Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Risto Kuismalle työttömyydestä ja narsistisesta politiikasta

Kun politiikka on narsistista, poliitikko sortaa köyhää ja työtöntä. Teot jäävät tekemättä, ja tuki, tykkäämiset ja kommentointi jäävät yksipuolisiksi. Käytän sanaa narsistinen tiedemiehenä: se on siis neutraalissa, luonnehtivassa käytössä. Jos politiikka on asioittenhoitoa (ei omien eikä eturyhmän vaan kaikkien yhteisten asioitten), se on asiakeskeistä. Lähes kaikilla poliitikoilla se on jopa nyt kriisiaikana narsistista - omaan itseen, omaan näkyvyyteen, oman itsen, puolison, lasten jne. menestykseen keskittyvää. Arvoina ovat silloin poliitikon oma menestys, kilpailu, pärjääminen, paremmuus. Siis eriarvoisuus, itsekkyys ja itserakkaus. On väärin opettaa kilpailua yhä uusille sukupolville - juuri siinä näkyvät poliitikkojen arvot.

 

  • Opettaessani 30 v. yliopistossa ihania nuoria ihmisiä, tulevia opettajia, olen aina ja kaikkialla minimoinut kilpailullisuutta. Se kuuluu pedagogiikkaani ja näkemykseeni, josta olen kirjoittanutkin. Tärkeintä on me, ei minä, ja yhteistyö, ei kilpailu.

 

Kiitos aineiston antamisesta tutkijoille, Risto Kuisma päivityksessäsi, ja sen tykkääjille. Heidän joukossaan ovat mm. Anna-Leena Sahindal, Aira Paavola, Juhani Räsänen ja monet muut. Tiennette, että työttömyys aiheuttaa vuodessa maailmanlaajuisesti 45 000 itsemurhaa. Monellako aiotte lisätä tätä määrää? Tiesittekö, että työttömän kuolinriski/aikayksikkö on moninkertainen työllisiin verrattuna. Moninkokertaiseksi tarkoituksenne on lisätä sitä? Tiesitkö, arvoisa poliitikko, että työttömyys ei tutkitusti ole työttömän vaan huonon politiikan syytä.  

Tutkija Jouko Karjalainen (THL) osoitti Jyväskylän Talvessa, että huono politiikka on syy työttömyyteen.

***

Kiitos Uudelle Suomelle uutisesta! Asia on sen arvoinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En ole omalla asiallani, enhän ole työtön. Kirjoitan siksi, että 45 000 (poliitikkojen ja muun yhteiskunnan aiheuttamaa) itsemurhaa vuodessa velvoittavat jokaista rakentamaan parempaa huomista - maailmaa jossa työttömiin ei kohdistu vihaa, vihapuhetta eikä lyöntejä.

US:n uutisesta jokainen pääsee lukemaan Risto Kuisman päivityksen kommentteineen ja näkemään sen tykkääjät.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

On se ihmeellistä miten helposti oikeistolainen ajattelutapa pystyy tunkeutumaan jopa entisen AY-liikkeen johtajan ajatusmaailmaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tarvitaan niitä, jotka sanassa ja teossa edistävät kaikkien yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia.

Ehkä totuus löytyy kaurapuurosta? Pikemmin kuin ajatussuunnista.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömyydessä merkillisintä on monen kateus työtöntä kohtaan. Työttömiä vainotaan. Kohtelu on eri suhteissa samanlaista kuin juutalaisilla, demareilla, oppineilla, intellektuelleilla, (toisin)ajattelijoilla, vammaisilla, romaneilla, homoilla Saksassa taannoin. Juutalaisvainossakin oli taustalla kateus. - Kaikki vainon tunnukset täyttyvät siinä, mikä on työttömän osa. Täyttyy jopa äärimmäisin tunnus eli odotettavissa olevan eliniän lyhyys verrattuna työllisiin.

"Ajatella voi vain toisin" - Harry Forsblom, tutkimuskohteeni, postmodernisti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset