Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Yliluutnantti haukkui Halosta kommunistinaiseksi - entä mistä oikeiston vihakirjoittelu ammentaa?

KD, PS&muu oikeisto ottaa mallia siitä, miten taantumus saa muualla mediajulkisuutta. Sitä  tulee homo-, mamu- ja demarivihalla, ihan kuin natsien noustessa. Näiden tahojen politiikka ei kumpua yhteiskuntamme tarpeista, jotka ovat eriarvoistaja-hallituksen aiheuttamia.

Enää ei tarvitse kysyä, mistä muualta kuin kansainvälisistä vihapuheista US:n kirjoittelijat ammentavat.

Näin opetti yliluutnatti Uutispäivä Demarin mukaan varusmiehiä Karjalan Prikaatissa näitten pakkasten jo alettua:

"Puolustusvoimien komentajaksi ei sovi nainen. Nyt puolustusvoimien ylipäällikkönä on kommunistinainen, joka on toiminut Setassa (Seksuaalinen tasavertaisuus ry). Sellainen ei käy puolustusvoimien komentajaksi."


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Esa Mattila

"Nyt puolustusvoimien ylipäällikkönä on kommunistinainen, joka on toiminut Setassa"

Täyttä tottahan tuo lause on.

Mikko Mäkinen

Enpä ole aivan varma tuosta kommunistiosasta yliluutnantin asiattomassa ja typerässä lausunnossa. Ainoa positiivinen seikka koko asiassa on se, että asian saaman julkisuuden perusteella kommunistiksi nimittely koetaan nykyisin halventavaksi tai loukkaavaksi. Näin ei ollut muutamia kymmeniä vuosia sitten, jolloin kommunismi ei vielä ollut päässyt historian roskatynnyriin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Otsikko

"Yliluutnantti väitti, että puolustusvoimien komentajaksi ei sovi nainen ja että nyt puolustusvoimien ylipäällikkönä on kommunistinainen, joka on toiminut Setassa (Seksuaalinen tasavertaisuus ry) ja joka ei siksi käy puolustusvoimien komentajaksi"

olisi kentiesi parempi.

Esa Mattila

"Ainoa positiivinen seikka koko asiassa on se, että asian saaman julkisuuden perusteella kommunistiksi nimittely koetaan nykyisin halventavaksi tai loukkaavaksi."

Näinhän se on. Tosin on vielä pieni joukko ihmisiä, jotka ovat "kommunisteja ja ylpeitä siitä" mutta ainahan suureen joukkoon pari kylähulluakin mahtuu...

Tosiaan ammattisotilaan tulisi kertoa mielipiteensä mieluummin kavereilleen kuin alaisilleen. Toisaalta Suomessa sentään voi sanoa mielipiteensä ääneen, toisin kuin esim. kommunistimaissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Uutispäivä Demari: "– Esimiesasemassa olevan ammattisotilaan virkatehtävässään tekemä ylipäällikön julkinen arvostelu on erityisen tuomittavaa. Tapahtuma ja sen yksityiskohtien todenperäisyys tutkitaan perusteellisesti, jonka jälkeen päätän jatkotoimenpiteistä", Karjalan Prikaatin komentaja, prikaatikenraali Timo Kivinen toteaa."

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Ilmentymä syvästä, yleisestä epäluottamuksesta armeijan ylipäällikköä kohtaan.

Se kulminoitui silloin, kun Halonen väkisin kampesi Suomen jalkaväkimiinat kieltäväään sopimukseen, vaikka edes rajanaapurikaan ei siihen liittynyt.
Näin armeijan ylipäällikkö vei Suomelta halvan ja tehokkaan, puolustuksellisen aseen, maamiinoilla kun ei hyökätä mihinkään.
Eli käytännössä heikensi Suomen puolustuskykyä.
Halonen on katsonut liikaa filmejä kehitysmaiden sisällissotien miinoissa invalidisoituneista, siellä kun miinat kylvetään minne sattuu ilman karttoja, mitä suomalaiset eivät tehneet edes viime sodissa.

Yliluutnantti teki kuitenkin anteeksiantamattoman virheen, ja mahdollisesti upseerin ura loppui siihen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Asiantuntevaa tosiaan: tiedät jopa, mitä elokuvia joku on katsonut liikaa.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Puolustusvoimain ex-komentaja Lauri Sutela jo ennen toteunutta:

“Olen kauhulla kuunnellut suunnitelmia, että meilläkin ollaan valmistautumassa henkilömiinoista luopumiseen. Se olisi anteeksiantamaton virhe. On esitetty rahamääriä, joilla miinat voitaisiin korvata. Kukaan ei ole kuitenkaan pystynyt minulle kertomaan, mikä on se korvaava väline tai menetelmä. Suomalaisessa maastossa ei mikään korvaa miinaa. Se on halpa, tehokas ja pakottaa maahantunkeutujan varomaan jokaista askeltaan.

Meillä ei viime sodissa tullut siviilitappioita omista miinoitteistamme eikä menetelmämme tuntien tule vastakaan. Koko miinakysymystä tarkastellaan tunteenomaisesti näyttämällä kuvia afrikkalaisista jalkapuolista lapsista.

Henkilömiinoista luopuminen vie tehon myös panssarimiinoitteistamme ja hävitteistämme. Näin me luovumme tehokkaimmasta ja halvimmasta aseestamme.
Ne, jotka ajavat miinojen käytöstä luopumista ovat silottamassa tietä viholliselle. Minun kielenkäytössäni sitä kutsutaan maanpetturuudeksi.” (Lukkari Matti: Lauri Sutela - Puolustusvoimain komentaja, s.285)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minusta Miinan vastaisuus on vastoin tasa-arvoajattelua, niin kuin Vihtorin vastaisuuskin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Puhe kertoo naisiin, demareihin ja homoihin kohdistuvasta vihasta, jolla ei ole oikeutusta.

Harada Tetsukomo

Kyllä mileipiteiden kirjon tulee olla suvaitsevainen ja laaja myös aktiiviupseerille. On aika hylätä tabut ja vapauttaa mielipiteet myös armejassa!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tiennet historiasta, missä armeijoissa on oltu peräti suvaitsevia nais-, homo- ja demarivihalle.

Petri Muinonen

Sinä siis ajattelet, että lause "Tarja Halonen ei sovi puolustusvoimain komentajaksi" implikoi demari-, nais- ja homovihaa?

Minusta se implikoi vain sitä, että Tarja Halonen katsotaan epäpäteväksi. Se, mihin viiteryhmiin Tarja Halonen kuuluu taas on faktaa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kommunistin ja demarin eron ymmärtäminen olisikin kristillisdemokraatilta liikaa vaadittu. Eihän se nyt ole kun ihan politiikan alkeita.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mistä tässä on kyse:

"Puolustusvoimien komentajaksi ei sovi nainen. Nyt puolustusvoimien ylipäällikkönä on kommunistinainen, joka on toiminut Setassa (Seksuaalinen tasavertaisuus ry). Sellainen ei käy puolustusvoimien komentajaksi."

EU:n ja Suomen lakeihin kirjatun yhdenvertaisuusperiaatteen vastaisesti tässä otetaan syrjintäperusteeksi puoluekanta, sukupuoli ja toiminta järjestössä, joka vastustaa seksuaalisen suuntautumisen nojalla tapahtuvaa sortoa. Presidentti on toiminut ihmisoikeus- ja lakiasiantuntijana Setassa. On merkillistä leimata hänet työstään siellä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Jou, siinä pysähtyi jepen urakehitys kun seinään! Me emme tarvitse tyhmiä upseereja, ne ovat liian vaarallisia tositilanteessa!

Kanta Suomalainen

Samaa mieltä yliluutnantin kanssa. Mutta itsestäänselvyyksiä ei tarvitse joukon edessä laukoa. Menee kallista koulutusaikaa hukkaan.

Matticat (nimimerkki)

Siellä armeijassa möläytellään paljonkin asioita ja ne pitäisi käsitelläkin siellä. Nuoret hurmahenget.

Luulisin, että miinakielto on herättänyt keskustelua myös armeijan sisällä. Jos tommoisesta urakehitys pysähtyy niin ihmettelen. Mutta olen minä ennenkin ihmetellyt.

Itse olen sitä mieltä, että miinakielto oli virhe, mutta se on vain minun mielipiteeni.

Ylipäällikköä arvostelematta.

siviili tarkkailija

Tajuatteko mikä on ammattiarmeijan ja varusmiesarmeijan ero?

Ammattiarmeijassa tuollaista asiaa ei kuunapäivänä olisi paljastettu lehdistölle. Nato-armeijassa tuollaisen toteaminen olisi täysin luonnollinen ja elimellinen osa koulutusta. Suomen armeijan ylipäällikkö on presidentti. Nato-Suomen johtaja ei ole.

Varusmies- tai ns kaaderiarmeijassa koulutettavien laatu ja luonne ovat paljon paremmat, monipuolisemmat ja kattavammat joten ammattiarmeijoihin luontaisesti kuuluva poliittisen järjestelmän halveksinta ei tule onnistumaan. Koska ammattiarmeijassa poliitikot muuttuvat alisteisiksi armeijalle eikä päinvastoin.

Punanaudan toteaminen osaston edessä punanaudaksi ei ole asianmukaista koulutusta. Se on eläinlääkinnällinen kommentti. Ja niille sosialistihillujille tiedoksi että kallispalkkainen ammattilainen jota on oikeasti koulutettu pitkään ja hartaasti tuhosi monta sataatuhatta veronmaksajan euroa. Uran tuhoutuminen ei ole minun mielestäni juhlan aihe. Se on valitettava ja harmittava tapaus jossa lipsauttajaa tullaan rankaisemaan minun mielestäni kovasti ja rajusti. Sellaista on elämä.

Ammuu...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kyllä se juhlan aihe on. Yksi todennäköinen sotilaidensa tyhmyydessään tapattaja on poistuva vahduudesta, toivottavasti.

Mikäli henkilön älynlahjat on tuota luokkaa, niin ihmettelen miten on päässyt tuonnekkin asti. Onneksi narahti uran alkutaipaleella.

Esa Mattila

"Mikäli henkilön älynlahjat on tuota luokkaa, niin ihmettelen miten on päässyt tuonnekkin asti."

Harmi, että loukkaat tällä kommentilla "vain yliluutnanttia", niin ei saada käyntiin julkista ajojahtia sinua kohtaan. Eihän tällainen ketään kiinnosta.

Mutta jos sanoo jotain pahaa muumimammasta niin johan on koko kenttätykistö käytössä puhujan lynkkaamiseksi...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Minun puolestani muumimammaa saa haukkua ihan vapaasti, paitsi jos on työtehtävissä uniformu yllä. Armeijan ja uniformun häpäisijät eivät minulta armoa saa!

Esa Mattila

"Minun puolestani muumimammaa saa haukkua ihan vapaasti, paitsi jos on työtehtävissä uniformu yllä"

Eli työntekijä ei saisi kritisoida työnantajaansa missään olosuhteissa? Selvä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

"Eli työntekijä ei saisi kritisoida työnantajaansa missään olosuhteissa? Selvä".

Ei näytä oleva, sivariko olet?

Esa Mattila

Ihan armeijan käynyt. Turhaan siitä mesoat.

Miksi ei saisi kritisoida esimiestään, jos tämän toimet eivät ole Firman edun mukaisia?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Esa Mattila, sitten sinun pitäisi tietää minkälaista käytöstä ja opetusta työtehtävää suorittavalta upseerilta odotetaan.

Ei sitten varmaan sovi upseeeritoveriksikaan. Tälläinen ketku sitten voi joutua kouluttamaan naispuolisia varusmiehiä tai homoseksuaaleja. Näistä asioista päättää kuitenkin demokraattisesti valittu eduskunta, eikä epäkelpo yliluti!

Esa Mattila

"sitten sinun pitäisi tietää minkälaista käytöstä ja opetusta työtehtävää suorittavalta upseerilta odotetaan."

Joo. Virallisesta oppaasta™ ulkoa opeteltua ja robottimaisesti uusille alokkaille toistettavaa Virallista totuutta™.

Armeijassakin voitaisiin edes joskus sallia omilla aivoilla ajattelu. Toivottavasti tulevaisuudessa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Armeijassa sallitaan omilla aivoilla ajattelu, siihen jopa kannustetaan. Upseereilta sitä jopa vaaditaan. Kyseinen upseeri ei näytä käyttäneen aivojaan, siitä koko sotku!

Harri Rautiainen

"Armeijassa sallitaan omilla aivoilla ajattelu, siihen jopa kannustetaan."
Kira, näkee, että et ole suorittanut varusmiespalvelusta.
Kriisitilanteessa (ja sitä harjoiteltaessa) sotilas toimii käskystä ja vain käskystä, ja uhraa tarvittaessa oman henkensä. Jos hän ajattelisi omilla aivoillaan, hän lähtisi käpykaartiin alta aikayksikön.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Huti ja millä sinä luulet aliupseerien ja johtajien tekevän tilannejohtamista? Lukevan sudenpentujen käsikirjasta vai:-D Sinu logiikallasi meillä pitäisi olla oma upseeri joka alokkaalle!

Eki K

Mitä mahtavat monet Kokoomuksen naiset ajatella miettiessään muumimamman edesottamuksia toimikautensa aikana? Taisi tulli valinta tehtyä vailla perinpohjaista harkintaa mukaan lukien perehtyneisyyttä kaikkeen saatavilla olevaan tietoon. Peiliin voi vaan katsoa.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Presidentti Halosen suurin koskaan tekemä virhe oli Ottawan miinakieltosopimuksen jääräpäinen ajaminen. Sen johdosta hän ei ole ansainnut tuon jälkeen yhdenkään tuntemani armeijan käyneen mieshenkilön luottamusta ylipäällikkönä. Ja tunnen aktiivireserviläisenä melkoisen joukon muita aktiivireserviläisiä. Paitsi että päätös sinänsä oli hölmö, myöskin sen perusteet ontuvat. Suomalaiset miinat eivät ole koskaan rampauttaneet siviilejä kymmeniä vuosia sodan jälkeen. Sen sijaan tilalle tulleet rypäleaseet ovat kaikkialla olleet monin verroin vaarallisempia. Kun Suomen PUOLUSTUSvoimien ylipäälikön tietämys asioista on noin heikkoa tasoa, onko mikään ihme, että häntä arvostellaan. Nuo Seta- ja demarijutut lienevät vain ylimääräistä höystöä eivätkä liity sinänsä asiaan muuta kuin typerinä lisäheittoina. Ei tarvita enää arvostelijoilta mitään ylimääräisiä heittoja kun teot puhuvat puolestaan. Ja miinakielto oli typerintä mitä ylipäällikön tasoinen johtaja voi tehdä!

Petri Muinonen

Tasapuolisuuden nimissä... Kerropa yksi Tarja Halosen onnistuminen? Minulle se oli liian suuri haaste, ei tullut mitään mieleen. Pelkkiä töppäilyjä ja sitten hiljaisuutta, apaattista vaitioloa, paitsi kun SETAlaiset olivat tulilinjalla.

Toisaalta varmaan parempi, että on pysynyt hissukseen, kun ei nuo harvat ulostulot ole edustaneet kansan mielipiteitä eivätkä muutenkaan ole olleet mieltäylentäviä.

Eki K

Näin se on nähtävä. Presidentin tulisi olla ensisijassa koko kansan arvojohtaja. Tähän nykyinen presisdenttimme ei ole selvästikään halunnut pyrkiä, mutta miksi?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Olisi erään viidesläisen äärifunkunkin kannattanut pitää suu soukemmalla, olisi aika hässäkältä vältytty ja ei kirkonkaan olisi tarvinnut sanoutua hänestä ja hänen mielipiteistään jyrkästi irti.

juri g.

Ottamatta kantaa yliluutnantin kuulopuheisiin, demari-, vihreät- ja kokoomusnaiset voisivat liittyä yhteen smaan puolueeseen, vaikka siihen SDP:hen. Ei mitään eroa mielipiteissä. Samaa julkisen sektorin kasvattamista miesten veroja korottamalla.

Siihen tulee onneksi loppu nyt!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen presidentti Tarja Halosen linjoilla siitä, että asioista tulee keskustella avoimesti näin ennen vaaleja. Nimenomaan asioista. Silloin tulevat esille puolue-erot. Ne ovat suuria, vaikka joku muuta väittää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Saksassa keskus-oikeisto on persmäessä matkalla alas. Sunnuntaina Hampurissa SDP sai murskavoiton, ja muissa liittovaltiovaaleissa näyttää suunta samalta.

Syitä on monia. Keskusta-oikeisto on eriarvoistanut, kaventanut demokratiaa, ajanut yliopistot hätätilaan, riistänyt nuorilta ja muilta köyhimmiltä jne. Ihan kuin ... niin, missä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Missä ihmeen "liittovaltiovaaleissa"? Saksassa oli viime sunnuntaina maapäivävaalit Hampurissa ja muutamissa muissa osavaltioissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Se oli profetia, ei lipsus languae.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miten politiikka ja armeija taas liittyvätkään yhteen? Pikku esimerkki Saksanmaalta, joka on meitä lähellä, lyhyen lento- tai laivamatkan päässä:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Saksan+puolust...

Joten osaa oikeisto plagioida ja sumuttaa muuallakin kuin Suomessa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ei tuossa mitään ihmettelemistä ole. Tuohan on kristillisdemokraatti, hän on ihan yksinkertaisesti vain uskonut itsensä tohtoriksi:-D

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ja saanut muutkin oikeistolaiset kristillisdemokraatit siihen uskomaan.

Eki K

Maapäivävaaleista ei voi vetää kovin pitkiä johtopäätöksiä varsinkaan Hampuri osavalyion osalta, joka on muutoinkin ollut herkästi punainen. Samanlainen tilanne on joissain muissa pienissä osavaltioissa. Jos sen sijaan taloudellisesti vahva etelä muuttaa suuntaansa, silloin voisi päätellä enemmänkin. Ettelä-Saksassa on kuitenkin yleensä eletty poliittisesti niin kuin taloudellisesti hyvin tervettä elämää eikä harhauduttu punatielle.

Harri Rautiainen

Hampurin osavaltio ei ole väkiluvultaan tahi taloudelliselta merkitykseltään mikään pikkutekijä Saksassa. Faktat haltuun!

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Maailma on muuttunutSuomi siinä mukana, Upseeri saa sanoa mielipiteensä, mitä rehellinen ja paikkansapitävä.
Jos kommunisti sana on halventava, nehän siihen on syyllisiä, jotka ovat teoillaan sen halventaneet. ( miinapäätös on sellainen).
Kapteeni ja majuri jutustelivat oppitunneilla vastaavista henkilöistä, ja mielenkiinnolla kuuntelimme tarkkaan.
Tässä nyt saivarrellaan, ilmianto on varmaan joltakin luihulta punikinalulta.
Minkäs seepra raidoilleen mahtaa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kerroppa nimet, niin hoidetaan samaan syssyyn nämäkin pellet?

Esa Mattila

Helppohan se on nimitellä kenraaleja ja majureita pelleiksi sieltä ruudun takaa...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Minä olen sanonut korkeille upseereille pahempaakin. ei tuo isi ollut moksiskaan.

Esa Mattila

Käyhän sitten kertomassa kyseisille henkilöille mielipiteesi.

M-T Heikka

Kyllä minusta kommunistinainenkin passais paremin pressaksi kuin setanisti.

O. Taneli

Kenestä kommunistista tässä on oikein puhe?
Hertta Kuusisestako?

M-T Heikka

No ehkei aivan Kuusinen.

Vaan jos olisi ollut ehdokkaana joku maltillisempi punaleidi, olisi kyllä äänmestänyt mieluummin kuin jotain rikollista.

Hiihtoliiton kavereita...

Vaan Halonen on liika omituinen...tulee esille aina lässyttämään toisarvoisista asioista. Ikäänkuin homot olisivat ainoita Suomen kansalaisia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"toisarvoisista asioista"

Ei ole harvinaista, että ihmisoikeudet ovat oikeistolaisesta toisarvoisia, ainakin muiden kuin hänen oikeudet.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

No nyt meni jo aika paksuksi. Olisinpa jopa sitä mieltä, että noin keskimäärin ottaen maailmassa on syyllistytty ihan yhtä paljon ihmisoikeuksien polkemiseen oikealla, vasemmalla ja jossain niiden välimaastossa. Tuli tätä kommenttia lukiessani aivan mieleen vanhan kansan sanonta: Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin... Aivan sysimusta tässä tapauksessa

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tämä hallitus on vasiten eriarvoistanut suomalaisia, lisännyt tulo- ja varallisuuseroja ja yhtä vasiten riistänyt monelta työn sekä oikeuden turvalliseen elämään ja hyvinvointiin. Se on ihmisoikeuksien riistoa, ja peräti mustaa sellaista.

M-T Heikka

Joo, mutta olisi sanonut olevansa setanisti, eikä mikään sosialisti.

Epärehellistä sellainen.

Ihan sama muuten, oli mikä setanisti tahansa, mutta hän meni väärillä eväillä pressaksi.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Merja, sinulla taitaa olla vielä sitä kuumetta:-)

M-T Heikka

Vaan jos ei ole ehdolla kuin hulluja ja rikollisia, niin valitse siinä sitten.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tätä blogia luetaan paljon ulkomaillakin. Muistuttaisin kaikille, että Heikka on oikeistolainen ja vastaa itse sanamuodoistaan ja mielipiteistään. Kuten siitä, että presidentiksi on hänen mukaansa ehdolla vain hulluja rikollisia.

Matticat (nimimerkki)

Tässä olisi viihdepläjäyksen muodossa lisää roskaa, joka ei ole siis tarkoitettu vakavasti otettavaksi.

Muistaakseni ylipäällikkö järkyttyi taannoin Hyrylän varuskunnan varusmiesten pileistä. Siellä varusmiesten tyttöystävät esiintyivät. Liian vähissä vaatteissa - ei kuitenkaan alasti. Tämä piti kiireellisesti kieltää. Jatkossa ei pileitä järjestettäisi.

Esimerkin vuoksi ylipäällikkö järjesti heti piakkoin drag-shown presidentinlinnassa.

Ehkä tämmöiset asiat jäävät sotamiesten mieliin vahvoina. Käsittääkseni tuosta pantiin tieto myös Conan O'Brienille, joka tuli Suomeen ihmettelemään mitä helkkaria täällä tapahtuu.

Mutta tosiaan, luin tuon netistä joten en voi tietenkään tietää onko se totta vai tarua.

Mutta taas tähän päivään palatakseni; nythän se nähdään millainen ihminen ylipäällikkö on. Uhrataanko nuori sotapoika. Tykinruoaksi kelpaa - kunhan on hiljaa. Melkein tuntuu, että siellä on nyt komppaniassa ollut ehkä liian herkkiä varusmiehiä järkyttymässä.

M-T Heikka

Antaa vain haaparantalaistenki lukea, ihan sama!

Minua ei kiinnosta, onko joku "oikeistolainen" vai "vasemistolainen", en minä sen perusteella ihmisiä jaottele. Mutta en mie loukkaantuisi, jos joku sanoo oikeistolaiseksi tai kommunistiksi. Eihän mielipiteet ole rikos. Feminismi on ollut Halosen valtakaudella vaarallisempaa kuin mikään kommunismi. Eihän hän ole kiinnostunut köyhistä, kuin propagandamielessä. Osasihan se Tsautseskukin puhua.

Noinhan nuo nuoret miehet kumminkin ajattelevat. Sanoi vain väärässä tilanteessa mielipiteensä.

Todella harmi, että naiseus ja valta tullaan muistamaan Haloseen kiteytyneenä varsin pitkään.

Kyllä mielestäni aliupseerikin saa sanoa mielipiteensä ns. politiikasta. Kevyttä kenttäkeskustelua.

Jäin miettimään tuota, että blogisti sanoi minua "oikeistolaiseksi". Mie en kyllä itte ole osannut itseäni hahmottaa koskaan oikeistovasemisto -akselilla. Se on aika ylivoimasta, oikeastaan. Onko demari sitten vasemistolainen. Meän perälä vasuritkin sanovat, että demarit ovat siellä Kokoomuksen oikealla puolella. Joten on siinäkin sanoja.

Vanhanaikaista ylipäänsä ajatella jonkin Marxin oppien mukaan, kuka on oikeistolainen ja kuka ei. Oikeastaan olen kansallisromantillisesti vähän persu.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olet monet kerrat kommenteissasi maininnut äänestäväsi kokoomusta, ja joskus taisit kertoa ... no, jääköön sanomatta. Jos et osaa sijoittaa kokoomusta oikeisto-vasemmisto-akselilla, niin ... Mutta jääköön sekin sanomatta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Haaparannasta ei kommentteja ja palautetta ole tullut, muista maanosista kylläkin.

Matticat (nimimerkki)

Ehkä kyseessä oli testi, pitääkö rintama. Ei pitänyt. Vuosi heti lehdistölle. Surkeaa. Miten tommoiselle porukalle voi uskoa mitään palvelussalaisuuksia?

M-T Heikka

Pakkohan niiden on kantaa ottaa. Ovat kumminkin samaa mieltä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Joo-o, kyllä olivat samaa mieltä, kuten kannanoton tekstistä selviää.

Matticat (nimimerkki)

"Joo-o, kyllä olivat samaa mieltä, kuten kannanoton tekstistä selviää."

Jos tuosta pidettäisiin mielipidekysely niin olisi mielenkiintoisempaa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Mielipidekysely varusmiehille, mistä tarkkaanottaen?

Matticat (nimimerkki)

En muista, että varusmiesliitto olisi ottanut kantaa tuohon Hyrylän tapaukseen?

Ettei vaan nyt kalahtaisi ylipäällikön omaan nilkkaan? Ajattelin meinaan vaaleja ja tommoinen show syö kyllä demareiden ääniä. Luulisin.

Melkein ajattelen, että kohta luutnantin nimi ja naama ja tuomio killuu iltapäivälehtien etusivulla. Toivottavasti siinä samalla ei luiskahda julkisuuteen mitään muutakaan.

Iltapäivälehdethän ovat aina kärkkymässä uutisia. Mistä näitä tietää. Ihmispolo vaan arvailee.

Johannes Piipponen

Yliluutnantin ei olisi pitänyt sanoa asiaa julkisesti alaisilleen, koska ammattisotilas ei saa esittää poliittisia mielipiteitä.

Se mitä hän sanoi on kuitenkin täyttä asiaa. Kommunismi sanaan on turha takertua, koska sillähän nyt puhekielessä tarkoitetaan laitavasemmiston edustajia. Halosen henkilöhistoria osoittaa mitä hän edustaa. DDR:n tunnustamisasia, EEC-vetoomus, käytös Suomen sisällissodan suhteen jne.

Ylipäällikön olisi syytä olla oikeistolainen, armeijan käynyt, länsimielinen yms. Armeijan suorittaminen ei ole oleellinen asia, jos ylipäällikkönä on nainen. Margaret Thatcher tyyppinen nainen olisi sovelias tehtävään.

Matticat (nimimerkki)

Muistelen itse kun armeijassa tuputettiin yya-tarinaa. Ei sitä kukaan vakavasti ottanut. Vekaranjärvellä nimenomaan oltiin.

Harri Rautiainen

Suoraan joukkueenjohtajan suusta: "Tätä maata puolustetaan, tuli vihollinen sitten idästä, kaakosta tai koillisesta."

Matticat (nimimerkki)

"Suoraan joukkueenjohtajan suusta: "Tätä maata puolustetaan, tuli vihollinen sitten idästä, kaakosta tai koillisesta."

Jep. Noinhan se aina meni. Lisättiin vielä humoristisesti: "Yya sopimus velvoittaa meitä tähän."

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sepä se. Onhan se Suomeen monelta suunnalta tullut.

Jyri Terttu

Kyllä sitä tuputettiin koulussa ja kaikkialla muuallakin, varsinki Yle:ssä.

Per V

Voihan se olla että Halonen on hyvä sotimaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On hän hyvin taistellut isänmaan puolesta ja saanut erinomaista arvostusta osakseen meillä ja muualla.

Jarmo Linkosalo

Suomalaiset kavahtavat tekopyhyyttä ja irtopisteiden keruuta, duunarit etunenässä. Että mistä se SDP:n alamäki johtuukaan eritoten näillä raskaan teollisuuden alueilla. Jos kansalaiset nostavat yhden porukastaan edustajakseen, on lojaalisuuden suunta aika selvä juttu. Jos Neuvostoliitto, Kekkonen ja senaikainen Neuvostoliittoa lipova media nostavat toisen kansan edustajaksi, saattaa lojaalisuuden suunta olla vähän epämääräinen. Aika monta ruohonjuuritason puoluepuurtajaa näkemyksineen siinä ohitettiin. Miinakysymykseen Halonen sanoi, että kun kyselevät kaikenlaista. Eiköhän silloin pitäisi vastata Suomen kansan nimissä eikä omissa nimissään. Halonen tosin varmaankin keskusteli tästä kenraalien kanssa. Sitä en kuiteskaan hyväksy, että Halonen suhtautuu positiivisesti globalismiin, nykyajan kolonialisaatioon ja orjakauppaan. SDP:n pitäisi vastustaa, eikä kannattaa. Voisivat lähteä eläkkeelle koko porukka, Tuomiojat sun muut, ja palauttaa mennessään puolueen omistajilleen, jotta voidaan kääntää puolustelu- ja tilivelvollisuus sen suuntaiseksi, kun sen demokraattisessa yhteiskunnassa kuuluu olla.

J. Gagarin

Kuinka puolustusvoimien ylipäälliköksi kelpuutettiin henkilö, joka ei tunnistanut edes arvomerkkejä hänelle tehdyssä testissä? Nehän ovat jo alokasajan vaatimuksia ennen sotilasvalan vannomista. On täysi syy sanoa, että Halonen on epäpätevä. Puolustuvoimien ylipäälliköksi pitäisi voida kelpuuttaa vain sellainen henkilö, joka itse on käynyt ainakin varusmiespalveluksen.

Kerrotaan, että Halonen olisi 70-luvulla todennut vappupuheessa, että hänen sydämenssä isänmaa on Neuvostoliitto. Myöskään sellaista henkilöä ei pitäisi nimittää puolustusvoimien ylipäälliköksi, josta sitkeästi kiertää moisia puheita.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Monikohan nimimerkkareista kirjoittaisi nuo kommentit omalla nimellään - potatis potandis.

Matticat (nimimerkki)

No ainakin pitäisi sitten saattaa myös luutnantin syyttäjät ja informaatiolähteet lehdistölle julkisuuteen omalla nimellään.

Ei varmaan ole hyvä suositus työelämässä. Menee kaikki ovet kiinni.

Matticat (nimimerkki)

En tosin tiedä onko tässä kyse palvelusrikoksesta, että mikä varusmiehen asema on kun ei ole kerrottu omille esimiehille asioista vaan valitettu asiasta lehdistölle.

Tässä taitaa kuitenkin olla niin, että siellä on joku poika tai tyttö nyt ihan väärässä paikassa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Paljon vihaa sellaista kohtaan, joka on energian tuhlausta. Esimerkkinä Perussuomalaiset, joilla on pari selkeää vihan kohdetta. Perussuomalaisilla on nyt motto, että ovat "työväenpuolue ilman sosialismia". Miten tätä nyt onkaan sitten selitetty. Kuulostaa mahdottomalta yhtälöltä. Vihaan tuhlataan energiaa ja aikaa, mutta olisi mielenkiintoista tietää puolueen älyosastolta,

-miten he ovat työväenpuolue, jos he eivät hyväksy työväen järjestäytymistä, eli työväen sopimusmahdollisuutta hyvään palkkaan ja tasa-arvoiseen kohteluun (melkein sama, kuin sosialismi - sosialismi tavalla tai toisella on se tekijä, jonka vuoksi tänään maailmassa palkat ja työolot ovat niinkuin ne ovat). Miten Soini esittää työväelle hyviä aikoja (selittää, jos väittää olevansa työväenpuolueen puheenjohtaja), jos hän sanoutuu irti järjestäytyneen työväestön sosiaalisista juurista? Se on temppujen temppu. Onko Perussuomalaisilla mitään lääkettä työväenpuolueena työnantajien sanelupolitiikkaa vastaan? Työväenpuolueena ilman sosialismiahan Soini&kumppanit kieltänevät lakkoilun ihan itse. Miten on? Olenko kirjoittanut jotenkin väärin? Onko minulta mennyt ohi? Onko puolueen motto yhä voimassa? Anteeksi. Mutta täytyy sanoa, että perinteiset oikeistopuolueet saattavat hyötyäkin tällaisista ilmiöistä, sillä heillä kaikilla on yhteinen sylkykuppi - demarit.

Toimituksen poiminnat