Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työttömät/Ravensbrück, naisten keskitysleiri

Työttömien kohtelussa on kaikki vainon merkit. Myös viimeinen eli lyhyt elinikäodote.

 

Tuttu paikka, naisten keskitysleiri Ravensbrück

Kannattaa käydä Berliinin lähellä Ravensbrückissä. Euroopan sydämessä. Paksu savupiippu, yllättävän pienet ruumisuunit, äitien lapsilleen ompelemia nukkeja, vangeilta takavarikoitua tavaraa. Pisimpään pysyy mielessä vaatimaton metalliteos, joka esittää mullasta kurkottuvaa käsiparia.

 

 

Tappopoliitikko, jolla pakkoliikkeitä ja maneereja

Keskitysleirit olivat saksalainen innovaatio. Huippupoliitikolta, jonka kasvukykypaketti oli tehokas: Kirjat ja vastustajat roviolle, Eurooppa vauvasta vaariin perussaksalaisuuden palvelijoiksi, työkyvyttömät ja –haluttomat tuhoamisleirille.

 

Työttöminä juutalaiset, tohtoritkin

Ravensbrück ei olisi syntynyt eikä toiminut ilman naissuunnittelijaa, naisvartijoita ja mies- ja naislääkäreitä. Vangeille tehtiin lääketieteellisiä kokeita. Vankeina olevat naiset olivat mm. juutalaisia ja romaneja. Nämä saksalaisten työtävieroksuviksi luokittamat naiset pantiin leirillä reippaaseen työhön, joka ei tosin tehnyt heitä vapaiksi. Juutalaiset olivat Saksassa työttömiä. Myös juutalaiset tohtorit ja lääkärit. Kun heidät oli heitetty pellolle duunipaikoistaan, arjalaiset saivat oikeita hommia ja oikeaa palkkaa.

 

Leiribordellit

Naisille siunaantui työtä myös leiribordelleissa. Sinne heitä houkuteltiin lupauksilla paremmista työoloista. Orjakansa pääsi näinkin hyödyttämään herrakansaa.

 

Yhdenvertaisuutta ei tarvittu, hyvinvointi kuului herrakansalle

Juutalaiset ja muut vangit olivat keskitysleirillä sairaita, masentuneita jne. Heille ei kannattanut kustantaa hyvinvointia veronmaksajien pussista. Mitäs olivat juutalaisia. Kerran juutalainen, aina juutalainen. Niinkö kunnon arjalainen asian ajatteli?

--

Epilogi  

Jos katsoo tätä hetkeä sen taustana antiikista ja muinaiskulttuureista postmodernismiin ulottuva jänneväli, näkee monesti mitä ei soisi näkevänsä. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Naisten keskitysleirin tietoja löytää hyvin googlestakin.

Leiri suunniteltiin, rakennettiin ja toimi saksalaisen/eurooppalaisen tehokkaasti. Hyötyjiä olivat ei vain veronmaksajat ja SS-väki, vaan myös suuryritykset.

"Ensimmäisenä SS:n ulkopuolisena yhtiönä leirillä aloitti Siemens & Halske, jonka parakkeja alettiin rakentaa kesäkuussa 1942." Näin naisten keskitysleirillä Ravensbrückissä.

http://holokausti.blogspot.fi/2013/10/ravensbruck-...

Pekka Iiskonmaki

Missä ovat ne Jutan lupaamat 100.000 uutta työpaikkaa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Missä nyt ovat keskitysleireissä tapetut demarit?

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Uusia työpaikkoja ei tuollaisia määriä kannata kenenkään luvata markkinataloudessa, jossa aina tarvitaan suuri joukko työttömiä pitämään työssä käyvät nöyrinä.

Ihan sama lupasiko Jutta, Katainen tai Sipilä ... mikään ei muutu, jos ei systeemi muutu, ja se ei muutu.

Pekka Iiskonmaki

Eeva. Ei Suomeen tule koskaan kommunismia. Marx on vaihdettu keittiöpuutarhakirjaan.

Ei ole enään rytkösiä, joilta rytkähtää Eduskunnan uusille lauteille rytköset työväenluokalta.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #19

Mistä Pekka Iiskonmäki tietää, ettei "Suomeen tule koskaan kommunismia"?

Mistä me täällä maailmassa tällä hetkellä elävät kukaan mitään tiedämme siitä, mitä täällä on viidenkymmenen tai sadan tai tuhannen vuoden päästä?

Tiesivätkö ihmiset 1800-luvulla eläessään, mitä tuleman pitää 2000-luvulla?

Kyllä talousjärjestelmät ovat aina muuttuneet ja tulevat muuttumaan. Mikä tekisi kapitalismista ikuisesti pysyvän, kun eivät ole pysyneet muutkaan systeemit?

Eihän tämä systeemi enää edes ilman julkista rahaa ja poliittisia tukia toimi. Ei kapitalismin tarvitse kommunismiin muuttua, mutta kyllä se muuttuu - sanottakoon sitä sitten millä nimellä tahansa.

Ennenkuin systeemi muuttuu, mitkään ongelmat meiltä eivät muutu.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #26

#26
Kommunismissa olisin myös johtaja. Ei yhteiskuntajärjelmän muutos tee duunareista herroja.

Kommunismi ei vain toimi käytännössä ja siksi kannatan markkinataloutta.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #28

Kommunismissa oleellista on, että työn tulokset ovat yhteiset, ne eivät mene johtajan kassaholviin. Ei kommunismissa ole herroja - duunareista ei tehdä herroja, vaan herroista duunareita. Työnjohtajia tietenkin voi olla, jos tarvitaan joukon vetäjä, mutta ei sen pidä olla "herra" - vaan tasavertaisesti toisten kanssa työskentelevä.

Vrt. alkuasukasyhteisö, jossa yhteisön johtaja on porukan valitsema, yleensä heimon vanhin henkilö tai muuten osaavin, mutta hän ei ole sen kummemmin toisten yläpuolella pomottamassa, koska päätökset tehdään yhdessä. Hän on pomo siksi, että hänen osaamiseensa luotetaan ja hänet voidaan vaihtaa toiseen, jos luottamus menee.

Kyllähän johtajia voi olla, mutta johtajan ei tarvitse olla yksinvaltias, vaan osa porukkaa. Samaan tapaan kuin on joukkuepeleissä kapteenit. - Olisitko sinä mielestäsi hyvä joukkuepelaaja?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #29

#29
Älä unta nää. Tunnen suunnitelmatalouden ja käytännön. Tunnen useita Neuvostoliiton aikaisia johtajia.

Valtio omistaa nimellisesti. Nomeklatuuralla on vain ja ainoastaan käyttöoikeus kaikkeen ja valtio maksaa kaikki kulut. On omat kaupat, sairaalat, koulut, asunnot, palkka maksettiin siirtoruplina, ulkomaan passi jne.

Paatunut kommunistikin nauraisi Eeva Valliuksen utopioille.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #38

Iiskonmäki, Neuvostoliitto oli läpeensä mätä. Siellä alistettiin kansa, siellä toimi yksipuoluediktatuuri, se oli kapitalistisella systeemillä toimiva suunnitelmatalouden yritys, joka ei ollut kommunismia.

Venäjällä tehty vallankumous oli porvarillinen vallankumous, jolla saatiin Tsaari ja säädyt pois vallasta, mutta siitä eteen päin siellä ei koskaan toteutunut kommunismi. Se ei ollut edes sosialismia, vaikka maksuttomat julkiset palvelut saatiinkin aikaiseksi. Ei tuollainen riitä, ei ihmisiä voi pitää kurjuudessa! Marx jo opetti (jos sitä tässä nyt edes tarvitaan järkeä tuomaan), että yhteiskunnassa pitää olla teknistä osaamista ja tuotantoa niin riittävästi, ettei mistään ole pulaa, ennen kuin edes voidaan yrittää kehitellä yhteisomistukseen perustuvaa taloutta.

Iiskonmäki, minä luulen, että sinun tietämättömyydellesi nyt nauretaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #39

#39
Minulle voi nauraa vapaasti, mutta ei asia siitä silti muutu. Missä kommunismi toimii?

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #40

Pekka Iiskonmäki, kommunismi ei toimi tällä hetkellä missään - jos ei joitakin pieniä yhteisöjä oteta huomioon - koko idea on valtioiden tasolla pilattu älyttömillä diktatuureilla ja kapitalistisilla sekamuodoilla, joissa kansalla ei ole todellista päätäntävaltaa.

Uskomukset tai asenteet eivät kerro totuutta siitä, miten asiat ovat tai voisivat olla. Jokainen saa kuitenkin pitää näkemyksensä. Minä en halua pakottaa ketään enkä halua, että kukaan pakottaa ketään tahtomaan minkäänlaista kommunismia minnekään. Sinulla ei siis ole mitään hätää - kommunismia ei tarvitse enää pelätä eikä kukaan vie sinulta omaisuuttasi, vaikka talousjärjestelmäämme joskus paranneltaisiinkin.

Joona-Hermanni Mäkinen US:n Puheenvuorossa kirjoittaa yhteiskunnan talousjärjestelmän vaihtoehtoisista mahdollisuuksista eikä käytä lainkaan sanaa kommunismi. Jos kiinnostaa hänen kanssaan jakaa ajatuksia, niin tässä osoite http://joonahermanni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2131...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #41

#41
''Pekka Iiskonmäki, kommunismi ei toimi tällä hetkellä missään''

Sitten on parempi olla nykyisessä eurosateessa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kaikki muuttuu, kun Suomen historian surkein hallitus liukenee. Niinhän Julma-Juha lupasi tehdä, jos epäonnistuu.

Pekka Iiskonmaki

#3
Älä ota enään. Nyt on jutut jo sitä luokkaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kenelle puhut? Kuka ei saa ottaa ja mitä ei saa ottaa?

Pekka Pylkkönen

Ihan sairasta puhetta. Etkä osaa tavan mukaan edes hävetä.

Sen sijaan että täällä tapettaisiin työttömiä, työttömät saavat vastikkeettoman elatuksen tasolla joka saa yli puolet maailman ihmistä vihreäksi kateudesta.

Korkki kiinni ja elät vielä pidempäänkin ja loppuu tuo käsittämätön höpötys.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mikä korkki?

Köyhän työttömän elinikä on Suomessa paljon lyhyempi kuin muiden suomalaisten. Jopa pitkälti toistakymmentä vuotta lyhyempi.

Pekka Pylkkönen

Kanssasi tuskin kannattaa alkaa keskustelemaan, mutta pienituloisempien lyhyemmän elinajanodotteen selittää neljä tekijää:

- alkoholin käyttö
- tupakointi
- vähäinen liikunta
- epäterveellinen ruokavalio

On aika vaikea pakottaa pienituloista panemaan korkki kiinni ja jättämään (hemmetin kalliit) tupakat ja einekset kaupan hyllylle. Mutta ihan turha siitä on ketään muuta ruveta syyllistämään.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Mä suljen kanssa sen olemattoman pullon. No sokerihumalaa ehkä kun köyhällä on vielä varaa sokeriin, lisätään se listaan köyhän synneistä, jotka oikeuttavat huonoon kohteluun.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #25

Epäterveellisiksi on todettu suola ja sokeri ja niiden puute, syöminen ja juominen ja niiden puute, suklaa ja sen puute, munat ja niiden puute, makkara, kinkku, lihat ja niiden puute, karkit, kakut, herkut ja niiden kaipuu, leivät, jauhot, pikkuleivät, isot leivät, perunat, riisi jne. jne. Joten olikohan keskitysleiridieetti kuitenkin se paras. Ainakin siinä kilot karisivat.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Vastikkeettoman tuen "nauttiminen" loppuu sinä päivänä kun työttömille aletaan järjestää työtä sen mukaan mitä kykenevät tekemään. Jos ei muuta kykene niin katua lakaisemaan, mutta siitä tulee maksaa palkka.

Ammattikoulun yhteiskuntaoppi-aineistossa lukee:
"Ennen toista maailmansotaa Suomi ei ollut pitkälle teollistunut. Siksi sen täytyi luoda tuottava teollisuus pystyäkseen maksamaan korvaukset. Teollisuuden kehittyminen sai aikaan taloudellisen kasvun."

Kun on täytynyt LUODA, niin on luotu. Kuin siihen luomiseen on ennen kyetty, muttei nykyään? Luulisi kaiken olevan nykyään helpompaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Siinäpä kysymys. Silloin oli tahto ja voima päättäjillä, nyt ei SSSllä kumpaakaan.

Jenny Toivonen

Meinaat että jokainen pienituloinen käyttää alkoholia ja tupakkaa? Epäterveellinen ruoka todennäköiseti onkin, koska se tulee monille halvemmaksi. Mäkkärissä saa hampurilaisen 1€...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jos kaltoin kohdeltu, aiheetta syytetty ja vainottu sairastuu, kuka syyttää häntä ja hänen elintapojaan siitä? Vainoojapa hyvinkin.

Pekka Pylkkönen

Ei, eikä jokainen pienituloinen kuole ennen suurituloisia. Erot kuolleisuudessa selittyvät lähes yksinomaan noilla neljällä seikalla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jawohl, sanoisi tuohon keskitysleirilääkäri nostaen kätensä tuttuun tervehdykseen.

Pekka Iiskonmaki

#9
Tuskin kaikki juovat, mutta plogistilla karkasi mopo käsistä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Älä peijakas, missä se mopo on? Haluu punasen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minua on täällä useampaan kertaan käsketty sulkemaan pullo. En käytä alkoholia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vainojen uhrien muistopäivänä - vainon tunnukset:

Vaino on määrätietoista, pitkällistä väärin kohtelua. Se asettaa vastakkain kaksi ryhmää, ylempi- ja alempiarvoisen. Työttömien saamassa kohtelussa on vainon piirteitä. Seuraavia:

vaino kehittyy vähitellen: asenteet koventuvat, ja väärässä kohtelussa siirrytään sanoista tekoihin ja päätöksiin
muka tosiasioina esitetty leimaaminen, mustaaminen ja syyttely ovat johdonmukaista propagandaa, johon valjastetaan laaja koneisto
vaino leviää kulovalkean tai taudin tavoin ja muuttaa yhteisön asenteita, arvoja, puhetapaa ja toimintaa
vaino turruttaa harjoittajiensa oikeustajun, omantunnon ja sosiaalisen omantunnon
syrjintä yleistyy aluksi huomaamatta, ja kun se huomataan, siitä ei välitetä eikä siitä ole seuraamuksia kuin uhreille
vainotut eristetään muusta yhteiskunnasta eri tavoin (ihmisoikeuksien, työpaikan ja hyvinvoinnin vieminen, sijoittaminen gettoihin, liikkumisen, tiedonsaannin ja vapauden rajoitukset)
useita virkamies- ja muita ryhmiä osallistetaan vainoon
vainottuja ei kuulla heitä koskevissa asioissa
vainottuja alistetaan, nöyryytetään, pompotellaan ja pomotetaan
vainotuilta otetaan ihmiselle kuuluva toimintavapaus
viranomaisten, päättäjien ja jokamiehen puhe vainotuista ja teot heitä kohtaan tapahtuvat ylhäältä alas, syyttelevinä, leimaavina ja kielteisinä
vainottujen oletetaan käyttävän muista hyväkseen, olevan rikollisia, sairaita, keplottelevia, laiskureita - ja siksi heidän huonoa kohteluaan pidetään oikeutettuna
vaino on jatkuva, yksittäisistä puheista ja teoista koostuva prosessi
vainon uhreista tehdään yleisessä mielipiteessä syyllisiä kaikkeen siihen vääryyteen, jota heihin kohdistuu (esim. kun viedään osallistumismahdollisuus ja osallisuus, syytetään osallistumattomuudesta; kun viedään työnteon mahdollisuus, syytetään laiskuudesta; kun viedään liikkumismahdollisuus, syytetään passiivisuudesta)
vainotuilla ei ole oikeutta palvella yhteiskuntaa, kuten muilla on
vainon uhreja saa pilkata, häpäistä, kohdella väärin kenenkään tulematta väliin
vainotut ovat yhteisössä mustialampaita, jotka ovat syypäitä yhteisön ongelmiin
vainotuista neuvotaan tekemään ilmiantoja - jopa anonyymisti, jolloin aiheettoman ilmiannon tekijä ei takuulla joudu vastuuseen
virkakoneistolla on tarkat ohjeet siitä, miten kohdella vainon uhreja, mutta nämä eivät saa ohjeita käsiinsä ainakaan helposti
mikään järkipuhe, mitkään tutkimukset, mikään tiede, mitkään tosiasiat, mikään taide, mitkään seminaarit, mitkään julkaisut eivät pysty oikaisemaan ihmisten käsitystä vainotuista
pitkälle menneessä vainossa vainottujen eliniän odote on ratkaisevasti heikompi kuin muiden

Suomessa ei ole vainoa, eihän toki. Vai onko?

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Vainon perusteet löytyvät melkein kaikesta sosiaalitoimen alaisuudesta. Ei pelkästään työttömyysosiossa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Virkavaltaisuus eli byrokratia on kansanvallan eli demokratian vastakohta.

Jenny Toivonen

No toisaalta, sitten pitäs olla tyytyväinen. Köyhät kuolee pois ajoissa, yhteiskunta säästää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hallinnossa on tarkkaan laskettu, miten suuri on hyöty per capita.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Lainauksia:
http://www.adressit.com/tyottomatkuriin
- " voihan sen ns. p*sk*duunin aikana etsiä niitä mieleisiään töitä eikä vain makoilla VERONMAKSAJIEN kustannuksella sohvalla odottelemassa!"

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...
- "Savitaipaleen kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi ei säästele sanojaan työhaluttomista."

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...
- "lieksalainen leipomoyrittäjä hämmästelee työttömien laiskuutta ja heidän liian helposti saamiaan tukia."

Työttömät leimataan laiskoiksi ja sosiaaliturvan väärinkäyttäjiksi. Itse olen nyt työtön koska maatalous on ajettu niin alas ettei enää löydy työpaikkoja edes paskaa lapioimaan. Työtä olisi jos olisi varaa maksaa palkkoja, maatilalliset uupuu työtaakkansa kanssa ja tulot on tippuneet kolmannekseen.

Tällaista tilannetta ei Suomessa ole ollut kai koskaan, että jopa paskan lapiointityö (joka on aiemmin teetetty Virolaisilla) alkaa olemaan loppu.

Kymmenen vuotta sitten itsekin olin sitä mieltä että ainakin maaseudulta työtä löytyy jos vaan on kroppa lapion varteen sopiva, selkähajalla on turha yrittää. Mutta nyt on se viimeinenkin ahkeran ihmisen oljenkorsi viety, työttömyys ei todellakaan ole mitään laiskuutta nykyaikana.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Toki työtä riittää ja paskaa piisaa. "Mutta sen muun saamisen kanssa on vähän toinen juttu." Siis palkan.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Blogisti yhdistää vainon, keskitysleirit ja työttömän aseman railakkaasti niin, että äkkiseltään en ihan ymmärrä, onko vertaus täysin onnistunut. Työttömyys joka tapauksessa on idiotismin huipentuma, jota ei millään järjellä voi puolustaa kukaan muu kuin kapitalisti, joka tätä reserviä tarvitsee.

Ihmisillä pitää olla töitä, meillä on oikeus saada tehdä töitä, koska olemme ihmisiä, mutta ei käy, sen sijaan työttömiä syytetään omasta asemastaan.

Samaa mieltä olen siitä, että Hitler poisti tehokkaasti Saksan työttömyysongelman ja siinä samalla menivät vähemmistöjen mukanaan tuomat haasteet, vammaishuollon rasitteet ja toisinajattelijoiden vastalauseet. Kommunisteja tapettiin leireillä heti ensimmäisten joukossa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kaupungeissa on jo pitkään ollut gettoja, alueita joihin työttömät sun muut köyhät on ahdettu. Tästä alueitten erilaistumisesta käytetään yleisesti getto-nimeä, tutkimuksissakin. Matka niistä leiriin ei ole pitkä, kunhan on sopivan halukas hallitus vallassa. Ja miksei olisi. Suomi on suuri työttömien tuhoomisleiri. Jos kohta muittenkin köyhien. Mutta keskitysleirin viereen rakennetaan parakkeja. Ks. ko. kommentti, jossa Siemens mainitaan.

Pekka Iiskonmaki

#21
Stalin se vasta mestari oli. Stalin lauloi; Siinä meni vanhat sekä nuoret samallailla.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Stalin oli vainoharhaisen sairas lähes yhtä lailla kuin Hitlerkin, joka oli täyshullu. Ja jos Iiskonmäki tahtoo tästä jatkaa sosialismin paheksumista, olen samaa mieltä jo valmiiksi. Neuvostoliitossa ei ollut sosialismia. Se oli diktatuuri, jossa alistettiin kansaa. Sosialismissa ei alisteta ketään - jos niin tehdään, se ei ole sosialismia, vaikka sitä siksi väitettäisiin. Tämän tietävät kaikki, jotka ovat NL:n touhuja jälkeen päin kriittisesti arvioineet.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Fasismia oli yhtäläisesti natseissa kuin neukuissakin. Kuten Paavo Haavikko -vainaa jo loihi ja lausui.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset