Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Puu joka työttömälle ja väheksytylle vanhukselle 2018

  • Puu joka työttömälle ja väheksytylle vanhukselle 2018
  • Puu joka työttömälle ja väheksytylle vanhukselle 2018
  • Puu joka työttömälle ja väheksytylle vanhukselle 2018

Montako otsikkoa ja kuvaa tänään kissoista ja koirista, entä vanhuksista?

 

Työttömyys säilyy ja vakiintuu. Vanhuksia painetaan joukolla pinnan alle. Eikös istuteta heille jokaiselle puu isänmaan merkkivuonna 2018? Joka maakuntaan, sillä heitä on kaikkialla. Istuttajiksi päättäjät, joiden uhreja nämä syyttömät ovat. Kulut uhreilta – maksoivathan juutalaisetkin junamatkan keskistysleirille.

 

Vankikin pääsee lomille. Myös työttömälle kuuluisi loma, ja se kuuluisi vanhukselle kodin tai hoitopaikan ulkopuolelle. Päättäjä, miksi et aja asiaa?

 

On vaikea muistaa, ketkä päättäjät olisivat ennen vaaleja luvanneet nannaa kilpaurheilulle ja viihteelle, ruoskaa työttömille, vanhuksille ja korkeimmalle kulttuurille.

 

  • Ovatko meillä vallassa viisaimmat, epäitsekkäimmät ja pyyteettömimmät, ja jos ei, niin ketkä meitä hallitsevat? Jos valta ja sen himo eivät jalosta, mitä ne tekevät?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos Facebookin reissukuvista, rikas virkamies ja päättäjä! Työtön ja köyhä vanhus eivät lomaile, mutta koska he ovat empaattisia, he iloitsevat kanssasi matkoistasi ja toivovat sinulle vain parasta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hyvä lukijani, kuka tuntemasi on empaattinen ja hyvä ihminen? Rikkaat, korkeassa asemassa kiikkuvat vallan tavoittelijat, vai köyhät vanhukset ja työttömät?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yhdenvertaisuudesta, kristillisyydestä ja koulutuksen tärkeydestä puhuva päättäjä, annatko ihokkaasi eli työpaikkasi sinua moninkertaisesti koulutetummalle ja ansioituneemmalle työttömälle? Jos et, millä perusteella katsot olevasi häntä arvokkaampi?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Seilin saarelle määrättyjen piti viedä omat ruumisarkkulaudat mukanaan.
Jos maassa olisi joskus työttömien nimikkopuita, metsiä ja puistikoita, niin ’eikö työttömät voisi laittaa vaikka risusavottaan’- ilmaisu saisi uutta entistä armottomampaa sävyä...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olipa osuma. Työttömyyttä ja vanhuutta pidetään sairautena. Ja sairauden leimaama ei Suomessa ole ihminen eikä mikään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Chromebook- tietokoneeni tarjoaa pyytämättä aamun ajatuksen, tänään tälläisen:

Kaikki mikä on kultaa ei kiillä, eivätkä kaikki ne jotka vaeltavat ole kadotettuja; vanha joka on voimakas ei kuihdu, eikä routa yllä syviin juuriin. "J.R.R. Tolkien

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset