Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työttömältä voi leikata vain elämästä – sinäkö pudotat giljotiinin terän?

Ritirinnan työttömyyden kanssa kasvoi siitä johtuva kuolevuus, ja samalla työttömän ansiot romahtivat.

  • Työttömyys aiheuttaa 45 000 itsemurhaa vuodessa. Työttömien kuolleisuus on moninkertainen työllisiin verrattuna
  • Työttömyysavustukseen olisi kuulunut kolmanneksen korotus jo 10 v. sitten, koska se oli laiminlyöty. Ja toinen kolmannes nyt kuluneiden 10 v:n laiminlyöntien takia.

Piteleekö kätesi leima- ja tappokirvestä?

  • Oletko leimannut, mustannut, kadehtinut ja solvannut työtöntä?
  • Oletko kyynärpäätaktikko, joka tekee vääryyttä sumeilematta?
  • Onko sinusta oikein, että seisot työttömän hartioilla ja painat häntä yhä syvemmälle suohon = Mistään muualta ei saa leikata, mutta työttömältä saa – sinun ja huonon moraalisi ja huonon politiikan uhrilta – elämästä ja myös sen pituudesta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ikävä kyllä. Murha ei vanhene. Sukupolvesta toiseen jatkuneet rikokset työttömiä ja muita köyhiä kohtaan jatkuvat ja lisääntyvät.

"Petos jatkaa siis hankittuna ominaisuutena/seikkana elämäänsä muutaman sukupolven ajan niin kirkkaanmyrkynvihreänä, että ammattilaisen ainakin on se kyettävä näkemään ja ottamaan huomioon." http://anttiliikkanen.blogs.fi/2015/06/10/vaihteek...

Seppo Hildén

"Työttömyys aiheuttaa 45 000 itsemurhaa vuodessa. Työttömien kuolleisuus on moninkertainen työllisiin verrattuna"

Luulisi dosentin ottavan asioista selville, ennen kuin tuollaista tuubaa heittää. Itsemurhia tehdään alle tuhat vuodessa ja trendi on laskeva.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tarkoittanee koko maailmassa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Niin tietysti. Maailmaa on muuallakin kuin Pentinkulmassa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #10

Ihan vain sivuhuomautuksena, niin olisi asiallita pysyä sen maan tilastoissa mistä puhuu.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #10

Jos dosentti puhuu työttömistä ja laittaa samaan pakettiin seuraavaa:

"Työttömyysavustukseen olisi kuulunut kolmanneksen korotus jo 10 v. sitten, koska se oli laiminlyöty. Ja toinen kolmannes nyt kuluneiden 10 v:n laiminlyöntien takia."

Niin silloin viitataan käsiteltävän Suomen asioita. Tuskin maailmalla työttömille tehdään yhtäaikaisia korotuksia.

Pikkaisen virheellinen yhteys, jos toisessa puhutaan maailman tilastoista ja toisessa Suomen.

Jatkossa tarkkuutta näihin juttuihin, ettei ne ole vapaata proosaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Seppo Hildén

Kumpikin tutkimustieto löytyy helposti vaikkapa ihan netistä. Työttömyys aiheuttaa tutkitusti 45 000 itsemurhaa vuodessa. Työttömän kuolevuus on kolminkertainen työlliseen verrattuna.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Eikö ihminen itse ole vastuussa omasta elämästään ? Varmaan työttömyysluvut ja itsemurhaluvut korreloivat mutta ei kai työttömyys koskaan ole ainoa syy itsetuhoon ?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Onko sitten syynä työttömyyteen riittämätön toimeentulo, yt kuorutettu työpula vai työntekijän laiskuus? Itse en koe olevani mitenkään laiska ja työhaluton vaikkakin olen työtön.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömän muita ryhmiä moninkertaisesti korkeampaan kuolevuuteen ovat syynä ihmisten julmuus, itsekkyys, törkeys ja rikollisuus.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Valmistuvaa opiskelijaa rangaistaan työttömyydellä, jollei ole suhteita joiden kauttanne saisi työn. Itsemurhassa on myös työttömälle se houkutus että siinä kuolema on nopeampi kuin hiljaa kituuttaen, se on tälle armonkuolema koska voimat eivät enään riitä. Hyvä ratkaisu olisi elämiseen riittävä perustulo mutta se tuntuu kauhistuttavan eniten niitä joiden mielestä sen tulisi olla 400-600 euroa ilman mitään lisätukia, sehän kun mahdollistaisi sellaisia töitä kuin kirjailija, taidemaalari, farmari ja vapaaehtoistyöläinen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Onkohan tutkittu esim. vakaumuksen, julkituodun poliittisen kannan ja vaikkapa suhteiden merkitystä työttömyydessä/työllisyydessä? Vaikka näkee sen sokea Reettakin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Itselläni se seinä tulee vastaan ettei suhteiden kautta ole mahdollista saada töitä, ja jos olisi niin ovat juuri ulkoistaneet vuokrafirmalle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Useimmilla poliitikoilla oikeudentunto, sosiaalinen omatunto ja muu omatunto ovat monen lukon takana. Jotta heidän tekemänsä vääryys ei nousisi omaan eikä toisten tietoisuuteen, heillä ei ole edes sanoja köyhä ja työtön.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Tuo tuli kuultua jo viimehallituskauden aikana joka tuutista ja kaikki siitä että kansanedustaja oletti ettei Suomessa ole ketään joka nettoisi 2300 euroa puhtaana käteen. Itse en kai ole Suomessa kun asuin paikkakunta on Jyväskylä ja opintotuki oli lainoineen 800 euroa kuussa (nyt työmarkkinatuki 900 euroa).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hiukan tarkennusta:

Kyse oli ministeri Laura Rätyn kommentista, jossa hän toi ilmi käsityksensä, että alle 2100 euroa tienaavia lasten vanhempia on sen verran vähän, että tietyt suunnitellut lapsilisäuudistukset eivät ole toivottavia.

Kyse oli siis bruttotulosta ja 2100 eurosta. Ei 2300 eurosta nettona, mikä tarkoittaisi käytännössä yli 60% korkeampaa summaa kuin se, josta puhuttiin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #16

Jaaha, minkäkainen mahtaa olla Suomen mediakoneisto kun lapsiperheiden 2100 brutto pieraistaan ulos koko kansan 2300 nettona.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Onneni on kuulua siihen ikäluokkaan, jolla lainalla ja kesätienesteillä opiskelun päätteeksi oli työpaikka tiedossa. Tosin ainevalinta oli syynä työpaikan löytymiseen. Ei niinä vuosina kaikilla ollut silloinkaan yhtä helppoa!
Mutta, mutta! Onneksi itselläni oli työpaikka kun mieheni hakematta työllisyyskorvauksia oli ajoittain viikkojakin ilman työtä.
Lapseni opiskeli juuri niitä aineita, joissa työnsaantia helpottivat suhteet. Niitäkään kun ei ollut niin tämä kierre aiheutti jopa itselleni turvautumisen mielenterveyspuolen palveluihin!
Nämä edellisessä hallituksessa istuneet ja nykyisen velkataakan kasanneet huutavat asioitten perään, joista ei ole mitään reaalimaailman kokemusta. Tärkeintä sosiaaliturvaa on työ! Tähän ongelmaan nykyhallitus juuri pyrkii pureutumaan. Jokainen ihminen haluaa olla tarpeellinen ja arvokas!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kaikki me kuolevaisina kuolemme aikanamme. Laitan linkin kuolevaisten kuolevuuden selitykseen.

http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_05_02...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kaikki me kuolevaisina kuolemme aikanamme."

Empiiristen havaintojeni valossa tuota ei voida todistaa, sillä maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä, jotka eivät koskaan ole kuolleet. Saattaapi olla, että jopa parisenkymmentä prosenttia kaikista ihmiskunnan historian aikana syntyneistä on vielä elossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset