Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Miksi ylessä Jari Tervon juttu ”kotoperäisestä paskasakista”?

Jari Tervo, paljonko nettosit vihatekstistäsi, jossa kirjoitit ”kotoperäisestä paskasakista”? Rahanhimosta vai julkisuudenkipeydestäkö sen teit, kuten myös vastenmieliset telkkuesiintymisesi?

 

Mitä asiaa katsot edistäväsi (siis muuta kuin saldosi lihotusta):

 

  • kaikkien yhdenvertaisuutta, myös rikollisten ihmisarvon myöntämistä – vai leimaamista ja eriarvoisuutta,
  • ymmärrystä ja yhteistyötä vai toisten korottamista ja toisten alentamista,
  • sosialidemokratian periaatteitten toteutumista vai vihaa,
  • sivistystä vai sen puutetta,
  • kirjailijan näkymistä tärkeimpien arvojen ajajana vai niiden lokaajana?

 

Köyhyys, työttömyys ja kurjistuminen, jotka koettelevat yksilöä ja yhteiskuntaa, eivät kiinnosta sinua. Mikä sitten?

 

Miten olet päässyt valtaeliitin sylikoiraksi, ja ketkä ovat nostaneet sinut sinne? Muut kirjailijat venyttävät penniä. Mitenkähän suhtaudut niihin, joiden ansiosta Suomen kouluissa on Euroopan vähiten kirjallisuuden tunteja ja kirja on häätynyt marginaaliin? Seuraavat tahot ovat huolehtineet siitä, että kirjatyö, kirjallisuuden esilläpito, kirjallisuustapahtumat ja jopa kirjallisuuden opetus ja tutkimus ovat paljolti vapaaehtoista ja palkatonta hommaa:

 

  • hallitukset, eduskunnat, virkamiehet, koulu- ja yliopistolaitos, kirjallisuuden professorit, media, kuntapäättäjät, arkkitehtuuria ja kuvataidetta framille nostaneet tahot, Äidinkielenopettajain liitto ja sen johto yms.

 

Suomessa on puoli miljoona työtöntä ja toista miljoonaa köyhää. Eriarvoistuminen lisää ahdinkoa ja rikollisuutta. Rikollisetko mielestäsi ovat paskasakkia?

 

Kirjailijana olet etuoikeutettu, kun saat äänesi kuuluville ylessä ja telkussa. Millä asialla olet niissä ja minkä takia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti narsismi on suurin kirvoittaja Tervon ajatusten liikuttajana.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei ihan tullut mieleeni, mutta onhan tuokin näkökohta muiden joukossa. Olemmeko sitten kaikki julkkujen narsismin uhreja? Mielenkiintoinen sivusto, Narsistien uhrien tuki ry http://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa/narsismi...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Sivusto muistissa, täytyy tutustua huomenna paremmin. Mielenkiintoiselta näyti kun luin sivun. Ehkä sieltä löytyy jotain jota voisi muuttaa itsessään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tervon ajatusmaailma on yhtenevä rasistien ajatusmaailman kanssa. On vihan kohteeksi sopiva ryhmä, jonka kimppuun voi käydä keinoja kaihtamatta. Vihan kohteena on, hänen terminologiaansa käyttääkseni "valkoinen roskaväki". Mikään ilmaus ei tunnu olevan kyllin vahva, kun hän vuodattaa vihansa tätä kansanryhmää kohtaan. Näin hän on keksinyt tavan, jolla hän voi syödä kakun ja säästää sen. Hän pääsee laskemaan luonteeltaan rasistiset vaistonsa pidäkkeettä valloilleen ja onnistuu samalla esiintymään (ainakin itselleen) puhdasotsaisena humanismin esitaistelijana.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Suomen älymystö täyttyy pystyä osoittamaan että he ovat muiden yläpuolella osoittamalla että tavalliset ihmiset ovat roskasakki.

Jossain etelämmäksi kansat ovat vähän kiivaampia ja sikäläiset älyköt haukkuvat korkeintaan naapurikansat, jos omia haukkuvat heidät lynkattaisiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jari Tervo = Suomalainen älymystö....... Salli mun nauraa! Taitaa olla huonot ajat kirjailijalla, kun fiktiivinen romaani ei myy?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kommenttiin 6

Jari Tervo osoittaa, että p....n voi muuttaa rahaksi ja että rahakin haisee.
"Kirjailija Jari Tervon tulot 265 000 euroa. Tervon tilipussi pieneni 47 000 euroa edellisvuodesta. [--]. Tervon tulot ovat omaa luokkaansa moniin muihin kirjailijoihin verrattuna. Esimerkiksi lappilaislähtöinen Anni Ylävaara eli Rosa Liksom ansaitsi viime vuonna 54 943 euroa." http://yle.fi/uutiset/kirjailija_jari_tervon_tulot...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kommenttiin 3

Viime vuosina on yleistynyt tapa, että valtaeliittiin lukeutuva sylkee kansan silmille, nostaa itsensä ja kaverinsa jalustalle ja pitää itseään yli-ihmisenä. Älytöntä pikemmin kuin älymystöläistä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Blogissa olevaan listaan niistä, jotka vaikuttavat kirjan ja kirjallisuuden asemaan, kuuluvat myös apurahamogulit. Tuore opinnäytetyö (JY, valtio-oppi) osoittaa vallan keskityksen lisääntyneen näissä asioissa. Kun pääsen paremmin nettiin, merkitsen tarkempia tietoja. Tutkielma on julkaistu verkossa, ja se on tutustumisen arvoinen.
---
Samaiset apurahamogulit ja yliopistovaikuttajat (en sano kulttuurivaikuttajat vaikka voisin sanoa niinkin) päättävät niin kirjailijoiden kuin tutkijoiden kohtalosta. Monesti myös heidän elämästään ja kuolemastaan.

Ikärasismi ja kandiyhteiskunta kukoistavat heidän lannalla ruokkiminaan.

Erinomainen tutkielma, josta mainitsen kommentin alussa:

Joonatan Virtanen: Keskittyvä tiedepoliittinen valta : tutkimuksen ohjauskeinot valtion tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoituksen kokonaisuudistuksessa (2015, Jyväskylän yliopisto)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jari tervo tapansa heitti vitsillä läppää olevansa valokki* rasistinen ihan vain ironistiseksi satiiriksi, tai luullakseni...
*maahanmuuttajien ja kotoutettujen n-sanan vastainen rasistinen nimitys valkoihoisille

Käyttäjän JanneIsopahkala kuva
Janne Isopahkala

"Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä. "

Täsmälleen samaa mieltä Tervon kanssa. Ja Usarin blogit nyt täynnä tästä loukkaantuneita. En voi ymmärtää miksi.

Jos aletaan kivittämään ja heittelemään polttopulloja, niin heidän nimittämisensä roskaväeksi on mielestäni täysin oikein. Jos tästä joku loukkaantuu, niin menkööt itseensä.

Jos nämä sekakäyttäjät alentavat itsensä riehumalla päissään ja uhkaamalla toisten ihmisten henkeä joko fyysisesti tai sanoin, niin silloin ansaitsee sen että kärkäs kolumnisti leimaa heidät "kotoperäiseksi p****sakiksi", koska sitä he ovat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sosialidemokraattia näyttää häiritsevän eniten se, että Tervo on menestynyt omalla työllään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kirjoituksesta kommenteista paistaa kateus. Miksi Tervon tulot olisivat kirjoituksen yhteydessä mainittu? Miten se vaikuttaa Tervon sanomaan?

Tervon tekstistä: tekstin tyylilaji on satiiri. Ilmeisen tuntematon laji blogistille. Tervo tuo tekstissään mielikuvia ja nasauttelee sanansa napakasti ja sinänsä harmittoman oloisesti ympäriinsä. Keski-ikäiselle "ISIS go home" -plakaatin kanssa heiluneelle naishenkilölle ei tullut mieleen, miltä hän näytti. Tervo kertoi sen hänelle. Ei ystävällisesti, mutta varmasti mieleenpainuvasti.

Suomikuvalle nämä maassamme heiluvat huligaanit aiheuttavat haittaa. On hyvä, että Tervo kertoo heille, mihin lokeroon nämä oman pesään p....antavat kuuluvat.

Maahanmuuttoa ja pakolaisten auttamista saa toki vastustaa. Mielenilmaisujen kohteeksi ei saa ottaa näitä hädänalaisia ihmisiä. Muuten mielenilmaisujen viesti muuttuu muukalaisvihaksi ja rasismiksi.

Tervon nimitys koskee kaikkia niitä, jotka kaatavat mielipiteensä, pahimmillaan kivillä, raketeilla ja polttopulloilla ryyditettyinä pakolaisten ja heitä auttavien ihmisten niskaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jari Tervon kirjoitukset ovat kouluesimerkki syrjinnästä ja rasismista.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144375293967...

Toimituksen poiminnat