Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Ilkka Kantola ensimmäiseksi kaikkien suomalaisten arkkipiispaksi

Suomi ansaitsee vihdoin kaikkien suomalaisten arkkipiispan, tohtori Ilkka Kantolan.

 

Ei miestä eikä naista niistä piireistä jotka rahalla ja miekalla ostivat 1918 valtakunnan ja kirkon ja hallitsevat niitä rahalla ja ruoskalla. He ovat tehneet kirkosta epädemokraattisesti valtion valtiossa ja kieltäytyneet tutkittamasta uskonnollisissa piireissä olevaa väkivaltaa eli lasten hyväksikäyttöä ja henkistä vääryyttä, lasten ja muiden itsemurhia.

 

Ei Agricolaa, joka hankki oppinsa julmalta antisemiitiltä Lutherilta, kirkosta jonka seinässä on vieläkin Juutalaissika-reliefi – ei Agricolaa  joka kirjoitti oppilaistaan kesyttöminä elukoina.

 

Ei miestä eikä naista joka 2018 taannuttaa ja tainnuttaa ja jota Suomi saa hävetä. Ei siis sellaista kuin meillä oli 1918 – piispaa joka käski heittää osan suomalaisista saatanalle ja jättää vaille armoa ja pakotti kuolemaantuomitut leireillä ja vankiloissa kuuntelemaan pappien väärämielisiä puheita.

 

Ei sellaista joka rikkoo yhdenvertaisuuslakia. Ei mammonan, oman navan ja mustan (eli valkoiseksi valheellisesti sanotun) Suomen palvelijaa.

 

Ansaitsemme arkkipiispaksi kirkon ja Suomen tervehdyttäjän. Suuren humanisti-teologin, elämää ja ihmistä ymmärtävän, valoisan ja yhteistyöhakuisen Ilkka Kantolan. Hän tuo kirkkoon lakien – myös yhdenvertaisuuslain – noudattamisen, armon, oikeuden ja lähimmäisyyden. Siis Kristuksen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Täysmutupohjalta pari vaikutelmaa:

Ehdokasasettelu kaiken kaikkiaan vaikuttaa könköltä. Eikä hyvältä näytä. Espoon Tapio Luoma lausahti eilen jotain televisiossa, heti näki että on puisevan konsrvatiivinen henkilö. Jos hänet valitaan, kirkosta tulee perinteinen konservatiivinen muotokeskeinen (miltei) tyhjänpuhuja, rituaalien ylläpitäjä, eliittien saarnaaja.

Porvoon piispa tuskin toisi mitään uutta ja mitään säpinää kirkkoon. Vanhaa hiljaista jähnäämistä kuten aiemmat samannimiset.

Ilkka Kantolasta vaikea sanoa. Värikkyyttä ainakin kaipaisi lisää. Eduskuntapuheensa ovat harmahtavia, ei irtiottoja, ei räväkkää visiointia tai pahuuksien oikomista. Oliko yhden kauden puolueensa varapj (puolueessa mukanaolo ei sinänsä ole rasite). Kenties hänessä olisi "tietämisen historian" tajua ja siinä mielessä kiintoisia odotuksia.

Kuopion piispaa kaipasin ehdokkaiden joukkoon. Mutta vain yhden televisio-ohjelman perusteella. Ohjelma kertoi Lutherista ym. Ohjelman sävy oli harvinaisen humoristinen, leikkisä, ollapa sellainen arkkipiispa. Savolainen se olla pitää. Mutta kyseisestä piispasta en tiedä mitään muuta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ilkka Kantola panee vauhtia rattaisiin. Hän vauhdittaa esim. homoparien vihkimisiä kirkossa. Olen seurannut hänen toimiaan ja kannanottojaan pitkään, toista vuosikymmentä. Juuri häntä kirkko ja siis Suomi tarvitsee.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miksi tätä ei voi jakaa? Tulee vain teksti: "Sivua ei voi ladata"

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän kaikki suomalaiset edes kuulu luterilaisiin seurakuntiin, mutta Kantolan puolustukseksi voitaneen sanoa, että lankeaahan hevonenkin neljältä jalaltaan, oten Kantola vain kahdelta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minua ei omatunto syytä juuri muusta kuin ev lut kirkon jäsenyydestä. Mutta jos Jumala ei anna sitä anteeksi, on minun lopultakin siitä erottava :). Edes ripariin en mennyt ikäkaverien kanssa, niin vahva oli synnin- tai oikeudentunto tästä asiasta. Pääsin sitten aikuisena ripelle tullakseni kummiksi. Ja kummilapsia meillä on tusina, ei ihan tiuta. Jokaista olen pyrkinyt kasvattamaan hyväksi ihmiseksi.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ilkka Kantolasta ei tule arkkipiispaa. Luin Pohjois-Karjalassa ilmestyvää sanomalehti Karjalaista, joka julisti artikkelissaan että meidän PITÄÄ saada ensimmäinen naisarkkipiispa. Hypetys lienee sama muuallakin kuin Karjalassa. Ja saadaan. Kuten Tarja Halonen ratsasti presidentiksi, koska "Meidän pitää saada ensimmäinen naispresidentti".
Uskaltaisin lyödä vetoa siitä ettei ainakaan Ville Auvisesta tule arkkipiispaa. Paikkaan valitaan Heli Inkinen. Sujuvat ehdokkaiden haastattelut miten vaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hyvä jos niin on. Ilkka Kantola on liian hyvä ihminen ja liian hyvä toimija kirkkoon, piispaksi ja arkkipiispaksi. Menisi siellä haaskuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset