Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

SDP:lle selvä enemmistö!

SDP sai odotetun murskavoiton Hampurissa. KD (CDU) tippui  20,5 prosenttiin 42,6:sta. Tämä ennakoi keskusta-oikeiston alamäkeä muuallakin Saksassa. Sen arvioidaan menettävän johtoasemansa sielläkin, missä se on hallinnut vuosikymmeniä. 

Hamburg (dpa) - Die SPD hat die Bürgerschaftswahl in Hamburg nach der ersten ARD-Hochrechnung mit 49,6 Prozent gewonnen. Sie erreichte 63 der 121 Sitze und damit die absolute Mehrheit.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Voittajan on helppo hymyillä. Eritoten, koska voittajiin kuuluvat myös oikeudenmukaisuus ja osaaminen, työllisyys ja vastuullisuus.

http://www.ndr.de/regional/hamburg/buergerschaftsw...

Ilkka Järvelä

Suomessa SDP ei taida voittoa saada vaan kannatus laskee entisestäänkin. Onko kansa väärässä, äänestää vääriä puolueita?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hansakaupunki on vuosisadasta toiseen ennakoinut Suomenkin tapahtumia. Sieltä ja muista Saksan kaupungeista ovat meille tulleet niin uskonpuhdistus kuin vaatimus omasta kirjakielestä, niin uuden ajan yliopistolaitos kuin vaatimus kansanopetuksesta jne. jne. Välillä enempi vähempi Ruotsin kautta, mutta tulleet kumminkin. Onneksi, ja vääjäämättä.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Suunta on kääntymässä. Kysymys on vain siitä, missä määrin se ennättää vaikuttaa vaaleihin mennessä. Suurimman puolueen aseman saavuttminen ei tässä tilanteessa ole vain haavetta. Se on aito mahdollisuus.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

PS

Sivulla, jossa kerrotaan SDP:n murskavoitosta, on saunojen toimittajan mainos. Olkoon se ennakoimassa Saksan ja Suomen tulosten yhteyttä.

Muistathan, että kolmisenkymmentä prosenttia ihmisistä ei ole vielä päättänyt, mitä puoluetta äänestää.

Toimituksen poiminnat