Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kansanedustajat pitkäaikaistyöttömyydestä

Kankaanniemi (KD) ja rehti Kangas (VAS) olivat tv:ssa eri mieltä pa-työttömistä. Em. sanoi, että suuri osa heistä ei kuulu kortistoon. Hän unohti, että työttömät kuuluvat töihin ja että pa-työttömyys on porvarihallituksen ja -virkamiesten syytä. 

Muittenkin maakuntien kuin Keski-Suomen edustajat olivat äänessä. VIHreä mies korosti, että Suomen tulevaisuus on osaamisessa ja tutkimuksessa, vaan eipä hän muistanut monimerkityksisesti vihreän työministerin getottamia korkeasti koulutettuja pitkäaikaistyöttömiä! KESkustan edustaja korosti, että kolmannella sektorilla hommien tulee olla tuottavia siinä missä muillakin yrittäjillä. DEMARI ja Kangas kannattivat tietenkin työttömien nopeaa työllistämistä.

Joillakin puheet ja omatunto venyvät ja paukkuvat, kun aiheena ovat työttömät. Täsmennän: työttömät ihmiset. "Kristillis""demokraateilla" venyy ja paukkuu yhtä lailla kuin hallituspuolueilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Muistamattomuus vaivaa muitakin kuin Kankaannientä, komoomuslaisia, keskustalaisia ja vihreitä. Uutistenlukijat unohtavat työttömyydestä puhuessaan mainita, että vaarallisin eli pitkittynyt työttömyys monine seurauksineen kasvaa, kasvaa ja kasvaa.

Jouni Haimi

Katrrina hyvä kun gooletin nimesi niin sekertoi että olet työtön...

kysymys kuuluu odotatko että joku tulee hakemaan töihin vai mitä itse teet sen eteen että saisit työtä?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minulla ei ole aikaa kertoa, mitä kaikkea teen ja olen tehnyt saadakseni työtä.

Mutta tiedät osan siitä, mitä teen ja olen tehnyt, jotta kaikilla suomalaisilla olisi työtä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Blogitekstissä mainitut asiat eivät ole vain yhden tv-keskustelun satoa, vaan ne vastaavat eri puolueitten linjoja. Hallituspuolueitten kanta näkyy jo niiden toimissa = suomalaisten laajassa eriarvoistamisessa, köyhien köyhdyttämisessä ja röyhkeässä suhtautumisessa työttömyyteen. KD on samoilla linjoilla kuin hallitus.

Demarit edellyttävät maahan täystyöllisyyttä.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Jouni Haimille tiedoksi, että kaikki työttömät eivät taida tietoineen edes googlettamalla löytyä. Suuri osa työttömistä on aktiivisia työnhakijoita, jotka tekevät paljonkin sen eteen, että löytäisivät työpaikan, mutta aina ei etsiväkään löydä.

Se on sentään työttömilläkin oikeus mielipiteeseen ja todeta täytyy, että ne ketkä eivät töitä hae, eivät juuri työpaikkoja ole vaatimassa. Toivottavaa olisi, että jokaisella työttömällä olisikin jotain sanottavaa ja mielipiteitä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työtä kyllä on, mutta porvarihallitus on hoitanut asiat niin, että sitä ei pitkäaikaistyöttömille järjesty. Rahaakin siihen olisi.

Jouni Haimi

eihän Hallitus ole vastuussa siitä mitä sinulla on tarjota työn antajalle vaan sinulla itselläsi on vastuu siitä vastaako taitosi sitä mille on tänäpäivänä kysyntää...

Jouni Haimi

Missäs minä muka tuon mielipiteen ilmaisun kiellän?

vastaus annelle

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

60 000 pitkäaikaistyötöntä tuskin ovat kenellekään yksityishenkilölle tilivelvollisia yhtään mistään. Sen sijaan hallituspuolueet ovat Suomen kansalle paljosta vastaus- ja tilivelassa. Myös ja ennen kaikkea ala-arvoisesta työllisyydenhoidosta.

Jouni Haimi

Joillekin todelisuuden taju näkyy olevan vaikeaa

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ilmiöstä näkyy havaintoesimerkkejä ministerien vastaillessa täysistunnossa kansanedustajien kysymyksiin. Niitä voi seurata netitse. Suosittelen.

Jouni Haimi

Katriina voisitko kerrankin yksilöidä nuo väitteesi että hallitus estäisi tai haittaisi pitkäaikais työötömien työllistymistä?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yksi kerta, jona sen teen, on alla oleva vastaus Marjalle.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Katriina,
meillä oli hankkeena tehdä kirja, artikkelikokoelma, yhdessä, työpaikan menettämisestä. Laitoin noi pilkutkin.
Sanoin silloin, että olen työpaikkakiusattu, enkä uskaltanut esiintyä omalla nimelläni.
Nyt uskallan.
Kymmenen vuotta meni siinä, että olen huono ihminen ja kaikki on mun syytä.
Ei se hallituksenkaan syytä ole, että älykkäät ihmiset pyörittelevät vain peukaloitaan. Akateeminen työttömyys on valtava: joka vuosi väittelee monta kymmentä tohtoria ihan turhaan.
Vaihtuvuus myös tuottamattomilla aloilla, niin kuin sivistys, on nopeaa.

Jos kirjoittaisin artikkelin siitä, mitä maksoi kun romahdin, ei sitä kukaan haluaisi lukea.
Paremmin on nyt. Itsetuntemus ainakin lisääntyi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Valtaa pitävien, siis hallituspuolueitten, aikaansaannosta tämä kaikki on.

Mainitsemastasi akateemisesta alasta toteaisin, että hallituksen yliopistopolitiikka on ala-arvoista. Kaikki porvaripuolueet hyväksyivät häpeällisen yliopistolain, joka vei yliopistoista akateemisen vapauden, työrauhan, järkevän yhteistyön ja demokratian. Demarit puolueista ainoana vastusti sitä sanassa ja teossa. Samoin maan koko yliopistoväki, jonka puhe, kirjoitukset, seminaarit, mielenosoitukset, kansalaisadressit yms. vaiettiin kuoliaaksi.

SDP laati kansanedustaja Tuula Peltosen johdolla vaihtoehtoisen yliopistolainkin. Kokoomuksen sorvaamaa ja koko porvariston hyväksymää lakia kannattaa nyt vain yksi kymmenestä yliopiston työntekijästä.

Ministeri Henna Virkkunen (KOK) sanoi etukäteen, että Lex Virkkunen on parasta, mitä yliopistoille on tapahtunut niiden perustamisesta asti. Nyt tiedetään, että se on huonointa.

Sama koskee hallituksen työllisyyspolitiikkaa, joka on tökeröä, pirullista ja piittaamatonta. Kokoomukselta, keskustalta ja vihreiltä meni vuosia peukaloita pyöritellessä, omaa ja muiden rikkaitten tiliä kasvatellessa ja uutisissa kysellessä, tuleeko lama vai ei. Hallitus ei osaa eikä välitä, ja asiantuntijoita se kieltäytyy kuuntelemasta.

Demareilla oli alun alkaen selkeä, vastuullinen ja hyvin perusteltu vaihtoehtobudjetti. Olemme joka vuosi osoittaneet, mistä olisi saanut rahat työttömyyden katkaisemiseen ja mitkä käytännön toimet asiassa olisi pitänyt tehdä. Hallitus ei ottanut kuuroihin korviinsa ehdotusta maan suurimman ongelman parlamentaarisesta käsittelystä. Ainoa vastaus mediassa ja hallituspuolueilta sekä muilta porvareilta on vaihtoehtobudjetteihimme ja esityksiimme ollut vaikeneminen, pilkka ja valheet.

Uusin esimerkki vastuullisen työllisyys- ja veropolitiikan vastaanotosta on vihreitten pj:n, työllisyysministeri Anni Sinnemäen lauantainen kommentti demarien ohjelmasta. Erityisavustajansa koko medialle lähettämissä törkeitä virheitä sisältäneissä viesteissä hän lyttäsi esityksen ENNEN KUIN OLI LUKENUT SITÄ JA JOPA ENNEN SEN ILMESTYMISTÄ.

Täsmälleen sama toteutuu kuntatasolla ja kaikissa oikeistojohtoisissa julkisissa laitoksissa. Demarien vaihtoehtobudjetit ja esitykset työllisyydenhoidosta on järjestään mitätöity. Suurten, verovaroin ylläpidettävien organisaatioitten porvarijohto on kävellyt alaistensa, hyvän johtamistavan ja oikeudenmukaisuuden yli kuin tuhoisa hunnilauma. "Huippuosaajia", "innovaatioita" ja "yrittämistä" toisteleva oikeistojohto on pannut matalaksi useita yhteiskunnalle elintärkeitä aloja ja asioita.

Mainitsemaasi kirjaideaa tarjosin kustantajalle toisensa jälkeen. Se olisi ollut ajankohtainen ja tärkeä kirja; kaikki muut kirjaideani yhtä lukuunottamatta ovat toteutuneet (ja tuossa yhdessä tapauksessa vaikuttaneen jarrumiehen/naisen ja estäjän voisin nimetä ja kertoa hänen tekonsa asiassa).

Ymmärtääkseni ainoa syy työttömyyskirjan kariutumiseen on puoluepoliittinen. Kuten media ja porvaripuolueet eivät kerro totuutta työttömyydestä, sen kertomista ei mahdollista porvarillinen kustannuslaitoskaan. Kirjan ideointi oli varmalla pohjalla, ja siitä olisi tullut monipuolinen, ammattitaitoisesti laadittu ja valaiseva katsaus pitkittyneeseen työttömyyteen. Osansa teoksessa olisivat saaneet työttömiin kohdistuvat asenteetkin, samoin yksittäisten tapausten ja kokonaistilanteen korjausehdotukset.

Työttömiä koskeva aineisto on minulla tallessa, ja voin rikastuttaa blogiani siitä olevin esimerkein.

Tuskin missään muualla on keskusteltu työttömyydestä niin uutterasti ja monipuolisesti kuin tässä blogissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Nälästä, työttömyydestä ja köyhyydestä, ja porvarin toimista niiden lisäämiseksi

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/247493...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Uutispäivä Demari:

"Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rahoittaminen edellyttää korkeaa työllisyysastetta ja työllisyysongelman nujertamista." Näin alkaa SDP:n talousohjelma Työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta ja jatkaa asettamalla tavoitteen: työllisyysaste ensi vaalikaudella 72 prosenttiin ja 100 000 uutta työpaikkaa.

http://www.demari.fi/content/view/14937/317/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset