Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kandiyhteiskunta = leikkaukset koulutuksesta ja työttömiltä kannattavat aina

Euro tohtorikoulutukseen on turha:
1 tohtorikoulutusta vastaaviin hommiin (museon, kirjaston, taidemuseon, hankkeen, firman jne. johtajaksi, erityisasiantuntijaksi) pääsee vain kandi ja yleensä hänkin vain reittä pitkin,
2 Suomi nuolee tohtoreita mutta samalla ojentaa heille tyhjää kättä ja antaa nyt jo ruoskaa,
3 kannattaako tohtoreita kalliisti kouluttaa kortistoon tai kandien jalkaräteiksi,
4 ei kannata tukea yliopistoa, jossa KOK-KEP-VIH-linja vallitsee ja palkitaan hungarologian, ITn,  porvarillisen historian, Aallon, kirkkoarkkitehtuurin ja paavinkirkon tutkimuksesta ja nopeasta valmistumisesta=aivottomuudesta, arvostelukyvyttömyydestä, tiedottomuudesta ja pinnallisuudesta,
5 ei kannata opiskella dosentiksi: työtön dosentti tekee yötä päivää orjatyötä ilman että kukaan 10 vuoteen maksaisi hänelle sentinkään korvausta mistään hommasta, kutsuisi koskaan mihinkään sanomaan jotakin ja edes kerran pitäisi häntä minkään alan asiantuntijana.
6 Työttömyyskorvaus k o k o n a a n pois. Oikeilta ihmisiltä ei silloin tarvi leikata mitään. Eikä kukaan vastusta. Ei tarvita mielenosoituksia, kampanjoita eikä rokulipäiviä: Te suomalaiset olette jo v a l m i i k s i muokanneet maaperän mustaamalla, syyttämällä ja halventamalla työttömiä – ja pienentämällä heidän tulojaan viimeiset 20 vuotta. heart

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Hienoa Kaiju

Kun tehdään laajaa säästötalkoot sopimusta ja toimenpiteitä kohdistuu itse sopijaosapuoliin, niin katseet kääntyvätkin vaivihkaan ujuttamalla työttömiin ja vanhuksiin. Otetaan niiltä, eihän ne täällä neuvottelupöydässä ole kahvia ryystämässä.

Tosiaan, vaikeaa se on omasta edusta luopua, mutta jos kuitenkin hallituksen toimet kohdistuisivat tasapuolisesti. Ammattiyhdistysliike todennäköisesti pitää tiukasti kiinni omastaan.

Sopii toivoa, että edes hallitus säästäisi työttömät, vanhukset ja muut pienituloiset karulta kohtalolta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömien kohtelussa on kaikki vainon tunnukset. Myös se viimeinen, että vainotun väestönosan odotettavissa oleva elinikä on reilusti lyhyempi kuin muilla, oikeilla ihmisillä. Hallitus on varmaan laseknut tästä koituvan säästön.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Muistatko milloin alkoi opiskelun kannattamattomuus?
Minun nuoruudessani 90-luvulla vielä uskottiin hyvän koulutuksen takaavan työllistymisen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kandiksi opiskelu kannattaa, jos on silmäätekevien, KOKn, KEPn ja VIHn piiristä ja läheisistä. Muutoin eivät dosenttius ja muut erinomaiset meriitit riitä. Maassa, jossa dosentti on pahin pilkkasana.

"Koulutus kannattaa aina" on professorien ja muun valtaeliitin iskulause. He hyötyvät toisten opiskelusta!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömyys eriarvoistaa. Näppärästi se palvelee siinä sivussa ikärasismia ja muita vallanpitäjien toiveita.

Tänäisestä TEM-tiedotteesta:

"Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa yhteensä 346 700 työtöntä työnhakijaa. Se on 27 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 34 900:lla. Tiedot ilmenevät TEM:n Työllisyyskatsauksesta.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 4 500 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa eli yhteensä 48 300. Nuorten työttömyyksistä päättyi ennen kolmen kuukauden työttömyyttä tammi-elokuussa keskimäärin 61,2 prosenttia, mikä on 6,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 112 800, mikä on 21 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 125 600 eli 8 700 enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan."

https://www.tem.fi/tyo/tiedotteet_tyo?89506_m=118784

Toimituksen poiminnat