ja alistajat työttömiksi.

 

Tilalle ne, joiden monipuolisiin kokemuksiin kuuluvat myös työttömyys ja köyhyys. Ne, jotka eivät laita äitiään ja isoäitiään vessansiivoojiksi, kuten neukuissa taannoin tehtiin. Ne, jotka eivät ole ikä-, koulutus-, puolue- eivätkä muita rasisteja, kuten Saksassa taannoin oltiin. Ne, jotka arvostavat jokaista yhtä paljon eivätkä kampanjoi ego edellä. Ne, jotka ovat edenneet politiikassa oppipojasta ja kisällistä mestariksi.

 

Keski-Suomeen on eri tahoilla arvioitu kolmea demarikansanedustajaa. Toivottavasti yksi heistä on Riitta Mäkinen. Kuntavaaleissa häneen luotettiin enemmän kuin keneenkään toiseen koko maakunnassa. Enemmän kuin Mauri Pekkariseen, Henna Virkkuseen ja muihin sellaisiin.   

 

Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtajana Riitta Mäkinen on saanut aikaan pelkkää hyvää, samoin Jyväskylän Työväenyhdistyksen ensimmäisenä naispuheenjohtajana. Riitta osaa ja uskaltaa, kuuntelee ja keskustelee, rakentaa yhteistyötä ja tulosta. Vaikka onkin pienituloinen perheenäiti, joka ei ratsasta rahalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lakaisutyötäkin voi tehdä arvokkaasti.
50-luvulla oli Helsingissä Esplanadilla kadunlakaisija. Harmaahapsinen venäläinen emigrantti päivittäin kärryineen. Arvostimme häntä. Me lapsetkin. Vanhaa omaisuutensa menettänyttä herrasmiestä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

-57 syntyneenä en muista espan kadunlakaisijoita, mutta asemalla oli aikoinaan(60-70luvulla) kengänkiillottaja joka oli samaa kansallisuutta. Itse käytin joskus, kun oli muutama markka saatu jostain kuprusta.

Katriina jos vaihtaisi puoluetta ja menisi ehdolle, niin läheltä pitäis etten äänestäisi.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Aika kova kannanotto. Mutta paikallaan ja oikeutettu. Olen itsekin miettinyt että eduskuntaan kaivattaisiin ihmisiä, joilla on omakohtaisia kokemuksia työttömyydestä ja köyhyydestä.

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Keski-Suomen demaripäättäjät eivät ilmeisesti luottaneet puolueensa uusiin, nouseviin, kykyihin vaan pelastajaksi kutsuttiin Lauri Ihalainen Helsingistä. Ei sovi kuin ihmetellä. Olihan Ihalainen vakuutellut moneen kertaan ettei asetu ehdokkaaksi. Ilmeisesti tajusi itsekin epäonnistuneensa neljä vuotta työministerinä toimineena ja varsinkin "omassa" maakunnassaan vaikka nyt pitäjiä kiertäessään kehua retostelee saavutuksillaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset