Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Ääni Riitta Mäkiselle = työn, yhteistyön ja koulutuksen tulevaisuudelle

  • Ääni Riitta Mäkiselle = työn, yhteistyön ja koulutuksen tulevaisuudelle

Keski-Suomen demarien kampanja on ollut upea ja yksituumainen.* Riitta Mäkinen on suurin yhteistyön ja tuloksen rakentaja taas kerran. Hän on sellainen myös Jyväskylän kaupunginhallituksen pj:na, samoin maan suurimman ja vanhimman demariosaston eli Jyväskylän työväenyhdistyksen pj:na.

 

Vaikeana aikana Riitta on lietsonut ennennäkemättömällä tavalla innostusta työhön kaupungin ja maakunnan parhaaksi. Hän oli ansaitusti maakunnan ylivoimainen äänikuningartar kuntavaaleissa – ohi Mauri Pekkarisen, Henna Virkkusen ja muiden sellaisten.

 

Olen seurannut Riitan poliittista uraa sen alusta asti. Hän on nopeaoppinen ja ahkera. Riitta ottaa mielellään vastaan kokeneitten politiikantekijöitten neuvoja. Koska hän ei käytä aikaansa juonitteluun eikä pahan puhumiseen, hän osaa keskittää voimansa ja saa paljon aikaan.

 

Työllisyys, tasa-arvotyö ja oikeudenmukaisuus

 

Monista aloista, joilla Riitta on jo nuorena asiantuntija, mainitsen työllisyyden ja tasa-arvotyön. Hän on myös Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnallinen toimija. Käytännön työssä Riitta on henkeen ja vereen yhdenvertaisuus- ja oikeudenmukaisuusihminen.

 

Yhteiskunnassa, jossa raha ratkaisee, Riitta on päässyt pitkälle, vaikka on pienituloinen perheenäiti. Hän on kokenut työttömyyden ja työskentelee nyt pitkäaikaistyöttömien työllistämiskuvioissa. Jotta presidentin ajatus eduskunnasta kansan kuvana ja kansasta eduskunnan kuvana toteutuisi, sinne tarvitaan juuri Riitan kaltaisia. Nyt päättäjät ovat muuta kansaa varakkaampia ja irtautuneet siitä ja sen arjesta.

 

Maisterina Riitta tuntee hyvin myös koulun ja yliopiston. Hän ei niele kokoomuksen ja keskustan utopiaa kirjattomasta koulusta, jossa lapsi ja nuori ammentaa kaiken tiedon koneista. Euroopan Neuvosto kielsi kokonaan kouluista kännyt ja läppärit… Riitta uskaltaa muistuttaa myös kokoomuksen ja muiden porvaripuolueitten junailemasta yliopistolaista ja sen tuomista ongelmista.

 

Koulutusosaamista

Vaalikeskusteluissa koulu ja kulttuuri ovat olleet tabu. Ihan siksi, että ihmiset eivät niistä tiedä eivätkä toimittajat pidä niitä tärkeinä. Suhtautuminen aiheeseen on kaksinaamaista: Koulutusta pidetään ensiehtona Suomen nousulle, ja silti koulutettuja väheksytään ja heidän asiantuntemuksensa vaiennetaan. SDP toi kaikkien muiden vastustuksesta huolimatta maahan peruskuoulun. Nytkin se pystyy tervehdyttämään koulun. Samoin yliopiston, vaikka muut pytkivät mykistämään sen korkeasti koulutetut edustajat.

 

 

Puolueilla on eroa

 

Oikeistovoimat – joihin kuuluvat kaikki porvaripuolueet omistamansa median kanssa – ovat tehneet vallankumouksen. Ne ovat anastaneet niille demokraattisen vallanjaon nojalla kuulumatonta valtaa. Digiyhteiskunta on niiden aikaansaannos: tekstintulkintaa osaamatonta väkeä on helppo johdatella, naruttaa ja hallita.

 

Vaalikone-sumutus ja paikkansapitämättömien väitteitten tehtailu onnistuvat mediassa ja somediassa. Vaalikoneet kiinnittävät ihmisten huomion ehdokkaisiin, vaikka eduskuntavaalit ovat puoluevaalit. Puolueilla on yhtä suuri ero kuin yöllä ja päivällä.

 

SDP:llä eniten naisehdokkaita

 

Olisikohan aika valita eduskuntaan 100 naiskansanedustajaa ensimmäisen kerran historiassa? SDP on sanassa ja teossa yhdenvertaisuuspuolue. Sillä on eniten naisehdokkaita.

 

Sosialidemokratian ytimessä

 

Riitta Mäkinen edustaa sosialidemokratian ydintä, kaikkia sen parhaita arvoja. Suomesta on rakennettu hyvinvointivaltio ja koulutusyhteiskunta huolimatta kaikkien porvariryhmien ankarasta vastaanhangoittelusta. On tullut aika säilyttää kaikkien hyvinvointi ja vankentaa ihmisten tasa-arvoa. Siksi sosiaalidemokratia. Siksi Riitta Mäkinen.

 

---

* Keski-Suomi on niitä alueita, joissa demarien kannatus on korkeampaa kuin muualla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset