Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Akava tuomitsee leikkaukset työttömiltä - $$$-giljotiinipolitiikalle toppi

-Kiitos puolueille, jotka ovat kaikkein eniten halventaneet niitä, jotka ovat oman alansa erityisasiantuntijoita (jatkuva laajamittainen vihapuhe ja sanan lisäksi teossa osoitettu syrjintä dosentteja kohtaan).
-Kiitos puolueille, jotka ovat luoneet kandiyhteiskunnan väheksymällä korkeinta osaamista ja koulutusta ja nimittämällä tärkeisiin tehtäviin kokemattomia, taitamattomia ja vain vähän koulutettuja.
-Kiitos puolueille, joiden koulutusohjelma on jakomielinen: kaikille on saatava mahdollisimman korkea koulutus, mutta käytännössä korkeimmin koulutettuja potkitaan kuin vierasta sikaa.
-Kiitos puolueille, jotka vaativat tutkintoja ja osaamista teoriassa mutta ei käytännössä.

-Kiitos puolueille, jotka ovat luoneet ikäsyrjintäisen nuorisotakuun eivätkä ole tehneet mitään ikätyöllisten ja -työttömien kokeman syrjinnän lopettamiseksi.
-Kiitos puolueille, joissa työtön vaiennetaan siinä missä korkeimmin koulutettukin.
-Kiitos puolueille, joissa korkeasti koulutettu jäsen saa kuulla pilkkaavia kannanottoja akateemisesta koulutuksesta. Itse hän ei ole koskaan väheksynyt ainoatakaan ihmistä hänen asemansa, koulutuksensa, kouluttamattomuutensa, alansa, ikänsä, sukupuolensa tms. takia. Vaikka hän on ikänsä tehnyt rankkaa asiantuntijatyötä pienellä palkalla ja lomitta, hän saa kuulla ivallisia kannanottoja akateemisten huipputuloista. Ei auta, vaikka hän ei elä nykyisillä tuloillaan, se ei kateutta eikä syrjintää vähennä. Yhtä paljon tai enemmän kuin haukkuja koulutuksestaan hän saa kuulla työttömiin kohdistuvaa syyttelyä ja mustaamista.

- Onko ainoakaan puolueissa koskaan ajatellut, että tarvitaan nopeasti selvitys työpaikoista, joissa työttömäksi joutunut erinomainen työntekijä on surmannut itsensä ja jossa erinomaisena työntekijänä tunnettu ikätyöllinen on heitetty pellolle? Onko kukaan kysynyt itseltään, tätä työpaikkaa tuntevalta tai työttömältä, mitä puoluetta hänen esimiehensä edustaa/edusti?

 

  • Miksi puolueet, politrukit ja vähän koulutetut virkamiehet muuten hääräävätkään määräilemässä yliopistojen asioita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat