Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Ketkä kyykyssä hallituspuolueitten Keski-Suomessa, Siekkisen Keijo?

Kirjailija ite ja uus Keijo Siekkinen -seura ja ylleensä hyvät ihmiset

Mittee ehotatte seuran yl.tilaisuuden

- aiheeks,
- ajankohaks ja
- paikaks?

Seura toimii ehken iliman eestä. Jos tilankin sais ilmatteeks, se jo sopis.

Ihan näenä viikkoina voitasiin ottaa vaikka kevyt aihe:
työttömyys (vae otetaanko köyhyys).

Mull on valamiina alustus työttömistä äänessä Keijon uusimmassa rommaanissa.

Mutta alustukset voep olla tylsiä. Muitten kun Keijon. Tointaako se ja mitä siis ehotatte?

Kuten hyvinnii tiijätte, kehittyvä maakunta Kesk-Suom on niinki innovatiivine, että
se huippuossaavast on pitkäaekase yms. työttömyyen alueena rynniny
Lapin ja oliko se melekeej jo Pohjos-Karjalanki ohite. Sen porvarivaltijjaat voep ylpeillä moan parrailla, koulutetuimmilla ja pitkäaikasimmilla työttömillä.

Varapuhheejjohtaja, rohvessor Kimmo Suomi on jo lämmennä tälle: Voetasiin ottaa tietennii ohjelmaan liikuntapainotteine häpening vapauven aukiolla*: köyhät kyykkyyn. Mutta pääsiskö siittä ennää ylös, se on toinen juttu.

___

* Vapauden aukio sijaitsee hometta, kosteutta yms. potevan kaupungintalon ja alleen roimat pysäköintitilat saavan kaupunginkirkon välissä. Suomen Ateenassa, Suomen Kreikassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keijo Siekkinen on laajassa tuotannossaan aiheiltaan, teemoiltaan ja asenteiltaan keskisuomalainen kirjailija. Hän on romaanimuodon uudistajana ja kantaa ottavana kertoja arvostettu koko maassa.

Siekkinen on työläiskirjailija, jos niikseen tulee, ja miksei tulisi. Hän on Jyväskylässä 1948 syntynyt kirjailija, joka kuvaa Jyvässeutua romaaneissaan ja koko laajassa tuotannossaan milloin velmusti, milloin realistisesti.

Siekkinen on Keski-Suomen ja kyllä koko maankin taitavimpia nykyprosaisteja. Hän on kirjailijana monessa suhteessa sukua Hannu Salamalle mutta on tätä moni-ilmeisempi ja kokeilevampi.

Keijo Siekkinen on kaikin mokomin ansainnut uuden nimikkoseuransa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keijo Siekkinen -seura on upouusi tulokas kirjailijoiden nimikkoseurojen joukossa. Yleensähän ne on perustettu oikeisto(siis myös keskusta- ja viher)kirjailijoille. Siis samoille, joita kernaasti apurahoitetaan ja esitellään messuilla ja kirjallisuudentutkimuksessa.

Kuinka ollakaan, Keijo sai ansaitsemansa seuran, vaikka ei häntä ole kukaan oikeistolaisuudesta päässyt syyttämään. Eipä nimikkoseuroja juuri Suomen Ateenassa Jyväskylässä ole tätä ennen ollutkaan. Eikä edes koko maakunnassa monta.

Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat keskenään tasa-arvoisia. Olemme siis jäseninä olevien maaherran, kansanedustajan jne. vertaisia.

Tervetuloa hyvään seuraan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset