Sauli Niinistö ja kirjailijoiden poliittiset joukkoraiskaajat

Keskusta-oikeisto osti Kandi-Suomessa median, yliopistot, maakunnat, kirjallisuusinstituution, historian, nykyisyyden jne. Nyt ovat menossa kirjailijat. Joukkoraiskaajina Suomen Amerikka ja Suomen Siion eli kokoomus- ja keputahot.

Samat tahot hyväksikäyttävät ja poliittisesti raiskaavat (ks. Karo Hämäläinen) kirjailijoitamme vuosisadasta toiseen. Kokoomus ja keskusta lukevat ja tukevat kirjaa vain, jos siitä on niille poliittista (ml. taloudellista) hyötyä. Tosiasiallisesti ne lahtauttavat kirjastoja, rakentavat koulun kirjattomaksi, tukevat yliopistoissa Suomen kirjallisuuden alasajoa ja puristavat lehtien kulttuurisivut minimiin.

Poliittisena raiskaajana ei ole vasemmisto eikä edes vihreistö, vaikka kokoomuslaiset niin väittäisivät.

Tuliko Jenni Haukion ohjastamana esille kirjamessuilla oikea Minna Canth, hän joka sanoi olevansa innokas ja kiihkeä sosialisti? Aikansa keskusta-oikeiston syrjimä kirjailija ja keskusta-oikeistolaisen liikemiehistön kamppaama (mm. lehdistöstä potkut Minnalle, joka paljasti liikemiesten toiminnasta erinäisiä asioista)? Vaiko hänestä piirretty kiiltokuva.

Kun toimittajia pyritään painostamalla, uhkailemalla ja vihapuhein kirjoittamaan toivotusti, tasavallan presidentti panee pahemmaksi. Suomen Trump/Putin Sauli Niinistö neuvoo julkisesti ja ihan uutisissa toimittaja-kirjailijaa vaihtamaan alaa!

katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu