Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Antisemitismi, inkvisitio ja ryöstö Euroopan ytimenä

  • •	Unkari pyrkii painamaan unohdukseen johtavan kirjailijansa juutalaisuuden ja hänen joutumisensa keskitysleireihin.
    • Unkari pyrkii painamaan unohdukseen johtavan kirjailijansa juutalaisuuden ja hänen joutumisensa keskitysleireihin.

Eurooppa on utopia, jota ei propagoidun kaltaisena ole olemassa. Se on tarua – myytti ajatuksenvapaudesta, suurista ajattelijoista ja persoonista. Myytti siitä, että ihminen on arvokas sinänsä, ei vain aikaansaannostensa nojalla.

Antiikista lähtien sanotaan arvostetun itsetuntemusta ja kulttuurista muistia. Oikeasti eurooppalainen elää nyt vailla menneisyyttä ja kokonaisuuksien tajua. Nämä asiat ovat tabu; se mitä tapahtuu todella on kiedottu käytettyyn paperiin, jota juuri kukaan ei enää lue. Maanosa elää kollektiivisessa unessa ja unohduksessa. Kulttuuriperinnöstä tavoitetaan vain vähäisiä yksityiskohtia, jotka lisäksi tulkitaan väärin. Osanen käy palapelin koko kuviosta. Pala Peli Miehet rulettavat. Käsittämättömät merkit viittaavat toisiin käsittämättömiin merkkeihin, valheelliset tulkinnat synnyttävät uusia valheellisia tulkintoja. Todellisen kulttuurin rikasta monimuotoisuutta tavoittaa enää vaivoin.

Eurooppa on umpikujassa. Koulu- ja yliopistolaitos tarjoavat hajanaista tietoa; ne eivät opeta tajuamaan kokonaisuuksia. Pinta, kulissit ja turhanpäiväinen touhuilu täyttävät elämän.

Ilmaisu ja ajattelu ovat köyhtyneet, rikkaitten kulttuuri on köyhänmiehen kulttuuria. Tieto on yksinkertaistettua ja karsittua.

Valta-arvot ovat päällimmäisiä. Kilpailu, ajatuksen- ja toiminnanvapauden rajoitus  ja amerikkalaisuus ovat tämän päivän Eurooppaa. Eurooppalaista antisemitismia ja fasismia ei olisi ilman kristittyjen apua. 

  • Antisemitismi ja inkvisitio, getot ja eriarvoisuus ovat Euroopan sydän. Niillä on jatkuvuutensa, josta ei puhuta.
  • Unkari pyrkii painamaan unohdukseen johtavan kirjailijansa juutalaisuuden ja hänen joutumisensa keskitysleireihin.
  • Suomen yliopistoissa on professoreja, jotka väittävät, että postmodernismia ei ole olemassa. Samaan aikaan parhaat kirjailijat ovat postmodernisteja.
  • Euroopassa ja Suomessa maisteriksi pääsee varastetullakin hevosella. Ja sillä pääsee pitkälle, jos on oikeistopoliitikko. Vallan huipulle. Mutta ei ymmärrykseen Euroopan ytimestä eikä juuri muustakaan.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kivaa Eurooppa-päivää, mutta ilman utopioita ja propagandoja!

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Eurooppalaista antisemitismia ja fasismia ei olisi ilman kristittyjen apua.” Nythän me olemme saamassa tähän myös muslimien apua. Euroopan ongelma on, ettei se opi, ettei se opi [sic].

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Yrittajat.fi -sivustolla on artikkeli "Eures-työnvälitys avataan myös yritysten käyttöön"

- -"Uudet jäsenet ja kumppanit [ts. yksityiset työvälitysfirmat] voivat hyödyntää liiketoiminnassaan Euresin laajoja työnhakija- ja ansioluettelotietokantoja sekä työpaikkailmoituksia, Eures-verkoston yhteistyötä sekä Euroopan laajuisia verkkorekrytointitapahtumia. Ne voivat myös tarjota Euresin piirissä kansainvälisen rekrytoinnin oheispalveluita: asettautumispalvelua, koulutuksia ja valmennuksia." - -

https://www.yrittajat.fi/uutiset/571495-eures-tyon...

---

Näinkö meidän suomalaisten työnhakijoiden yksilölliset työnhakutiedot ansioluetteloineen jaetaan Euresin avulla koko EU:n käyttöön - niin julkisille kuin yksityisillekin työvoimatoimijoille "markkinamiesten" raadeltaviksi?!

Aiheesta on käytävä laajempi arvokeskustelu: nyt näyttää, että asiassa mennään täysin sammutetuin lyhdyin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset