Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kellokeskiviikko ja kiiran ajo

Vaalien jälkeinen viikko koostuu seuraavista päivistä: sukkasunnuntai, malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai, pitkäperjantai ja lankalauantai. Blogiossa ajankulkua noudatetaan hartaasti ja ollaan siten perinteisen kansan asialla.

Sukkasunnuntaina astuivat ehdokkaat kannattajineen sukkajalassa uuteen asemaansa. Joillakin astunta oli niin kova, että sukassa on jo reikä ja kenkäkin on hajalla. Siitä astunnan vaivalloisuus. Muille porvari kumminkin väittää olevansa menossa eteenpäin.

Malkamaanantaina näkyi malka porvarista olevan demarin silmänurkassa, omassa ei niinkään. Päivän toinen nimitys mämmimaanantai sisältää jo tiedon, että tulipa jytky monellekin.

Tikkutiistaina veisteltiin vuodeksi virit. Monessa tukiryhmässä oli tosin jäljellä sytyttäviä mainostulitikkuja seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Joka tapauksessa tikkuja aseteltiin sinne sun tänne, jotta vastapuoli ei pahoine aikeineen pääsisi pilaamaan mennyttä eikä tulevaa vaalionnea. Varsinkin vasemmistoliittolaiset ja keskustalaiset julistivat kellokkaina väitettä, että SDP kuului vaalien häviäjiin - edelliset tapansa mukaan nimimerkin takaa, jälkimmäiset omallakin nimellään. Näin pyrki porvari jos kohta myös vasuri kohentamaan tikkuista oloaan.

Kellokeskiviikkona laitettiin kansanperinteen mukaan lehmien kaulaan kellot ja eläimet saattoivat päästä ensimmäistä kertaa talven jälkeen laitumelle kirmailemaan. Vaalikarja oli  vapaa uuratuksestaan ja kellokkaat julistivat blogiossakin, mihin suuntaan oli mentävä ja mitä mieltä mistäkin oltava. Härjät ja sonnit näin julistivat porvariluuloaan vasemmiston lopullisesta kukistumisesta, mullikat mölisivät kuin irti päässeet.

Häntätorstaina keitettiin häntäkeitto tai -puuro. Kiiran ajossa porvariblogisti jos toinenkin lastasi blogi-kelkkaansa kaikenlaista rautana pitämäänsä: lapio, kuokka, kirves, rautakanki ja tulinen terva-astia olivat suosituimmat. Näin kiersivät he navetan ja koko kartanon, ettei SDP pääsisi porvariblogeihin pillojaan tekemään. Vaan eivät kuin eivätkään he saaneet demareita karkotetuiksi.

Kaiken kaikkiaan keskustalla, vihreillä, kristillisdemokraateilla ja vasemmistoliittolaisilla oli niin ankara piinaviikko, että ne pyrkivät hälventämään hätäänsä, pelkoaan ja hämminkiään kolajamalla kiiranajossa vallan perusteellisesti ynnä muutoin melua pitämällä.

Lähellä olikin jo päivänä, jona demariaurinko tanssisi taivaan halki uuden ajanjakson merkkinä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat