Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työttömyys ja VIH/KEP/KOK-johtoisuus käsikkäin, ellei kaulakkain

Työttömyys on mediassa ja blogiossa vaiettu aihe. Poissa silmistä, poissa mielestä, vai mitä? Hallituspuolueitten omistama ja hallitsema media kertoo kaikesta muusta, mutta ei siitä. Miksi? Kansalaisten mielestä työttömyys on tärkein vaaliteema ja uuden hallituksen kysymys. 

Eipä löydy tietoja eikä tilastoja hevillä netistä. Sanomalehti Keskisuomalainen kertoi kumminkin paperisesti 23.3.11: Lappi (12,9) ohitti Keski-Suomen (13,2) työllisyysluvuissa. Kainuu (13,7) ja Pohjois-Karjala (13,6) ovat vielä heikompia. Nämä ovat keskustan ja kokoomuksen/kokoomusvirkamiesten hallitsemia alueita.

Mauri Pekkarisen ja Henna Virkkusen Keski-Suomi on siis kirinyt, tosin väärään suuntaan. Työttömiä on 16 323. Työllisyys kohenee hitaammin vain Varsinais-Suomessa.

Keski-Suomessa peräti joka neljäs työtön on pitkäaikainen = ollut yli vuoden yhtäjaksoisesti työttä. - Akateeminen työttömyys jatkaa kasvuaan Keski-Suomessa. Täällä taitavat olla maan korkeimmin koulutetut työttömät. 

Pitkäaikaistyöttömien osuus on Keski-Suomea korkeampi ainoastaan Pirkanmaalla (26,6) ja Hämeessä (25,7), tietää Keski-Suomen Viikko 24.3.11

Öhöm, olemme kärjen tuntumassa.

Sitähän hallituspuolueetkin - KOK/KEP/VIH/RKP - ovat sanoneet, että lujaa edistyy kehitys Suomessa. Vaan ne unohtavat kertoa, että se menee väärään suuntaan: eriarvoistuminen on Suomessa OECD:n nopeinta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Taitaa nykyhallitus tuo sinimultaviherleppäkerttukoostuma saanut aikaan ainakin yhden maailman ohuimmista kirjoista eli ansioni työttömyyden vähentämisessä Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset