Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Rankaiseeko hirmutekojen kirkko Kai Sadinmaata armotöistä?

Pastori Kai Sadinmaa noudattaa yhdenvertaisuusperiaatetta/lakia lähes ainoana kirkossa. Hänen Ilmestyskirjansa (ilmestyy 13.9.) on parempi uskonpuhdistus kuin oli Lutherin. Kirkko rypee Lutherin edustamassa eriarvoisuudessa, johon tämä kannusti jakamalla luojanluomat vuohiin ja lampaisiin, sikoihin ja ihmisiin. Kaupungissa, jossa Hitler eikun Luther opetti Agricolaa, on yksi kymmenistä Euroopan suosimaa uskonnollisen taiteen aihetta edustava teos. Temppelin seinässä on Judensau eli juutalaissika. Siinä emakko imettää juutalaislapsia, vähän niin kuin antiikissa susi sodanjumalan poikia, Rooman perustajia. Luther, joka yritti osua Paholaiseen mustepullolla, palveli paholaista kynällään. Hänen antisemitisminsa ja vihansa on verratonta.

 

Parhaat kuulemani aamuhartaudet ovat Sadinmaata, ajalta ennen kuin hänet vaiennettiin. Paras kuulemani saarna oli Kortepohjan kirkossa 17.11.2012. Kai Sadinmaa muistutti Kristuksen tarjoamasta vallasta, joka antaa hänen omilleen ristin, pilkan, ulossulkemisen ja häpeän. Seuraava Sadinmaan tulemus luvattiin Kuokkalaan. Valmistelut olivat jo pitkällä, mutta Jyväskylän seurakunta perui lupauksen härskisti.

 

Kirkko lienee yhteiskunnan instituutioista mädännäisin. Se kyntää monelta osin samaa keskusta-oikeistolaisen vihansa kyistä peltoa kuin 1918, jolloin piispojen ja pappien puheet ja teot viestivät julmasta kostosta. Pellosta nousee kirkossa kytevää vihaa ja eriarvoisuutta. Kirkonpalvelijoiden ylläpitämät nettikeskustelut ovat usein syvältä. Pari päivää sitten eräässä niistä syytettiin lempeää, oikeudentuntoista ja realistista vanhusta eri kertoja sikamaiseksi rasistiksi. Sika taitaa olla kirkossa yhä käypä metafora? Häneltä kysyttiin myös, onko hän rasistien sotahullu kätyri. – Kirkosta ei kai ole vieläkään eronnut kylliksi väkeä, kun sen palvelijat sallivat foorumeillaan tuollaisen.

 

Sadinmaa korostaa syrjäyttämistä ja eriarvoisuutta kilpailuyhteiskunnan tuotteina. Hän muistuttaa Jeesuksen ihmetekojen poliittisuudesta. Jeesuksen parannustyö palautti osattomille yhteyden ihmisiin ja Jumalaan. Kapinapappi laulatti Jyväskylässä täydellä salillisella vanhan, nyt poistetun virren "Jo vääryys vallan saapi, se huutaa taivaaseen".

 

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee 13.9. istunnossaan Kai Sadinmaata. Saako hän varoituksen vai/tai menettääkö hän pappisviran vihittyään avioliittoon samaa sukupuolta olevia? Samaan aikaan klo 11.30-14 on jalkapuumielenosoitus tuomiokapitulin edessä. Kai Sadinmaa tulee paikalle jalkapuineen, jossa sitten istutaan. Klo 15 on Kai Sadinmaan Ilmestyskirjan julkkarit Gaudeamuksen Kirjassa & Kahvissa, klo 18 Ilmestyskirja-paneeli Antikvariaatti Sofiassa.

 

Uudistuuko kirkko vai jatkaako se tilassa, johon Dante sijoittaa piispat ja paavit Infernossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kirkkoa instituutiona ovat ankarasti kritisoineet kaikki Suomen suuret kirjailijat. Eniten suurin heistä, Arvid Järnefelt.

Väinö Hirvelä

Todella sekavaa kuukkelia.

"Pastori Kai Sadinmaa noudattaa yhdenvertaisuusperiaatetta/lakia lähes ainoana kirkossa. Hänen Ilmestyskirjansa (ilmestyy 13.9.) on parempi uskonpuhdistus kuin oli Lutherin. Kirkko rypee Lutherin edustamassa eriarvoisuudessa, johon tämä kannusti jakamalla luojanluomat vuohiin ja lampaisiin, sikoihin ja ihmisiin. "

eli ihmisiä ja lampaita, sikoja ei saisi erotella mitenkään kirkkojen oikeuksissa? eli siis siatkin naimisiin keskenään?
En ymmärrä ehkä ei tarvitsekkaan. Kuullostaa kyllä, että tässä hommassa on kristinusko hyvin kaukana ja seuraamalla nykypäivän zeitgeistiä päätyy vain helvetiiin. :)
Kirkkoa ei ainakaan pelasta se jos se hylkää raamatun ja omaksuu radikaalinfemismin miltä vähän alkaa haiskahtaa se suunta mihin ollaan menossa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei huolta, rikiltä haisee. Kirkko joutui helvettiin jo 1300-luvun alussa. Silloin se myös suosi Juutalaissika-aihetta kuvana ei juutalaisista vaan arvoistaan. Tärkein niistä on eriarvoisuus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mehän elämmekin Helvetissä, sillä Lusifer karkotettiin taivaasta maanpäälle.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kai Sadinmaa on kommunisti. Hyvää tarkoittava sellainen toki, mutta ihan juuriaan myöten vasemmistolaisen maailmankuvan sisäistänyt. Sadinmaassa menetettiin jälleen kerran yksi köyhien puolustaja äärimmäiselle arvoliberalismille, vähemmistöjen oikeuksien puolustamiselle ja identiteetti-politiikalle. Ainoa ihmisiä todella eriarvoistava tekijä on raha ja koska vasemmistolaiset eivät ole talousasioista kiinnostuneita tai niissä hyvin heikkolahjaisia, niin ennemmin tai myöhemmin he kiinnittävät kaiken tarmonsa vähemmistöjen oikeuksien puolustamiseen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Taivaanvuohen laulu on kantava, mutta vuohenjuusto se hyvää on.

Toimituksen poiminnat