Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Perkele, Lappi ja Keski-Suomi

Perkele vei KEPn, KOKn ja PERSn vuorelle ja sanoi: Tämän maan, sen kunnat, yliopistot, seurakunnat ja kaiken vallan ja herrauden annan teille, jos kumarratte minua. Siitä asti ne ovat olleet sen edessä rähmällään langenneina maahan. Ne ovat takoneet aurat miekoiksi sekä leikanneet yhteiskunnan moraalia ja riistäneet syntymättömiltä, lapsilta, koululaisilta, opiskelijoilta, työllisiltä, työttömiltä, sairailta, vammaisilta ja eläkeläisiltä.  

 

Suomen ovat ne jakaneet orja- ja herrakansaan. Siirtomaakuntia ovat Lappi ja Keski-Suomi, jättiköyhyyden ja megatyöttömyyden alueet. Junantuomat ja muut rikkaat kiskovat siellä rahvaalta hirmupalkkoja hirmuteoistaan. Kansan ovat he ruoskineet maahan, ivattavaksi ja ryövättäväksi. Neljänneksen tahi kolmanneksen väestä ovat he tehneet orjiksi ja asuttaneet gettoihin, ovien ulkopuolelle katsomaan miten herraväki mässää yhteiskunnan varoilla kaviaaria, hanhenmaksaa ja etelän juomia.

 

Kun ei Lapin ja Keski-Suomen alkuasukkaista nouse kylliksi sortajia, riistäjiä tuotetaan sinne rahalla ja rikkaudella. Omat dosentit työskentelevät 7-8 vuotta haukkumapalkalla ja yhdellä kukkakimpulla, virat annetaan pikku kandeille heidän ”ansioistaan”.   

 

On vääryys vallan päällä ja pahuus paisuupi. Puoskarit lääkitsevät, ammattitaidottomat hallitsevat ja ruoskimiskykyiset ruoskivat Suomea.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kittilän kunnanvaltuusto on pienoiskuva Lapin ja Keski-Suomen asioista. PJ on Yritys vas, vpj Paksu Jukka KOK.

Valitut ehdokkaat valtuustokaudelle 2013-2016

Vasemmistoliitto r.p.
Valtuutettu Vertausluku Henkilökohtainen
äänimäärä
Yritys Inkeri 760 84
Huikuri-Kujala Helena 380 81
Fagerholm Raili 253,3 64
Maunula Aki 190 56
Lompolo Lasse 152 55
Nevalainen Paula 126,7 55
Taskila Mauri 108,6 42
Perussuomalaiset r.p.
Salonen Tarmo 635 257
Erkkilä Akseli 317,5 163
Nikka Milja 211,7 95
Niva Jukka 158,7 44
Siitonen Veikko 127 32
Suomen Keskusta r.p.
Kurula Timo 1367,0 101
Rantajääskö Tapani 683,5 89
Kyrö Reijo 455,7 89
Holck Eino 341,7 71
Kantola Susanna 273,4 68
Mäkitalo Markku 227,8 64
Similä Risto 195,3 61
Korva Merja 170,9 58
Salmi Jukka 151,9 54
Mäntymaa Vuokko 136,7 52
Kuusela Mika 124,3 49
Saarela Mikko 113,9 47
Kansallinen kokoomus r.p.
Paksu Janne 420 80
Kuusisto Hille 210 73
Patakangas Torsti 140 69

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kittila-jo...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Mikässoli se heikkinen mikko-pekan kirja, sehän mystisesti ennusti kittilän kunnan...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hei tuohan alkaa kiinnostaa, en ole kuullutkaan. Ajat ovat kumminkin sellaisia, että melkein ei olisi lyylenyt sellaisten koskaan tulevan. Onko se romaani vai tietokirja vai mikä?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Olikohan Jääräpää se nimi, romaani soli! Son kiintosa seki kakkki, että mistäse tiesi ja älys kirjottaa...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #4

Herkullinen juttu, täytyy etsiä siitä tietoja. Sulla niitä onkin vähän kaikesta. Moni kirjailija ennakoi ja näkee asioita enemmän kuin muut. Myös keskisuomalaissa on sellaisia, mutta painettuina pinnan alle kuten heidän tutkijansakin. Näin kalevalanpäivän aattona voi siitäkin mainita.

--

Löytyi tällainen kirjaa ylhäältä katsova arvostelu:

http://www.kiiltomato.net/mikko-pekka-heikkinen-ja...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kallispalkkaiset siirtomaaherrat ja -rouvat pörhistelevät kukkoina/kanoina tunkiolla ja kuppaavat ympäristönsä tyhjiin. Niiden kieuntaan/kotkotukseen eivät mahdu sanat köyhä ja työtön, vaikka ne sellaisten keskellä ja kustannuksella asuksivat. Kukot/kanat eivät oikein muualla pärjäisikään: ne tarvitsevat niitä, joita voivat katsoa alas ja joiden niskaan päästää päivittäin prujat. Yhteydenpitona kansaan niillä ovat kirjoitukset ja kuvat rikkauksistaan, autoistaan, ulkomaanmatkoistaan ja illallistensa polveilevista ruokalistoista. Samalla kun toiset seisovat leipäjonoissa ja palelevat aitovierillä tulitikkutyttöinä ja -poikina.

Tämä menee suvussa. Siinä on ns. vanhaa rahaa eli aiempien polvien köyhiltä keräämiä varoja. Kukkopojat ja tiput taas aloittavat menestystarinansa kultalusikka suussaan pappa betalar -poikasina.

Onko aina ollut näin?

Sanoihan jo tsaari ja sanoi kuningatar nälkää näkevistä: syököön leivoksia.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

"Perkele vei KEPn, KOKn ja PERSn vuorelle ja sanoi: Tämän maan, sen kunnat, yliopistot, seurakunnat ja kaiken vallan ja herrauden annan teille, jos kumarratte minua. Siitä asti ne ovat olleet sen edessä rähmällään langenneina maahan. Ne ovat takoneet aurat miekoiksi sekä leikanneet yhteiskunnan moraalia ja riistäneet syntymättömiltä, lapsilta, koululaisilta, opiskelijoilta, työllisiltä, työttömiltä, sairailta, vammaisilta ja eläkeläisiltä."

Perkele vei kyllä KEPUn, KOKn ja PERSn tarkkaan ottaen Arkadianmäelle. Meno alkaa kyllä yhä enemmän olla samanlaista kun republikaanien meno Yhdysvalloissa. Rikkaat eivät maksa veroja niin kuin ennen, ja valtion talous on siitä syystä kuralla. Sitä sitten yritetään paikata nääntymällä köyhät eri tavoilla.

Työttömiltä kannettiin 2005-2011 ylimääräistä köyhyysveroa, joka ei edes jäänyt valtion kassaan, vaan lahjoitettiin suoraan eräälle suuryritykselle. Kyseinen suuryritys maksoi sinä aikana ainakin kerran ylimääräisiä osinkoja. Rahaa joka revittiin köyhien selkänahasta. Aivan samalla tavalla kun keskieuroopassa keskiajalla. Ylimystö sai oikeuksia kruunulta.

Terveisin

Ingmar Forne

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tätä on jatkettava. Olen kulissien takana saanut siitä pyyntöjä.

Työttömien saamassa kohtelussa on kaikki vainon tunnukset. Myös se viimeinen eli odotettavissa olevan eliniän lyhyys verrattuna toisten eliniän odotteeseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset