Suomi uranuurtajaksi – uskonnon käyttö politiikassa läpivalaisuun

Suomea ja sen yksiköitä hallitaan lestadiolaisittain. Keskusta-oikeisto johtaa kuntia, kirkkoa, seurakuntia, mediaa, yliopistoja ja sen eri yksiköitä polvesta polveen rautaisella mutta melko salatulla tavalla. Tämä uskonsuunta – keskusta-oikeisto – ratsastaa vanhoillisuudella ja taantumuksella, vanhimmiston totuudella, verkostoilla, hierarkioilla, naisia alistamalla, AYtä nujertamalla jne. Jumalina se palvoo rahaa, keskeisiä asemia, valtaa ja siis julkisuutta. Perkeleenä se pitää SDPtä.

 

Keskustalaisuus ratsastaa uskonnolla – edustajiensa sanontoja, puhetapoja ja pappimaista olemusta myöten. Samat ovat elkeet muilla oikeistopuolueilla.

 

Lestadiolaisuus on valtio valtiossa. Lestadiolaisuus on trendikästä. Hyvä että tätä vihdoin selvitetään, vaikka kainosti ja nimittä. Yhtä hyvin voisi tässä yhteydessä puhua muista kristillisistä kirkoista tai muista uskonnoista, niiden suuntauksista ja lahkoista. Samaa jumalaahan ne kunnioittavat, rahaa.

 

Kristillisen – esim. katolisen – kirkon historia on vainoja, inkvisitiota, antisemitismiä, sotia, alistamista, kulttuurien tuhoamista, kidutusta, sairasta vallankäyttöä koko yhteiskunnassa, tieteen ja vapaan ajattelun estämistä, työväenliikkeen haittaamista, ihmisoikeuksien rajoitusta, valhepropagandaa, mafiaa ja moraalitonta jesuiittalaisuutta.

  • Olisiko päätelmien aika? Voisiko Suomi edelläkävijänä paljastaa ja tervehdyttää uskonnon käytön politiikassa?  
katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu