Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Yrittäjät kilpasille työttömien kanssa = hiiri se kissalle takkia ompeli

Kenen kanssa yrittäjä kilpailee? Monia päiväkoteja ja kouluja siivoavat yritykset, joita epäillään rikoksista, mikä on jo turvallisuuskysymys. Työttömille olisi töitä, jos hallitus laittaisi harmaan talouden aisoihin.

Työttömien ruokalan on pakko vähentää väkeä. Yrittäjien kanta vaikutti tähän Jyväskylässä, kertoivat Keski-Suomen uutiset viime viikolla. Yrittäjät ovat siis valmiita viemään monelta työttömältä viimeisen henkireiän...

Moni puolestaan joutuu yrittäjäksi vasten tahtoaan. Entä miksi yrittäjyys on villiä aluetta maassa, joka ylpeilee korkealla koulutuksellaan? Miten ihmeessä kuka hyvänsä saa yrittäjänä yhteiskunnan tukia, vaikka osaaminen, koulutus ja moraali olisivat minimaalisia?

Monipolvisen yrittäjäsuvun vesana en toki väheksy yrittäjyyttä sinänsä, mutta miksi sen on annettu rehevöityä jonkinmoiseksi villiksi länneksi?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aisoja ja suitsia pomppii vastaan joka blogissa, mutta missä ovat villin idän kaikki hevosmiehet? Ratsastaneet rautahevosillaan Brysseliin? Rattaat ovat sitä paitsi niin täynnä paskaa, ettei edes mammutti siihen pystyisi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomessa yrittäjät eivät osaa. Puuttuu monta taitoa, mm. se, miten raha pannaan pyörimään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Totta. Ennen vanhaan tehtiin ensin tuote, vaikka lainarahalla, ja sitten katsottiin, meneekö se kaupaksi. Tai sitten ostettiin jostain jotain ja myytiin vähän kalliimmalla eteenpäin. Vasta sen jälkeen pantiin rahat pyörimään...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset