Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Joukkotuhontaa ja orjuutusta Suomessa

Professori, oikeushammaslääkäri Helena Ranta vieraili eilen Jyväskylän Talvessa. Hän luennoi otsikkona ”Mitä rauhansopimusten jälkeen?” Hän lähti liikkeelle siitä, että riita jää kytemään rauhanteon jälkeen. Tässä muutamia hänen järisyttävän luentonsa herättämiä mietteitä – ei niitä, joita hän esitti.

 

Joukkotuhonta on laaja käsite. Siihen kuuluu jonkin ryhmän elämän ja elinolojen tarkoituksellinen näivettäminen. Lisäksi sitä on mm. kulttuuriperinnön tuhoaminen.

 

Blogini nimi oli vuosia Työttömien getto. Holokaust nimittäin jatkuu, eikä ihmisen julmuudelle ole loppua. Sota jatkuu, koska suuret joukot lietsovat sitä ja koska talous siitä hyötyy. Sota on käynnissä yhteiskunnassa, ja joitakin ryhmiä vainotaan määrätietoisesti.

 

Ikääntyvien naisten kohtelu on Suomessa toisenlaista kuin muissa Euroopan maissa tänään. Se on samanlaista kuin Neuvostoliitossa, jossa mummot joutuivat henkensä pitimiksi luuttuamaan vessoja. Se on samanlaista kuin juutalaisten kohtelu Saksassa taannoin. Heidät karkotettiin professuureista ja muista tehtävistä, jotta oikeille ihmisille järjestyisi työtä ja hyvinvointia. Monista suurista työpaikoista Suomessa on kokonaan eliminoitu ikääntyvät naiset.

 

Työttömät ovat vainon kohteita. Vaikka he ovat huonon politiikan syyttömiä uhreja, poliitikot, virkamiehet ja jokamies syyttävät heitä työttömyydestä. Logiikka on sama kuin se oli Saksassa: mitäs on juutalainen. Kerran juutalainen, aina juutalainen.

 

Työtön ei Suomessa ole ihminenkään. Mediassa leviää hellyttäviä kuvia kotieläimistä, ja on uutinen, jos kissa kiipeää puuhun – ja on oikeutettua, että yhteiskunnan palkkaamat miehet hoitavat sen takaisin omistajansa syliin, ja nauttimaan terveellisiä ruokia. Sen sijaan ei ole uutinen, että ikääntyvää naista kohdellaan väärin ja että työttömät kuolevat piinansa aiheuttamiin kärsimyksiin ja että he kuolevat ennen aikojaan.

 

Työttömien kuolinriski tiettynä ajanjaksona on kolminkertainen muihin verrattuna, mutta ketä se kiinnostaa? Ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen sisältyvä orjuuden ja pakkotyön kielto ei koske häntä.

 

Työttömyyden aiheuttama itsemurhariski ja 45 000 työttömyyden aiheuttamaa itsemurhaa vuodessa tulkitaan itsetuhoksi. Ne ovat kuitenkin joukkotuhontaa, seuraus määrätietoisesta politiikasta. Niissä on murhaaja, vaikka niitä sanotaan itsemurhiksi.

 

Työttömiin ja muihin köyhiin kohdistuu joukkotuhonta. Heidät eristetään muusta yhteiskunnasta, heitä syytetään, mustataan ja halvennetaan. Heidät pakotetaan tehtäviin, jotka eivät kelpaa muille, ja oikean työn tekeminen kielletään heiltä. Tilanne on sama kuin Neuvostoliitossa. Nimekäs kirjailija eristettiin siellä kotiinsa, ja hän sanoi, että suurin rangaistus oli se, että hänen ei annettu tehdä työtä.

 

Euroopan unionin peruskirja takaa kaikkien yhdenvertaisuuden ja kieltää pakkotyön. heart

 

  • Helena Ranta muistutti eilen siitä, minkä tiedämmekin. Suuret vääryydet ovat mahdollisia, koska jokamies hyväksyy ne.
  • Minä en niitä hyväksy. Entä Sinä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vaikka Euroopan Unionin peruskirja kieltää pakkotyön, se on hyväksyttyä eräissä oloissa. Laillinen tuomioistuin voi määrätä pakkotyötä rangaistuksena rikoksesta. Euroopan Unionissa ketään ei saa orjuuttaa eikä pakottaa johonkin työhön. Sen sijaan jokaisella on oikeus työhön - hänen itsensä valitsemaan työhön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset