Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

KOK-KEP-VIH kasvattaa tuloeroja vasiten

Tuloerojen kasvu on hallituksen tietoinen valinta. OECD on pannut asian merkille, eivät ministerit. Hallitus on kasvattanut tuloeroja myös alueellisesti. Työttömyys on rajuinta Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa, keskusta-oikeiston hallitsemalla alueella. Taloussanomat se asian esille nosti.

Opiskelijat ovat yksi ryhmä, jolle antamiaan lupauksia hallitus ei ole täyttänyt. Se ei sitonut opintotukea indeksiin.

Toinen köyhdytetty ryhmä ovat pienituloiset työläiset, Sari Sairaanhoitajat. Yksi hyvinvoivista tahoista taas on rikollinen harmaa talous.

Hallitus on tieten tahtoen jakanut kansan hyvinvoiviin ja köyhiin. Sitä paitsi eriarvoistumista ei enää tasoiteta sosiaaliturvalla ja verotuksella, kuten ennen.

Armotonta on meno. Sellaisena se myös jatkuu, jos porvaripuolueet saavat yhä antaa köyhälle kansalle ja maan taloudelle kylmää liukumäkeä.

Porvarien vaalipuheet ovat yhtä pehmeitä, kuin niiden teot ovat kovia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Touko Apajalahti

Jaksat veisata samaa virttä. Mitä tekivät demarihallitukset 1995-2007? Aikaansaivat ennennäkemättömän tuloerojen kasvun, joka pysähtyi vasta finanssikriisiin 2008.

Jouni Haimi

No joo entäs sitten vaikka tulo erot kasvaa ....

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Jos ne kasvaa molempiin suuntiin, niin kyllä se alkaa kaikkia haittaamaan. Se nyt on sanomattakin selvää, että rutiköyhiä haittaa, mutta eiköhän rikkaitakin ala haittaamaan kun kaduilla ei enää pysty kulkemaan ilman alituista ryöstön uhkaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Maailma olisi ilman demareita paljon kylmempi paikka, ja Suomi. Kaikki SDP:n tärkeät tavoitteet sitä perustettaessa ovat nyt toteutuneet. Ja nyt tavoitellaan Suomeen täystyöllisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja maailman parasta työelämää.

Enni Kulovaara

Kirkon ja valtion ero ei ole toteutunut. Se tavoite julistettiin jo vuonna 1903. Nykyinen puoluejohtaja kimaltelee kultaristi kaulassa ja haluaa tiiviimpää yhteistyötä kirkon kanssa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tuota osasin odottaakin ja annoin siihen kommentissani mahdollisuuden. Ristinsä kullakin. Eikö ole hyvä, että joku noudattaa kristillisiä arvoja eikä silti puhu niistä?

Enni Kulovaara

Urpilainen nimenomaan on esittänyt toiveensa kirkon ja valtion ja siis myös demareiden tiiviimmästä yhteistyöstä. Ei taida löytyä elävästä arkistosta, mutta olen nähnyt sen haastattelun, jossa hän siitä puhui.

"Tuota osasin odottaakin ja annoin siihen kommentissani mahdollisuuden. Ristinsä kullakin. Eikö ole hyvä, että joku noudattaa kristillisiä arvoja eikä silti puhu niistä?"

- En minä näe mitään hyvää "kristillisissä arvoissa". Niiden haittapuolista on viime aikoina keskusteltu varsin tiiviisti.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Demari-Suomi oli muille esimerkki hyvinvoinnista ja oikeudenmukaisuudesta. Nyky-Suomi on esimerkki huonosta asianhoidosta ja tuloerojen kasvusta. http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2011/03/17/...

Jouni Haimi

Onneksi tuota demari suomea ei tule joten mummo voi jatkaa elämistä haavemaailmassa

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Rkp unohtui tarkoituksella. Eikö Kajannes näe siinä mitään yhteyttä,että vakituisen hallituspuolueen kannattajakunta ei ole Itä-Suomessa joka taas on Suomen köyhintä aluetta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset