Neljä hoitovirhekuolemaa päivittäin

Lääkärit diagnoivat yhteiskunnan sairauksia realismin ja naturalismin proosassa ja draamassa. He ovat kumminkin mukana aina, kun on laajaa vainoa, esim. Saksan keskitysleireissä ja neukkujen toisinajattelijasairaaloissa. Puhumattakaan Suomen vanhus- ja työttömyysvainosta.

 

Porvarilliset ml. demaritahot sairaanhoidossa ja muualla yhteiskunnassa leimaavat työläisiä ja työttömiä aiheetta pahantapaisiksi ja sairaiksi. Sorrolle piste kaikissa kuun vaiheissa.

 

Tähänastisesta Jyväskylän Talvesta on jäänyt päällimäiseksi mieleen – Riitta Mäkisen ja Anna Kontulan puheenvuorot virikkeenä – : Kuka saa diagnoida (yhteiskunnan) sairauksia? Toivottavasti eivät ne, joilla ei ole terve ajattelu, moraali ja eettisyys.

 

Anna Kontula tiedemiehenä muistutti siitä, että työläisiä ja työttömiä leimataan aiheetta pahantapaisiksi, sairaiksi ja alempiarvoisiksi.

 

Vanhuksille ja ehkä pian työttömillekin määrätään yleisesti ja ilman ao. oireita juuri niitä psykoosilääkkeitä, joilla neukuissa nujerrettiin toisinajattelijat. Asuminen hoiva-asunnossa maksaa vuodessa ok-talon verran.

 

Pakkohoito ja riisto pariutuvat vainoksi. Töissä on ihmisiä, jotka ovat toisille vaaraksi ja jopa  hengenvaarallisia. Kaikilla tuntemillani ja tietämilläni työttömillä sen sijaan on terveyteen kuuluu terve arvomaailma, eettisyys ja vastuuntunto.  

 

katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu