Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Katso Ajankohtainen Kakkonen: Mitä Katainen leikkaisi?

Millaista on kokoomusbloggarin vastuulliseksi nimittämä politiikka? 

  • Anna Kivinen/ Keskisuomalainen:
  • Valtiovarainministeriön kokoama leikkauslista on ollut hallitustunnustelijan käytössä heti eduskuntavaalien jälkeen, tietää YLE TV2:n illan Ajankohtainen Kakkonen. Lista sisältää ehdotuksia muun muassa lapsilisien verotuksesta ja arvonlisäverotuksen yhtenäistämisestä, kertoo Yle uutiset verkkosivuillaan.
  • Leikkauslistan säästö- ja tuottovaikutukset liikkuvat Ylen mukaan satojen tuhansien eurojen ja miljardien välillä.
  • Lapsilisien verottaminen toisi 500 miljoonaa euroa, josta valtiolle noin sata ja kunnille runsaat 300 miljoonaa. Lasten päivähoito-oikeuden rajoittaminen säästäisi valtion menoja 50 miljoonaa euroa ja kustannussäästöjä siitä tulisi lähes kaksisataa miljoonaa. Uusista liikenneväylähankkeista luopuminen toisi valtiolle runsaan sadan miljoonan euron säästöt, Yle kertoo.

Katso Ajankohtainen Kakkonen klo 21.

 

Kun esittää kritiikkiä - tai tässä tapauksessa vain faktan - , kannattaa esittää vaihtoehto. Minä kokoaisin valtion kassaan rahaa progressiivisella verotuksella, leikkaamalla ministerien, kansanedustajien, oppilaitosten rehtorien, lääkärien, monien toimittajien ja muiden huipputuloisten palkkoja ja  katkaisemalla kärkeensä oikeistohallituksen alulle panemia uudistuksia. Ennen muuta lopettaisin läppärien oston koululapsille ja ns. älytaulujen hankkimisen luokkiin. Monia muitakin leikkauksia ja säästöjä voisin esittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä kaikki on tietysti spekulaatiota. Kerro Katriina, mistä ne varmat tietosi olet saanut? Tietääkseni niitä suuresti arvostamiasi demareita on mukana, sieltäkö vahvistuksesi tuli?

Eikö radihiljaisuus neuvotteluista pädekään Jyväskylässä?

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Vähentäisin korkeakoulujen opiskelupaikkoja rankasti. Vaikutukset:
- Suorat säästöt (jotka tosin voisi ohjata opettaja/oppilas-suhteen parantamiseen)
- Tutkintojen taso paranee, kun heikoimmat jäävät ulkopuolelle
- Parhaassa työiässä olevia nuoria töihin (verotulot)
- Pienemmät koulutusvaatimukset työnhakijoille (jos puolet kansasta ei ole korkeakoulutettua, miettii työnantaja tarkemmin mitä edellyttää)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Loistoideoita, Lasse! Koulutusyhteiskunnan koulutuspolitiikka on kovin syvältä, ja se vajoaa vuosi vuodelta syvemmäs.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lassen ajatuksille jatkoa:

- oppineet ja virkamiehet voivat vastedes itse maksaa matkansa ja oleskelunsa ulkomaille lukemaan paperista englanniksi 20 minuutin alustus, ja he voivat ottaa sitä varten työstään palkatonta virkavapautta,

- jokainen ikäsyrjintää harrastava ja harrastanut työnantaja sakkoihin, samoin henkilökohtaisesti ikäsyrjintä-rikokseen syyllistyneet virkamiehet,

- rötösherrat vastaamaan henkilökohtaisesti virheistään ja vääristä teoistaan, jotka he ovat tieten tahtoen tehneet ja teettäneet,

- julkisen sektorin laitokset, yksiköt ja virkamiehet rahalliseen vastuuseen jokaisesta kortistoon heikoin perustein heittämästään ja kortistoon kouluttamastaan - tässä ihan pari päällimmäistä ideaa.

Don Carlos

Demareillahan onkin kokemusta näistä; Ulf Sundqvist vs Arja Alho. Miljoonaat meni toverin taskuun ministeritoverin ansiosta!

Don Carlos

Demareillahan onkin kokemusta näistä; Ulf Sundqvist vs Arja Alho. Miljoonaat meni toverin taskuun ministeritoverin ansiosta!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En ole moista kuullutkaan. Sen sijaan olen nähnyt keskusta-oikeistolaisen kähminnän yhteiskunnan kaikilla portailla. Siihen syyllistyneet kandit ja muut on palkittu korkeapalkkaisilla viroilla. Puhumattakaan keskusta-oikeistolais-vihreästä mediasta metkuineen ja hyötyjineen.

Eki K

Ilman leikkauksia olemme ennen pitkää Kreikan tiellä. Hallituksen on huolehdittava byrokratian vähentämisestä. Verotuloja on kasvatettava, mutta progression lisääminen ei ole oikea tie. Se olisi taantumusta, jota emme enää halua. Me tarvitsemme talouskasvua, emme toistemme kuppausta. Pääomaveron osalla pieni korotus on paikallaan. Menestys tuottaa lisää menestystä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Viime hallituksen politiikka taannutti Suomea.

Juhani Klaus

Eki K.Olen todella samaa mieltä kanssasi,mutta kuka saneerais tuon hirvittävästi paisuneen julkishallinnon!?Suojatyöpaikkoja täynnä! Poliitikoista ja Virkamiehistä ei siihen ole koska ovat asianosaisia,Demarit on olleet Kepun kanssa sitä vuosikymmeniä kasvattamassa ja viime vuosina Kokoomus on tullut myös "saaliinjaolle" täysin rinnoin! "Menestys tuottaa lisää menestystä",ja "Me tarvitsemme talouskasvua ,emme toistemme kuppausta"!Näinhän asioiden pitäisi mennä!Suhdannesosialistit eli Demarit ovat juuri kuppaajia...Ei niissä yrittäjiä liioin ole,ja ne harvatkin on kytköksissä kuntien "aliurakoitsijoina" ym.Lipposen klaania Savosta suurin osa.Vastuu siirtyy kuulijalle kun Savolainen alkaa puhua,vt.Pääministeri on hyvä esimerkki ja Liikanen Suomen Pankista että Rehn EU:ssa!Mä kyllä Konsultoisin ilmaiseksi saneerausehdotukset..miljardi säästöt äkkiä vaikka raskaalla kädellä laittais kilometritehtaalle tuota jonninjoutavaa elättiporukkaa joka ei yksityis-sektorilla kauaa istuisi!!Alkaisi perusturva-asiatkin kiinnostaa kummasti OIKEESTI !Leikata pitää ja paljon,mutta onneksi Suomella on mistä vielä leikata kunhan asiat priorisoidaan oikein!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On paljon vaihtoehtoja sille, mistä leikataan. Voi toki saksia lapsilta, vammaisilta, sotaveteraaneilta ja muilta ikääntyviltä, vanhuksilta ja köyhiltä, työttömiltä, nälkäpalkkaisilta pätkätyöläisiltä, yksinhuoltajilta ja esim. narkolepsiapotilailta ja heidän perheiltään. Itse en suuntaisi saksia sinne päin.

O. Taneli

Pitää leikata nyt kun vielä saamme sen itse tehdä.
Kreikkalaiset ei haluais vieläkään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Valtiolle kertyy tarpeeksi rahaa jo oikealla veropolitiikalla ja yllä luetellun kaltaisilla järkevillä ja oikeudenmukaisilla toimilla. Jos leikata pitää, niin ylituloisilla on mistä nipsaista.

Eki K

Virkavastuu on kyllä ihan hyvä esitetty asia. Nämä tietojärjestelmämässäilyt eri organisaatioissa pitää saada kuriin. Miksi vuosikausia maksetaan miljoonia ilman mitään konkreettisia tuloksia? Nämä organisaatiot tarvitsevat todellisia leikkauksia. Onko näistä laitoksista koskaan annettu kenellekään kenkää em. asioiden takia? Tuskin. Tällaisten asioiden takia me maksamme korkeita veroja. Jos toimisimme siten kuin väitämme, siis korkeasti koulutetusti, tätä ei tapahtuisi. Byrokatiassa on paljon läskiä jäljellä leikattavaksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kuka on vastuussa harmaasta taloudesta, home- ja kosteusvaurioista ja niiden auheuttamista sairauksista, medikalisaatiosta seurauksineen, ylikoulutusyhteiskunnan lukemattomista vikatikeistä, ikä- ja sukupuolisyrjinnästä, alueellisesta eriarvoisuudesta, köyhien köyhdyttämisestä ja rikkaitten rikastuttamisesta, hyvinvointiyhteiskunnan muuttamisesta pahoinvointiyhteiskunnaksi jne.?

Eipä ole vastuun kantajaa löytynyt eikä syyllisiä - edes lakia rikkoneita - tuomittu korvauksiin tekosistaan, eipä edes katsomaan uhrejaan silmästä silmäänb.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämäkin on tietysti Katriinan mielestä Kokoomuksen syy?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oikeistohallituksen aikanahan luetellut asiat ovat lisääntyneet ja pahentuneet. Vaikea sitä on saada opposition kontolle.

Käyttäjän tuomosalovaara kuva
Tuomo Salovaara

Tässä paras leikkauskohde. Paljon rahaa ja vaivaa säästyy, eikä juuri kukaan oikeastaan kärsi näistä leikkauksista.

Muutetaan Suomi virallisesti yksikieliseksi maaksi. Suurin säästö tulee ruotsinkielisen hallintokoneiston purkamisesta. Pieni ruotsinkielinen vähemmistö on de facto lähes viimeistä myöten ainakin tyydyttävästi suomentaitoisia ja voivat siten vaivattomasti käyttää suomenkielisiä palveluita.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En heti kohta muista puoluetta, joka ei hyväksyisi pakkoruotsin poistamista.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Onneksi kumminkin oikein köyhältä voi leikata, tai ainakin Sasi yrittää. Nimittäin ikänsä työssä olleelta ja ikäsyrjintäisesti kortistoon joutuneelta ja sieltä vähäksi aikaa työhön päässeeltä korkeasti koulutetulta ahkeralta naiselta. Hän kun nykylain nojalla saa vähäistä, pienen palkan nojalla määräytyvää ansiosidonnaistaan eläkkeelle asti. Ja sen Sasi nyt saksisi. Ei sillä kyllä nytkään tule toimeen, joten toivottavasti kyseisen naisen mies saa eläkettä, vaikka pientäkin, ja maksaa osan vaimonkin menoista.

Onneksi - siksi, että muuten menee vaikeaksi. Olen niin vähän pitänyt lomia elämäni aikana ja kipin kapin palannut niiltä töihin, että en osaa kuvitella kertomaasi lomarahaesimerkkiä käytännössä.

Mutta onneksi päättäjät osaavat leikata, ei meidän tarvi osata. Muuta kuin ruokamenoista. Mistään muusta kun enää ei voi säästää. Ja nekin nousevat.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Köyhää ja sorrettua on Suomessa ennenkin riistetty. Mutta silloin sentään oli monella parempiosaisella luontaista hyvyyttä ja auttamishalua.

Vajaa viikko sitten luimme jyväskyläläisvaikuttajan ja -opettajan blogista täysin päinvastaisen ajatuksen. Hän ehdotti, että työttömät menisivät kouluun vapaaehtoistyönä - hyväntekeväisyytenä - tekemään hommia.

Tarpeeksi on US:n blogeissa ja kommenteissa jo luettu työttömiä solvaavaa soopaa, etupäässä oikeistolaisilta.

Jouni Haimi

empä nyt sanoisi soopaa kaikki eivät vain ajattele niin vanhanaikaisen vasemmistolaisesti kuin sinä.

Jouni Haimi

empä nyt sanoisi soopaa kaikki eivät vain ajattele niin vanhanaikaisen vasemmistolaisesti kuin sinä.

J. Gagarin

Sopivia elementtejä hallitusohjelmaan olisivat:

- ansiotuloveron progression poistaminen
- lisäydinvoiman rakentaminen
- valtion menojen tuntuva karsiminen virkoja vähentämällä
- perintö-, lahja- ja kiinteistöverojen poistaminen
- supistaminen sosiaalisista tulonsiirroista
- energiaverojen poistaminen teollisuudelta
- yhtiöveroprosentin alentaminen kuudella prosenttiyksiköllä

Näillä eväillä saataisiin Suomi nousuun!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olet varmaan iloinen lapsilta ja työttömiltä leikkaamisesta?

Olisin odottanut Sinulta lennokkaampaa listaa, vaikka onhan tuo jo jonkinlainen alku.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Gagarin, tuolla konseptilla ei taatusti saataisi Suomea nousuun. Eikö sulle mene kaaliin tää viimeisin taloustilannekaan?

Ellei, niin en enää jaksa jauhaa sitä yhä uudelleen...

Nauti nyt vain tästä ihanasta hyvinvointivaltioista ja viis veisaa muista...

EV

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kannattaisiko lapsille opettaa leikkaamista jo leikki- ja esikoulussa? Perustuuhan heidän "kulttuurinsa" jo nyt kilpailuille ja pudostuspeleille, joita heidät myös opetetaan pitämään hauskoina.

Olisikohan leikkaaminen sitten siinä tapauksessa sitä, että lapset oppisivat vahvemman oikeutta ja sen pitämistä hyväksyttävänä ja jopa palkittavana. He voisivat esim. ottaa leivän ja leivoksen heikommalta vierustoveriltaan ja tehdä sillä mitä haluaisivat. Samalla he huomaisivat, että se on hauskaa, ja saisivat kokemusta oikeudentuntonsa ja omantuntonsa kovettamisesta. Olisikohan samalla suositeltavaa kannustaa heitä ottamaan leikkauskimppaan, avustajikseen, kavereitaan? Näin heistä tulisi huippuosaajia jo pieninä. Heikommat taas oppisivat jo silloin osan, joka heille myöhemminkin kuuluu. Kun huippulapset oppivat käyttämään tietokonetta, he voisivat heti aloittaa kommentoinnin US:ssa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eräs tehokas keino säästää rahaa, olisi perustaa tahtokuolemakeskuksia niille, jotka eivät kerta kaikkisesti halua enää olla osana tätä yhteiskuntajärjestelmää tai ylipäätänsä ihmiskuntaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sellainen keino ja konsti on kortisto. Siellä viruvien odotettavissa oleva elinikä on reilusti lyhvämpi kuin muilla. Niin reilu oli oikeistohallitus.

Jouko Koskinen

Älä viitti - aikuinen ihmnen. Ei täällä mitään
oikeitohallitusta ole Lipposen jälkeen nähty.

Ja työttömyys on ohi nyt kun sähkönhinta nousee
niin että risupakettisähköä menee Saksaan.
Tai risuja ainakin, jopa 20 000 rekkalastia/vrk!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jaa stalistinenko viime hallitus olikin.

Vaarallisin eli pitkittynyt työttömyys kasvaa että kohisee. Samoin siihen sisältyvä ja koko yhteiskunnassa rehottava ikäsyrjintä.

Heli Hämäläinen

Kouluruokailun voisi niistää pois. Vanhemmat voisivat maksaa ruuan, kuka minkin kosherin tai sikadietin. Mielummin noin kuin opetuksen muuttaminen säilöksi. Kohta koko kansa on jossain päiväkodissa tai avovankilassa päivät pitkät.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kouluruoka on liian monelle lapselle ainoa kunnon ateria päivässä. Vaatii mielikuvitusta ehdottaa sen poistamista. Mutta leikataanhan Sasin listassakin lapsilta, ja siinäkin on paljon fantastista.

Heli Hämäläinen

No jos kouluista säästetään niin mistä sitten? Kirjasto on viety ja koulu homeessa ja lapsi opiskelee parakkikoulussa. oppimateriaali on kierrätettävää. Mistä säästetään? Kerro minulle. Viedäänkö naapurikaupunginosaan isompaan säilöön?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tietokoneista nyt kumminkin. Ei läppäreitä eikä ns. aktiivisia tauluja luokkiin eikä läksyjen tekoon.

Olisivatko hometalot sekä lasten television- ja tietokoneenkäyttö yms. yhtä ja samaa ihmisten alistamista ja totuttamista pois vaarallisesta kirjojen lukemisesta, yhteiskunnallisesta heräämisestä ja kriittisyydestä.

Kun home ja kännykkä/läppärisäteily hidastaa aivotoimintoja, ei siinä paljon maailmaa paranneta.

Ns. innovatiivinen koulutusyhteiskunta tekee ihmisistä kuluttajia, passiivisia lainapäitä (Lauri Viidan termi) ja napinpainajaihmisiä (Urho Ketvelen termi). Koulu ja koulutus oikeistolaistavat, sanoi isäni.

Heli Hämäläinen

Kuulostaa hyvältä tietokonevierotukselta. Vapaa-ajallaan lapsi pelaa liikaa
Nintendoa ja pelaa tietsikalla pelejä. Koulussa voisi istua hetken vain luonnonvalossa, ja katsella liitutaulua ja rihvelitaulua. Ei ole Afrikassakaan tietokoneita.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomi kovin ylpeilee asemallaan maailman johtavfana kännykkä- ja tietokonemaana, mutta noinko olisi syytä enemmänkin häpeilyyn. Euroopan Neuvosto antaa nykyään viikoittain uuden kiellon läppäreille ja kännyköille kouluun. Suomen säteilyturvakeskuksen kieltosuositusta ei kukaan tunne eikä suosittele. Nyt jo YK on antanut kieltosuosituksen.

http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7...

Käyttäjän jniinisto kuva
Juhani Niinistö

Kunnallispolitiikan puolella kokoomus ja demarit ovat pitkään leikanneet yhdessä suuremmitta ongelmitta. Nimenomaan esimerkiksi Jyväskylässä, mm suunnitelluilla useamman julkisen puolen terveysaseman sulkemisilla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei se ihan noin mene. Demarit ovat sisukkaasti puolustaneet perusturvaa ja -palveluja, joita oikeistolainen virkamiesjohto leikkaisi. Jo toiseen kertaan saatiin pelastetuksi sivukirjastot kokoomuksen saksilta. Nyt ovat trendikkäitä kokoomuslaisten ehdotukset kaikenmoisista ns. seteleistä eli loputtomista yksityistämisistä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei mulla ole tarvetta sanoa viimeistä sanaa eikä olla oikeassa, tai ainakaan tarvetta siihen, että luulisit tai varsinkaan tietäisit minun olevan oikeassa.

Esittelevä virkamies ei kumminkaan ole vain robotti, joka ojentaa valtuustolle tai lautakunnalle paperin.

Sitä paitsi suuri osa julkisen sektorin päätöksenteosta tapahtuu muualla kuin vaaleilla valittujen miesten ja naisten yksiköissä. Se tapahtuu sellaisten vallankäyttäjien kesken, joiden päätöksiin muilla ei ole sanomista vaikka vallankäyttäjät ovatkin lakien vastaisen poliittisin perustein virkaansa sopivia ja siis sinne palkattuja palkkaansa korottamaan, kunniamerkkejä pokkaamaan ja itsenäisyyskutsuilla presidentille niiaamaan.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Halonen on osoittanut hyvää esimerkkiä säästöistä, taisi Afrikan
yksityislentokin olla vallan kallis.
Tuonkaltaisista esimerkiksi voisi säästää, eihän se maan taloutta
kuntoon saattaisi , mutta antaisi hyvän esimerkin. Älkää tehkö
niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä opetan, sanonta pätee maan
korkeimmille valtaapitäville kovin hyvin

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Moni julkisin varoin matkaava voisi säästää. Työttömillä ei ole lennoissaan säästämistä, niitä kun ei ole.

Käyttäjän jniinisto kuva
Juhani Niinistö

Ehkä kouluruokailu voitaisiin ensin pudottaa sairaaloiden ruokapalvelun tasolle, kokonaan lopettamatta. Esim Ontariossa ei ole kouluruokailua. Mäkkäri kehitti erityisesti koulujen ruokatuntiin panostavan suuren hampurilaispaikan heti koulun viereen, Leasidella. Paha katsoa satojen koululaisten rynnivän sinne.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Saksan sana gesund merkkaa sekä tervettä että terveellistä. Siis kumpaakin, mitä suomalainen ruoka ei lisäaineineen ja teollisena tuotteena ole. Ehkä tilannetta tasapainottaa se, että ei koulu eikä muu yhteiskunta meillä muutenkaan ole oikein gesund.

Heli Hämäläinen

Kouluruokaa ei tehdä enää koulussa vaan keittiö on eineslämmittämö. Kouluruoka on täynnä lisäaineita. Yhtä hyvin sen voisi tuoda kouluun kylmänä ja satsata mikroaaltouuneihin. Jos siitä saisi muutaman kympin pois.

Heli Hämäläinen

toiston poisto
roiston loisto

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Niinhän se vähän on. Eikä koululaisille oikein uskalla ehdottaa entisenlaista puolukaitten syyspoimintaa koulua varten. Punkit ovat kiukkuisia, ja muualta Euroopasta on tulossa vaarallinen tauti, joka leviää mm. marjojen välityksellä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kaikki julkiset palvelut alas ja 1200 euron perustulo jokaiselle. POW!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos kun kerroit. En olisi tiennyt.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kerroin minkä? Avaa ajatuksesi, Katriina.

mariwallden (nimimerkki)

Lakkautetaan Kansallisooppera.

Tehostetaan pölvästien suomenkielisten oppimisvalmiuksia siten, ettei ruotsin kielen opetus näille muodostu liian kalliiksi ja resursseja vieväksi.

Lopetetaan urheilun tukeminen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Muutetaan luolaan tai puuhun?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömyys-kommenttiin: Työttömyys on yhteiskunnallinen ongelma, eivät työttömät.

Ihmisoikeuksien toteutumattomuus on ongelma, eivät he, joilla niitä ei ole.

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Mielestäni arvoisan dosentin kannattaisi miettiä mittasuhteita. Vastauksen voisi muotoilla tyyliin: "Valtiotalouden vuosittainen vaje on tällä hetkellä 10,9 miljardia euroa (5,4 prosenttia BKT:stä). Huipputuloisten, kuten oppilaitosten rehtorien, palkkoja leikkaammalla sekä karsimalla läppäreiden ostoja luokkahuoneisiin saamme säästöjä ...... miljardia euroa."

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tarkoituksenmukaisia säästöjä on helppo listata vaikka huru mykky. Yllä olevat antavat suuntaa. - Läppärien ja eräiden muiden asioiden karsiminen tuo paljon säästöä terveydenhoidosta ja sosiaalikuluista, jos niiden käytön ja eräiden aineiden tilalle tulee lukujärjestykseen kirjallisuutta ja liikuntaa sekä taito- ja taideaineita. Klassinen musiikki on sekin terveellistä.

Heli Hämäläinen

Tule Portugaliin! Tule Kreikkaan! Tule Irlantiin! Sosiaaliturvasi ja lapsilisäsi ovat jo täällä!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen jo Ateenassa, Suomen Kreikassa, josta toki Irlannin ja Portugalinkin piirteitä hakematta löytyy, kuten myös muusta Suomesta.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Jyväskylä on valovuosien päässä Ateenasta....

EV

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Pitkäkö on matka Åbosta Turkuun?

Viisaat sanovat, että Jyväskylässä kuten antiikin Ateenassa orjat tekevät työn, vanhuudenhöperöt päättävät asioista ja viisaimmat pakotetaan itsemurhaan.

Toimituksen poiminnat