Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Tervetuloa SDP:hen, Tarja Tallqvist!

Hienoa, että Sinulla on nyt poliittinen koti, jossa Sinua ja työtäsi arvostetaan. Paljon iloa ja myötätuulta matkallesi!

Olet mieleenjäävä poliitikko ja kansanedustaja. Olet esillä myönteisissä yhteyksissä. Ainoa ikävä Sinuun liittyvä mielikuva on Antti Liikkasen jyrkkä ja ilkeämielinen kommentti työstäsi köyhien ja vanhojen hyväksi - ja tietenkin KD:n suhtautuminen Sinuun.

Miksi joku ihminen jää mieleen, kun sadat ja tuhannet menevät virtana ohitse? Puheenvuorosi eduskunnassa, kannanottosi, kirjoituksesi ja olemuksesi ovat luoneet kuvan valoisasta, tervehenkisestä ja aikaansaavasta toimijasta. Ihan ensimmäinen syy huomioni kiinnittymiseen juuri Sinuun saattoi olla sukunimesi, jonka tapaa kulttuurihistoriasta niin taajaan. 

Havaintojeni mukaan politiikan ja työelämän musta puoli valitsee kohteikseen eteviä ja uutteria naistoimijoita, jotka ovat henkisesti päätään muita pitempiä eivätkä alennu samanlaisiin keinoihin kuin he. Moni SDP:nkin naiskansanedustaja on joutunut vaikeaan asemaan, mutta se on vain lisännyt heidän viisauttaan. Ponnistelu kasvattaa voimia - annan Sinulle sydämestä sydämeen tämän ajatuksen.

SDP:n ikävistä piirteistä huolimatta - niitähän on kaikessa ihmistekoisessa - luottaisin, että SDP on Sinulle oikea valinta. On yksilöllistä, mikä puolue sopii kenellekin. Onnittelen Sinua nyt, ihan kuten olen US:ssa onnitellut yhtä vihreistä ja yhtä KD:sta kokoomukseen siirtynyttä ja eräitä muita uuden poliittisen kodin löytäneitä. Tarkkanäköinen ja empaattinen tarkkailija huomaa sivustakin, mikä valinta kenellekin on luontainen.

Moni nainen on SDP:ssä todella yksin  - kannustusta ja apua on moneltakin taholta turha odottaa. Solidaarisuutta löytyy silti paljon. Tunnet varmaan monia upeita ja yhteistyöhaluisia demareita.

Minäkin olen valinnut demarit pitkän, oikeastaan vuosikymmenien pohdinnan jälkeen. Se oli ja on minulle ainoa oikea valinta.

Arvostan Sinua pyyteettömänä ja viisaana omantunnon ihmisenä. Sellaisia on paljon demareissa, samoin toki muissa puolueissa. SDP tarvitsee paljonkin kehittämistä, ja siinä suhteessa toivo ja voima on kaltaisissasi naisissa. Ei ukkoutumisessa, julmuudessa ja kitkeryydessä itseä etevämpiä naisia kohtaan.

Omalla paikallaan jokainen voi parhaiten palvella muita. Et lähde KD:sta ovet paukkuen, ja siksi kotiutuminen uuteen on Sinulle helpompaa kuin monelle muulle.

Sydämen pohjasta toivotan onnea ja valoisaa tulevaisuutta Sinulle! "Sinun haavasi kasvavat nopeasti umpeen", sanoo Iso Kirja puhdassydämiselle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Tässäpä tämä, muidenkin katsottavaksi (fb-keskustelusta tänään):

Antti Liikkanen: "Edelleenkään en näistä tykkää; pitäisi joko harkita, mihin alunperin lähtee mukaan tai sitten luopua kokonaan. Tai sitten "loikata" siinä vaiheessa, kun ehdokkaita asetellaan (siis ensi vuoden kesällä)?"

ps
Jos loikkaa vaalien alla, on äänestäjien helpompi mieltää ja muistaa: fair play

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hyvä Tallqvistin Tarja. Hyvä päätös.
Kristillisissä on paljon samanlaisia yhteiskunnallisia ajattelijoita, kuin demareissakin. Sitten siellä on niitä fundamentalisteja, jotka ovat muuten ihan mukiinmeneviä yhteiskunnallisesti, mutta tuo yksi asia (homo) erottaa ne omaksi porukakseen.

Sellainenkin paradoksi on olemassa, että vasemmistolainen voi olla kristitty myöskin. Itse olen elävä esimerkki....Toistaiseksi.....Siis, elävä. Kristittyytäni en vaihda, enkä myy, mutta elämäni annan, kun aika on.

Tervetuloa maltilliseen vasemmistoon. Itse en jäsen ole, enkä liity...penkkipoliitikkokannattaja nääs...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes
Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ymmärrätpäs, jos yrität.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On rehtiä lähteä, jos oikein toimiminen tehdään jossakin mahdottomaksi. KD:n johto ja sen linja on nykyään sellainen, että lähtijöitä voi ilmaantua muitakin. Lähteä voi myönteisellä ja kielteisellä tavalla. TT:n lähtö vaikuttaa helposti ymmärrettävältä ja viisaalta.

Ei ole ihanne, että puoluetta vaihdetaan kuin paitaa. Mutta pakko puoluetta on vaihtaa, jos puolue muuttuu kovasti ja tekee rakentavan työn mahdottomaksi. "On hyvä lähteä ja jäädä hyvä."

Miehet ovat kilpailullisempia kuin Toinen Sukupuoli, ja kaikki elämän alueet ovat heille useammin (pudotus)peliä kuin Toiselle Sukupuolelle. Miesten ei pitäisi aina mitata muita oma itse mittakeppinä. Mutta mitatkoon vain, niin he ovat tehneet halki maailman sivun.

"On lumousta joka matkaanlähtö" (Hesse). Vaiheet, muutokset ja lähdöt ovat elämää.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, mitä tapahtuu, kun Perussuomalaiset ilmeisesti jäävät neljäksi vuodeksi oppositioon ja kuntavaaleihinkin on vielä pitkälti toista vuotta (uusien kunnallisvaltuustojen, montako niitä sitten hallitusohjelman jäljiltä jääkään, työ alkaa yli puolentoista vuoden kuluttua, mutta sitä ohjaa nykyisten syksyllä 2012 tekemä budjetti 1-2 vuoden ajan eli poliittista linjaa päästään vetämään vasta 2014 kuntabudjettia valmisteltaessa).

Minulla on muutama hyä väärti KD:ssa (ja jokunen vähän huonompi) ja heidän todistuksensa mukaan KD-puolueohjelmassa tai -käytännössä ei isompia muutoksia ole viimeisiin vuosiin ollut.

Heillä on se käsitys, että Tallqvistia syrjittiin muista kuin ohjelmapoliittisista tai -sisällöllisistä syistä, vaikka toki niitäkin on, kovasti mediaseksikkäitä vieläpä.

Kantani on edelleen, että politiikkaan ryhtyvän ja niin pitkälle pääsevän kuin esim Tallqvist ja (Rosa) Meriläinen ovat, ei tulisi vaihtaa puoluetta kesken kauden vaan silloin, kun vaihtaminen hetsiltään tulee valitsijoiden vastattavaksi.

Kun tunnen aika monta puoluetta vaihtanutta, en yhdenkään kohdalle ole sitä armoa nähnyt, että uudessa puolueessa aikainen ihminen enää olisi isommin eetokseltaan muuttunut.

Saati se puolue, josta lähtee tai se puolue, johon siirtyy.

Ei se tehoa, se vaihto tai loikkaus, mutta antaapa vähäksi aikaa keskustelulle sisältöä. Vähän turhanaikaista sisältöä tosin, kun tärkeämpiäkin (niinkuin K.K. mainitsee: työttömät ja köyhät jne) aiheita olisi.

Ihan sukupuolesta riippumatta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eikös puolueeseen voi toivottaa tervetulleeksi jollain muullakin tavalla kuin morkkaamalla.

Minäkin olen kuullut eduskunnasta kaikenlaista KD:stä. Mutta ei tässä foorumissa voi kirjoittaa juuri mitään. Minulla on kuulemani nojalla käsitys siitä melko lahona puolueena. Juuret ja latva ja runko aika tavalla mäsänä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Tällainen huhuilu toisista puolueista on kyllä joutavaa roskaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En ihan tiedä, mikä huhuilu ja miten se on joutavaa ja roskaa. Olen kuullut KD:n asioista luotettavilta tahoilta eduskunnasta. Aikamoinen tuomio muuten Sinulta!

Kyllä kokeneet eduskuntatahot tietävät yhtä ja toista, ja näkyy KD:n tila jokaiselle tavalliselle pulliaisellekin (sellaiselle kuin minä), jolla on silmät katsoa. Keskisuomalaisilla oli selvä näkemys, kun he pudottivat KD:n edustajan eduskunnasta. Eipä ole jonninjoutavaa roskaa.

Jos tarkoitat eri lähteissä ollutta ja olevaa uutista TT:n ratkaisusta ja sen syistä, eivätköhän ne ole ihan luotettavia ja asiallisia. Olisi outoa leimata niitä ja niissä esiintyviä TT:n kommentteja huhuiluksi ja routavaksi roskaksi. Hän kertoo tapahtumasta myös blogissaan.

Iloitsen TT:n puolesta. Hän oli tänään iloinen ja vapautunut mennessään demarina tehtäviinsä. Hän kommentoikin selväsanaisesti KD:n tunnelmia, jotka ovat nyt ohitse (mutta en viitsi tässä kerrata hänen sanojaan). Olen pitänyt häntä kaikkien aikojen fiksuimpana KD-edustajana ja monesti antanut hänelle tunnustusta. On selvää, että hän ei kuulu tähän joukkoon: http://kangaro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73833-suom...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

TT on vahva sosiaalinen vaikuttaja. Helsingin demarit palkitsivat jokin aika sitten hänet ja vanhushoivaliikkeen. Nyt TT puolustaa sosiaalipalveluja demarina.

Moni on demari tietämättään. Niin myös TT on ollut pitkään.

Toimituksen poiminnat