Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Myönsikö Pia Viitanen avustusta Jyväskylän Talvelle?

Ministeri Viitanen suojelee Jyväskylän Talvea. Odottelemme hänen vierailuaan, jota hänen avustajansa tai sihteerinsä kauan sitten lupaili ja josta olen useita kertoja sen jälkeen kysellyt.

Ministeri myönsi tänään 4,7 meuroa taide- ja kulttuuritapahtumille. Oliko saajissa myös Jyväskylän Talvi? Tiedotteen linkki kun ei avaudu eikä kerro asiaa.

Talvessa kaikki tehdään palkatta, dosenttityönä. Vailla ainoatakaan vapaapäivää edes jouluna. Vai onko tutkinto kandiyhteiskunnassa vain rasite? Niin taitaa viestittää Mikael Jungnerin tuore lausuntokin: ”Osaaminen lyö tutkinnot laudalta”.

  • Onhan minulla myös digi-alalta asiantuntijakoulutus suoritettuna. Mutta onko sekin noita Jungnerin väheksymiä tutkintoja?
  • MIKSI YHTEISKUNTA SYYTÄÄ KOULUTUKSEEN RAHAA KUIN KANKKULAN KAIVOON, KUN TUTKINNOT EIVÄT PAINA MITÄÄN???
  • "Siksikin työn tekeminen ja teettäminen globaaleissa verkostoissa kannattaa tehtä helpoksi sekä verotuksen että muiden lakien kannalta." Näin Jungner. Hän tarkoittanee sitä maantapaa, että palkallinen toimija käskyttää alaisinaan ja neuvottavinaan olevia palkattomia?
  • Ehkä toveri Jungner vastaa kommenttiini. Olen seitsemisen vuotta kommentoinut, tukenut ja jeesannut demareita yötä päivää. Mutta ainoat minua kommentoivat demarit ovat Erkki Tuomioja ja Tarja Filatov. Työttömyytenikö demareita harmittaa vai korkea koulutukseni – sekä työttömiä että oppineita he tunnetusti työkseen nälvivät.

PS Laitan kommenteiksi Talven lehdistötiedotteita. Demarilehdet eivät ole niitä julkaisseet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lehdistötiedote

25.11.2014
Pia Viitanen Jyväskylän Talven suojelijaksi
Ministeri Pia Viitanen on lupautunut Jyväskylän Talven suojelijaksi. Talven teema on Terve vai sairas yhteiskunta. Kaikille avoimissa yleisötapahtumissa on yhteiskunnallista keskustelua, kirjallisuusaiheita, kabareeilta, konsertti, taidetta ja työväenkulttuuria.

Avaustapahtumassa helmikuun lopussa alustaa psykiatri Antti Liikkanen Kahdeksan vuodenajan masennuksesta ja sen hoidosta. Muita esiintyjiä ovat mm. ministeri Lauri Ihalainen, professori Jaakko Hämeen-Anttila, opiskelija Jani Tanskanen, kirjailijat Pirjo Hassinen ja Esko-Juhani Tennilä sekä johtaja Jaakko Kiander.

Teemoja ovat työ ja työttömyys, ihmisoikeudet, hyvinvointivaltion tulevaisuus ja työväenkirjallisuus. Edistyksellisen kulttuuritapahtuman järjestävät Keijo Siekkinen –seura ry ja Suomen sana ry yhteistyökumppaneineen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lehdistötiedote 17.2.2015

Jyväskylän Talvi alkaa

Jyväskylän Talven teema on Terve vai sairas yhteiskunta. Esillä ovat työ ja työttömyys, ihmisoikeudet, hyvinvointivaltion tulevaisuus ja työväenkirjallisuus. Tarjolla on yleisökeskusteluja, konsertti ja kabareeilta. Alustajia ovat mm. Lauri Ihalainen, Jaakko Kiander, Helena Ranta, Pirjo Hassinen, Esko-Juhani Tennilä ja Jaakko Hämeen-Anttila. http://jyvaskylantalvi2015.blogspot.fi/

Talven avaustapahtumassa 20.2. Aalto-salissa kuullaan psykiatri Antti Liikkasta, aiheena Kahdeksan vuodenajan masennus: ”Kahdeksan vuodenajan tarinassani katselen ihmisen elämän ja vuodenkiertoa menetyksen ja kypsymisen risteyskohdan katastrofien kautta. Etsin eri keinoja paikata isotkin vammat, esittelen niitä ja lopuksi myönnän avuttomuuteni monessa, monessa sellaisessa konfliktissa, jonka ihminen itse on matkaan saattanut. - Ei kahdeksan vuodenajan luonto.”

Liikkanen on yhdessä puolisonsa, museotoimenjohtaja Hilkka Liikkasen (työskennellyt Aalto-museossa) kanssa kulttuuritalo Korundin perustaja. Se on ainutlaatuinen Suomen oloissa. http://www.korundi.fi/fi/Etusivu

Masennusta ja itsemurhia tutkinut ja 40 vuotta ylilääkärinä toiminut Liikkanen kirjoittaa: ”Masennus ei parane menneisyyttä vatvomalla, sillä alttius masentumiseen on geneettisesti periytyvä toimintahäiriö, joka voi olla myös rakenteellinen. Ihmisen elämänhistoria ei aiheuta masennusta, vaan voi ainoastaan laukaista sen.” Antti Liikkanen on EU:n alueiden komitean jäsenenä antamassa EU:n komissiolle, neuvostolle ja parlamentille lausuntoja mm. työllisyys-, sosiaali- ja terveysasioista sekä ympäristö- ja aluepolitiikasta. Hän on kirjoittanut helmikuusta 2007 päivittäin blogia Arktinen puskurikapasiteetti. http://anttiliikkanen.blogs.fi/

Kannattaako Suomen korkeatasoinen lääkärikunta sivuuttaa ja nostaa tilalle hoitajat ja psykologit? Onko asetelmana psykiatri vai psykologi? Antti Liikkasen kaudella psykiatrinen sairaanhoito on kohentunut Lapissa: hoidon pakkokeinot ja itsemurhat ovat vähentyneet, ja Lapissa maksetaan korvauksia psyykenlääkkeiden käytöstä vähemmän kuin missään muualla Suomessa. Lapisa se vain ei ole kelhään kiire - Terveyskirjasto. www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo96743.pdf
http://kahdeksanvuodenaikaa.blogspot.fi/

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kaikki Jyväskylän Talven lehdistötiedotteet löytyvät tästä:

http://jyvaskylantalvi2015.blogspot.fi/p/blog-page...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kovin monipuolinen keskustelu menossa täällä. Muistuttaa ennemmänjulistusta?

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Kyllä tommosesta vois jo ottaa Katriinalta maksun.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Tämä pyörii "Suosituimmat puheenvuorot" - myllyssä. Uuden Suomen toimitus on nukahtanut tai tietokone väärin ohjelmoitu, jos omilla puheenvuoroilla pääsee suosittujen palstalle. Minä olen vasta kolmas ulkopuolinen kirjoittaja (ja lukija?). Kaikki nuo 16 muuta puheenvuoroa olisi pitänyt laittaa varsinaiseen puheenvuoroon sisälle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos palautteesta. Blogini Työttömien getto on tosiaan vuosia ollut Uuden Suomen kommentoiduimpia ja keskustelluimpia.

Lehdistötiedotteet ovat tässä ihan siksi, että ihmiset näkevät, millaisesta tapahtumasta on kyse ja osaavat sen mukaan arvioida Ministerin myöntämän tuen määrän.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jyväskylän Talven tiedotteet on yleisön pyynnöstä poistettu. Ne ovat luettavissa yllä olevan linkin kautta. - Yleisöä eivät ole ollenkaan harmittaneet Uuden Suomen blogini kommenteiksi tulleet tappouhkaukset yms. aineisto? Ainakaan kukaan ei ole käynyt niistä moittimassa eikä vaatimassa niiden poistamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset