Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Neljä hoitovirhekuolemaa päivittäin

Lääkärit diagnoivat yhteiskunnan sairauksia realismin ja naturalismin proosassa ja draamassa. He ovat kumminkin mukana aina, kun on laajaa vainoa, esim. Saksan keskitysleireissä ja neukkujen toisinajattelijasairaaloissa. Puhumattakaan Suomen vanhus- ja työttömyysvainosta.

 

Porvarilliset ml. demaritahot sairaanhoidossa ja muualla yhteiskunnassa leimaavat työläisiä ja työttömiä aiheetta pahantapaisiksi ja sairaiksi. Sorrolle piste kaikissa kuun vaiheissa.

 

Tähänastisesta Jyväskylän Talvesta on jäänyt päällimäiseksi mieleen – Riitta Mäkisen ja Anna Kontulan puheenvuorot virikkeenä - : Kuka saa diagnoida (yhteiskunnan) sairauksia? Toivottavasti eivät ne, joilla ei ole terve ajattelu, moraali ja eettisyys.

 

Anna Kontula tiedemiehenä muistutti siitä, että työläisiä ja työttömiä leimataan aiheetta pahantapaisiksi, sairaiksi ja alempiarvoisiksi.

 

Vanhuksille ja ehkä pian työttömillekin määrätään yleisesti ja ilman ao. oireita juuri niitä psykoosilääkkeitä, joilla neukuissa nujerrettiin toisinajattelijat. Asuminen hoiva-asunnossa maksaa vuodessa ok-talon verran.

 

Pakkohoito ja riisto pariutuvat vainoksi. Töissä on ihmisiä, jotka ovat toisille vaaraksi ja jopa  hengenvaarallisia. Kaikilla tuntemillani ja tietämilläni työttömillä sen sijaan on terveyteen kuuluu terve arvomaailma, eettisyys ja vastuuntunto.  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miksi lääkäri ja hoitaja tekevät hoitovirheitä ja ovatko he työkykyisiä ja terveitä? Tässä muutama näkökohta: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jopa-n...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

Ko linkissä sanotaan mm näin:

" Terveydenhuollon asiantuntijat arvioivat, että hoitovirheisiin kuolee Suomessa vuosittain 500–1500 potilasta."

ooo

Mitä asiantuntijoiden pitäisi _tehdä_ saatuaan tällaisen tiedon.

Jos asia on noin, luvut ovat 2- 6 kertaa suuremmat kuin kuolemat liikenteessä.
(Jos sudet ja karhut raatelisivat tuon määrän ihmisiä, koko Suomen kansa olisi aseissa :-) 
---
Syyttämiseen ei ole aihetta, mutta kehitys vaatii tosiasioiden myöntämisen.

Pekka Iiskonmaki

#7
Suomessa ei joudu syytteeseen noin pienistä asioista. Valelääkärin taas kaikki ovat valmiit vetämään raakinpuuhun.

Suomessa ei joudu vastuuseen kuin yrittäjät. Todella törkeistä rikoksista kuten ylinopeuksista saa varmasti rangaistuksen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #9

#7

Niinpä.
Sitähän sanotaan, että Suomen vankilat ovat täynnä pajatson potkijoita ja nakkivarkaita.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kommenttiin 10

"Jos asia on noin, luvut ovat 2- 6 kertaa suuremmat kuin kuolemat liikenteessä.
(Jos sudet ja karhut raatelisivat tuon määrän ihmisiä, koko Suomen kansa olisi aseissa :-) 
---
Syyttämiseen ei ole aihetta"

Jaa ei ole?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En tunne ainoatakaan työkyvytöntä työtöntä. Mutta työpaikoilla on sairaita. Eräässä yliopiston laitoksessa vain pari ihmistä on päässyt 50 vuoden aikana eläkkeelle terveinä. Toiset jäävät sieltä eläkkeelle mielisairauden tai neurologisten sairauksen takia.

Pekka Iiskonmaki

Pekka Laiho menestyi sitten erittäin hyvin lääkärinä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

On hänelle aika kovat syytteet.

---
Ihmetystä herättää, että työnantajia ei syytetä mistään. Eivätkö ne ole valvontavelvollisia siitä mitä työpaikalla tapahtuu tai jää tapahtumatta.

Suomessa sairaalalääkärinä ei voi toimia ellei ole ao tutkintoa.
Selvää on tietenkin se, että valvominen käytännön työssä ei ole helppoa. Yhteiskunnassa on paljon vaikeita tehtäviä.

Pekka Iiskonmaki

#10
Ei Suomessa joudu vastuuseen julkisella sektorilla. Laiho edusti yksityistä sektoria ja papereissa oli puutteita.

Niistä virheistä ei joudu vastuuseen muut kuin Laiho.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #11

#11

Mutta, mutta.... jos pelissä on ihmisten henki ja terveys, ei kait siinä paljoa sektoria katsella.

Kyllä työpaikan olosuhteista ja tapahtumista on vastuussa työnantaja. Totta kai myös työntekijät.
Laki on niin kuin se luetaan.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Sosiaalipuolesta muistaakseni oli juttua siitä että totuudensanojat painostetaan pois työstään. Millainen on työtön sosiaalityöntekijä? Kenties oikeudenmukainen?

Ehkä samalla tavalla vanhusten hoidossa ne vahvan oikeudenmukaisuuden tajun omaavat hoitajat jäävät pian työttömiksi. Mahdollisesti perusteella "ei sovellu työyhteisöön" jätetään soppari uusimatta.

Entä miten toimii työterveyshuolto? Muistan väittämän sairaslomien pituudesta. Työterveyshuolto ei kirjoittaisi yhtä pitkiä sairaslomia kuin normipäivystys. Kun työläinen sairastuu, hän on kuumeen loppuun saakka kotona, mutta työhön heti ilman kuumeetonta päivää. Sairastaminen vie voimat. Vie sekin kun joutuu pelkäämään seuraavaa sairastumista, ehkä se on viimeinen veruke olla uusimatta työsopimusta.

Sari Haapala

Lääkärit ovat yksi eniten alkoholia käyttävä ryhmä, ja heillä on myös paljon mielenterveysongelmia. Yleislääkärit ovat tasoltaan kehnoja ja ylityöllistettyjä, joten lääkäreitä pitäisi kouluttaa lisää ja Lääkäriliiton valta täytyy ajaa alas.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sarille vielä. Lääkäreissä on upeita ihmisiä jotka auttavat jokaista kohdalle osuvaa vastuullisesti ja ammattitaitoisesti. Kaikki eivät ole sellaisia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Yritin kerran palauttaa työkuntoon lääkäriä, jolla oli isoja ongelmia ja melkoinen lääkitys. Ei onnistunut, Hän ei kyennyt yksinkertaisiinkaan töihin saatikka että olisi voinut palata lääkärintehtäviin.

Pekka Iiskonmaki

#5
Suomessa on maan tapa, kyykyttää, alistaa, rangaista ja kostaa.

Se toimii yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Virkamies ei palvele kansaa, vaan työnantajaa.

Lääkärikunnassa on suoranaisia ihmisvihaajia tai uskonto on sekoittanut pään.

Korpikommunismi edustaa pahuutta ja vastavoimaa, mutta tuhoaa aina itsensä toisena ääripäänä.

Suomesta puuttuu kohtuullisuus ja keskitie. Alkoholipolitiikka on siitä surkuhupaisa esimerkki. Tolkuton verotus on tuhonnut moraalin. Ihmiset tekevät kaiken pelon ja rangaistusten ilmapiirissä. Ilo on kadonnut ja tapettu.

Suomi on eksynyt, eikä löydä takaisin keskelle tietä ja kohtuuteen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#6
>Virkamies ei palvele kansaa, vaan työnantajaa.

ooo

Hyvin sanottu.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Vieläki on tärkeää aatella itte ja ihan omaistenki puolesta ja kanssa, jos nämät pyytää. Ei saa uskoa eikä ottaa diagnooseja ees, non vain tapa kattoa saihrautta ja ennen muuta kehitellä saihrausnäkökulmia.

Siis yhteiskunnan saihrauet tosiaan kulkee samoja latuja. Ihan kamalaa tuo pelkän rahan perässä laukkominen, siinä mennee maat ja mannut ja pohjaveet ja met asukit ihan samassa kyytissä ja vauhissa ja Kattaisen pojat vaan hymistellee ja kyttää parempia paikkoja ja palkkoja ihan ittelheen...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihminen on ihminen on ihminen. Se on tärkeää ja se on aina Hilkan sanoman ydin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Perhepäivähoitaja siivoaa perusteellisesti joka aamu koko talon ja puistelee matot, joka aamu leipoo sämpylää tai leipää, hoitelee 3 omaa ja useita hoitolapsia. Hän on sellaisessa maineessa, että hänen luokseen annetaan ongelmaisimmat hoidokit, joiden kanssa muut eivät pärjää. Hän ulkoiluttaa lapset ja he istuvat kauniisti pöydän ääressä odotellen aina yhtä monipuolista ja terveellistä ruokaa ja ovat toisilleen kohteliaita. Leikkivät, askartelevat ja oppivat häneltä laululeikkejä.

Milloin hän valmistelee viikon ruokalistat ja käy kaupassa, vie lapset harrastuksiin ja valmistelee työväenopiston opetustuntinsa, joita hänellä on useina iltoina kahdelle peräkkäiselle ryhmälle, kirjoittaa kirjeet appivanhemmilleen ulkomaille, pesee pyykit, tekee lumityöt, ruokkii miehen metsästyskoirat jne, sitä en tiedä. - Tulot ovat kuin hiirellä.

Arvostan häntä myös siitä, että ulkomailla stipendiaattina hän opiskeli humanistisia aineita ja kieltäytyi professorien ja kaikkien toisten siellä olleiden suomalaisten suosittelemista lääketieteen luvuista.

Mitä hänelle kuuluu tänään, sitä en kerro. Mutta sen voin mainita, että 100-prosenttisena invalidina lonkkaleikkausten epäonnistuttua ja oltuaan pitkän hellekesän eristyksissä ja rankoissa antibiooteissa sairaalabakteerin takia, hän hoiteli kotonaan 2 vuotta yötä päivää äitiään, hakeutumatta viralliseksi omaishoitajaksi ja siis tuen piiriin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Suomessa sairaalalääkärinä ei voi toimia ellei ole ao tutkintoa." Eiköhän hoitovirhesurmaajilla ole valtion maksama kallis koulutus ja tutkinnot.

Pekka Iiskonmaki

#15
Painorajoitukset koskevat Suomessa siltoja. Perhepäivähoitaja voi olla yli 100 kiloinen tantta ja liikuntarajoitteinen. Muodollinen pätevyys riittää. Muodot ei haittaa.

Koita siinä hoitaa muita, kun et saa kengännauhojasi solmittua ja peppua pyyhityksi.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Mikä ero on KELA-lääkärillä ja VALE-lääkärillä?

Valelääkäri on sentään tavannut potilaan.

KELA-lääkärit ja muut vakuutuslääkärit parantavat sairaita yhdellä kynänvedolla tapaamatta tai tutkimatta potilasta. Ruotsissa on todettu että on tapauksia, jossa vakuutuslääkärin asiantuntemus tietystä sairaudesta on heikompi kun alkuperäisen lausunnon kirjoittaman lääkärin. Ja on tapauksia, jossa kaikki raajat amputoinut potilas pitää todistaa ettei ole työkykyinen.

Katselin tässä muutama päivä sitten Michael Mooren elokuva SICKO, jossa (entinen) vakuutuslääkäri Yhdysvalloissa kertoi kuinka hylkäävästä korvauspäätöksestä maksettiin boonuksia. Sairas on muuten erittäin sopiva nimi sille elokuvalle.

Ei ole mitään syytä uskoa etteikö vastaavaa voisi tapahtua Suomessakin.

Raamatussa sanotaan ettei kukaan pysty palvelemaan samaan aikaan kahta herraa, koska se johtaa siihen että hän lopulta rakastaa toista, ja vihaa toista. On kuitenkin korkeassa asemassa olevia lääkäreitä, jotka toimivat sekä julkisessa terveydenhuollossa että vakuutuslääkäreinä. Luottamusmiesten ja päättäjien hiljaisella suostumuksella. Itse, kun kerran rupesin pitämään tällaisesta epäkohdasta hiukan ääntä, se johti siihen että puolueeni ylempi taso, valitutti paikalleni toista henkilöä. Oli mukamas sopivampi. Korruptio istuu syvässä.

Terveisin

Ingmar Forne

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kommenttiin 19

"Valelääkäri on sentään tavannut potilaan." Ovatko myös nettiterapeutit tavanneet potilaan?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kommenttiin 5. Työpaikkakiusaamista on eniten aloilla, jotka ovat hierarkkisia ja kilpailullisia. Joissakin tilastoissa ovat kärjessä yliopisto, armeija, terveydenhoito ja seurakunta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömyys tappaa, köyhyys tappaa. Työttömyys ja köyhyys ovat tulosta valtaeliitin määrätietoisista päätöksistä. Päättäjät tietävät mitä tekevät. Myös leimatuksi tuleminen ja yhteiskunnan ulkopuoliseksi joutuminen tappavat.

Työttömien alituinen syyttely on vakava ja selvittelyn arvoinen juttu. Onhan virkamiesten, päättäjien ja jokamiehen työttömyyspuhe jo tutkimuksin osoitettu alentavaksi, epäluuloiseksi, leimaavaksi, ennalta syytteleväksi ja alistavaksi.

Tänään on Yleiradion uutisena haastattelu "Psykiatri Hannu Lauerma: Ihminen on harvinaisen paha peto – se tappaa omiaan". Juuri näin. Työttömyyttä aikaansaavat poliitikot ja työttömien leimaajat tappavat ihmisiä.

"On olemassa ihmisiä, joilta puuttuu pidäkkeet käyttää väkivaltaa. On ihmisiä, joilla omatunto ei ole myötäsyntyinen piirre, ja jotka mielellään käyttävät epärehellisiä keinoja, manipuloivat, valehtelevat ja tarvittaessa käyttävät väkivaltaa välineenä.

Pahuus voi myös tarttua. Poikkeusoloissa, esimerkiksi sisällissotien yhteydessä, suuri osa ihmisiä on alttiita sellaiselle väkivallalle, joka on heille muuten täysin vierasta.

Tunnistaako pahan ihmisen?

Ei ole olemassa tutkaa, millä pystyy tunnistamaan hyvin naamioituneen pahan ihmisen. Psykopaattinen persoona on kykenevä esiintymään peräti miellyttävällä tavalla eli mitään idioottivarmaa keinoa ei ole.

Tämä ihmistyyppi on menestynyt evoluutiossa juuri sen takia, että heitä on vaikea tunnistaa. He ovat salakalavia.

Onko pahuus lisääntynyt?

Julkisuudessa esitetyt herjaavat ilmaisut liittyen tiettyihin väestöryhmiin ovat aivan ilmeisesti tulleet aikaisempaa salonkilkelpoisemmiksi viime vuosina."
http://yle.fi/uutiset/psykiatri_hannu_lauerma_ihmi...

Toimituksen poiminnat