Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työväenyhdistykset - salaseurojako?

Vappujuhlia on lukemattomia, mutta niistä ei löydy tietoja lehdistä eikä netistä. Kiinnostava puhuja esiintyy muutamalla paikkakunnalla Keski-Suomessa, mutta missä. Yhdistysten sivuilla ei ole asiasta halaistua sanaa, ei liioin lehdissä - Keskisuomalainen, Keski-Suomen Viikko - eikä paikkakuntien ja eri tahojen tapahtumakalentereissa. Suomen suurimpiin ja vanhimpiin kuuluva TY ellei niistä suurin ja vanhin, Jyväskylän TY, tiedottaa tapansa mukaan hyvin paikallisesta vappuohjelmasta, samoin tiettävästi Äänekosken tahot, miksi eivät muut. Tuttavammekaan eivät tienneet tänään tapahtumista, joita pitäisi olla huomenna heidän kotipaikkakunnallaan. Niihin ei kai sitten toivotakaan yleisöä, vai mistä lienee kyse.

Kun vihdoin kävi ilmi, että Jutta Urpilainen puhuu huomenna Lahdessa, alkoi sinnikäs etsiminen. Netistä on hankala kaivaa tietoja siitä, missä on Fellmanin puisto, Punavankien muistomerkki, Kansantalo ja pysäköintialue... Lahden TY:n sivulla ei ole mainintaa tapahtumista, ei tästäkään. Uusin uutinen on vuoden vanha. Etelä-Suomen Sanomat toki uutisoi Lahden huomisista tilaisuuksista.

Lukuisissa puolueisiin sitoutumattomissa yhdistyksissä tiedotus hoituu mallikkaasti vapaaehtoisvoimin. Jokaisesta tapahtumasta on tiedot yhdistyksen ja muiden tahojen sivuilla, maa- ja e-postitse saapuvissa jäsenkirjeissä, e-listoilla, lehdissä, paikkakunnan tapahtumakalenterissa, valtakunnallisissa blogeissa, yhteistyökumppanien tiedostoissa...

Ovatko työväenyhdistykset salaseuroja? Onko niiden media hevosmiesten tietotoimisto ja tiedotustapa menneiltä vuosisadoilta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vappu on useana vuonna ollut ehkä suurin ja mieleenjäävin juhla. Siksi tällainen tiedon saannin hankaluus haittaa erityisesti.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minulla on ihan muuta kirjoitettavaa lehdistä, myös Keski-Suomen lehdistä, ja väsään niistä pikku jutun lähipäivinä. Yllä olevat asiat vaan nousivat yllättäin pinnalle.

Toimituksen poiminnat