Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Millä Sibeliuksen sinfonialla päätät päiväsi, persu?

Olen tehnyt kaikkeni keskustelun avaamiseksi persujen kanssa. Yhä uudelleen olen blogeissa ystävällisesti kysellyt heidän ohjelmastaan, päämääristään, keinoistaan ja aikaansaannoksistaan. Tuloksena on lukuisia minua mustaavia kirjoituksia persuilta. Kun joka kerta persuja kommentoidessa saa lisäksi asiallisen vastauksen sijasta joukon nimimerkkinikkareiden minusta henkilönä kirjoittamaa potaskaa, keskustelua on vaikeata jatkaa. Pavlovin koirakin oppii karttamaan suuntaa, josta saa pelkkiä sähköiskuja. 

Yritän kuitenkin edelleen myönteisellä mielellä keskustelemista nyt, kun ohjelma vihdoin ilmestyi.

Persujen ohjelmassa listattiin hyväksyttävää taidetta ja tuomittavaa taidetta. En ole nähnyt kirjallisuuden, musiikin ja maalausten ranking-listausta suomalaisessa politiikassa - kaikkein vähiten puoluepolitiikassa - lähes sataan vuoteen. Hyväksytyt taiteilijat ovat persujen luettelossa muuten vanhoja ja ruotsinkielisiä.

Kysyisinkin, millä Sibeliuksen sinfonialla aloitit aamusi, persu, ja millä päätät tämän lauantain?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

ken persuista puhuu se persuja pelkää. no ei vainen. käys lukemassa meikäläisen bloggaus tuosta alempaa. en takaa sitä että olen koko päivän koneen äärellä vastailemassa...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Luen kun ehdin. Minullakin on tänään kiireinen päivä, eivätkä perheenjäsenenikään osallistu puolestani näihin keskusteluihin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En minä ole koskaan pelännyt persuja. Olen kymmeniä kertoja avannut keskustelua kanssanne avoimesti ja myönteisesti.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei minulla ole mitään persuja vastaan, eikä ole koskaan ollut. Päin vastoin. Olen jopa joutunut kärsimään avoimesta suhtautumisestani persuihin.

Erään yhdistyksen puheenjohtajana kutsuin Suomalaisuuden Liiton puheenjohtajan puhujaksi eräässä yliopistossa järjestämääni seminaariin. Siellä oli monen muunkin tahon edustajia esiintymässä. Neljä yhdistystä, joiden pj olen, ovat nimittäin puolueista riippumattomia, ja niiden tapahtumiin ovat tervetulleita eiintymään, kuuntelemaan ja keskustelmaan kaikista taustoista olevat ihmiset. Keskusteluttaminen, dialogi ja kuuntelu ovat tärkeitä, enkä tarkoita tällä samoin ajattelevien keskinäistä yhteydenpitoa.

Moni halusi kuitenkin leimata minut persuksi, joska kyseinen henkilö oli puhunut seminaarissa. Siitä koitui monenlaisia hankaluuksia minulle.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Kysyisinkin, millä Sibeliuksen sinfonialla aloitit aamusi, persu, ja millä päätät tämän lauantain? "
Rakentavaa keskustelua syntyy siten, kun ensiksi itse kertoo oman kantansa ja vaikka vastauksen esittämäänsä kysymykseen, niin jo se on hyvä pohja.

En aloita päivääni Sibeliuksella vaan ihan tavallisella Yle Suomi kanavalta tulevalla musiikilla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Monet kerrat olen kertonut blogissa kantani johonkin asiaan. Silloin vastaus on kuulunut, että on mahdotonta keskustella, koska "niitattu" kanta on kerrottu jo avauksessa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eilen julkaistu ohjelma herättää kysymyksiä enemmän kuin antaa vastauksia. Olisi mukava kuulla, miksi siinä hehkutetaan Sibeliuksen sinfonioilla.

Mika. H

Minäkin selasin tuon ohjelman pikaisesti läpi. Siinä on tietysti paljon sanoja ja lauseita, joihin voi jäädä kiinni, mutta kaipa nyt kotimaisen kirjallisuuden dosentti osaa keskittyä myös kokonaisuuksiin?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Mitä pahaa siinä on jos näin hehkutetaan ?

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

On persujen kulttuurilinjaukset kuinka naurettavia tahansa, heidän maahanmuuttopoliittinen linjauksensa antaa edes pientä toivoa siitä, että voimme vielä sadan vuoden kuluttua kuunnella Sibeliusta, käydä yhteissaunassa, rakastua samaan sukupuoleen, valita nainen presidentiksi...

Jos taas jatkamme "ovet auki islamille" - linjalla, tulevaisuuden vaihtoehdot ovat vähissä, alistua shariaan tai taistella elintilamme ja tapojemme puolesta.

Citycani *

Minua puolestaan hieman ihmetyttää, miten Soinin katolilaisuus oikein istuu tähän kotimaisen kulttuurin hehkutukseen..?

Uskonto kuitenkin on melko leimallinen osa kulttuuria, eikä katolilaisuus suomalaiseen sellaiseen kuulu, senkään vertaa kuin postmodernismi...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Onkohan monikaan peruutussuomalainen ikinä käynyt missään taidegalleriassa. Toritaide lienee tuttua.

Tuon joukon ikoniksi on muodustunut tuo kuuluisia kissantappovideo. Koskaan ei mitään muuta teosta mainita näissä keskusteluissa. Ikäänkuin vastaavasti Soinin pieraisu määrittelisi peruutussuomalaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset