Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

"Verta Italian kaduilla"

Professori Kimmo Suomi aterioi hiljattain Ferraran juutalaisgetossa vaimonsa ja ystäviensä kanssa. Mielenkiintoinen blogi, jota kannattaa seurata. Hän kirjoittaa:

"Siitä verestä...Jesuiittamunkkiveljeskunta teki täällä paljon ilmiantoja "noidista" katolisen kirkon inkvisitiolle; kaduilla ja piazzoilla poltettiin julkisesti ihmisiä, jotka käytännössä nousivat katolisen kirkon mielivaltaa vastaan - olivat aikansa radikaaleja. Myöhemmin fasistit teloittivat kaduilla julkisesti esim. partisaaneja, jotka nousivat Benito Mussolinia vastaan. Edelleen järjestetään fasismin uhreille julkisia muistotilaisuuksia murhapaikoilla. Kumpaakaan veritekotapaa ei meillä Suomessa juurikaan esiintynyt. Katolisen kirkon veritekojen johdosta tapahtuu kirkosta eroamista nykyäänkin, kun uusia murhia tulee esiin historiatutkimuksesta."

http://fi.netlog.com/kimmosuomi

Kirjoitus herättää ajatuksia ja muistoja. Moni niistä koskee Italiaa ja eräät juutalaisuuden museota, joka oli perheelleni ja minulle mieluisin nähtävyys Pariisin joululomallamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Se toimii sittenkin, Eespäin-blogi. Kirjoitus ei meinannut tallentua tänne, ei sitten millään. Kirjoitusvirheiden korjaukset eivät ole vieläkään tallentuneet: ne näkyvät vain kirjautuessa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Televisiouutisissa tänään puhuneen korkean italialaisen virkamiehen/poliittisen päättäjän ääni ja puhetapa olivat kuin paavilla. Mitä se kertoo?

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/07/italian_sen...

Senatus populusque Romae ovat puhuneet.

Hetkinen - senaatti kylläkin, kansa ei.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"...kaduilla ja piazzoilla poltettiin julkisesti ihmisiä, jotka käytännössä nousivat katolisen kirkon mielivaltaa vastaan..." Olisiko tarjolla mitään tuoreempia kirkon syntejä? Nykyisin kun näyttää siltä, että kirkko etupäässä suojelee elämää, jopa syntymättömien lasten elämää, joita Suomessakin tuhotaan joka päivä yhden koululuokallisen verran.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tulitko ajatelleeksi, että katolinen kirkko edustaa muitakin mahteja ja vertautuu niihin?

Synti?

Jos haluat olla ajanmukainen, käyttänet sanaa rikos.

Pedofilia on katolisen kirkon rikos, ja monen muun uskonnollisen ääriliikkeen.

Markus Lehtipuu

Historiallisesti hieman aiemmin tapahtui mm.

- valtiolliset juutalaisvainot vuodesta 1881

- tappokäskyt: "murhatkaa heti sata porhoa"

- 6 miljoonaa nälkään näännytettyä

- terrori, ihmisiä haettiin sängystä keskellä yötä ja haudattiin joukkohautaan, jotka löydettiin vasta 1997 - omaisille ei kerrottu mitään.

Vasemmiston pakkomielle Italian ja Saksan fasismia kohtaan on tekopyhyyttä, kun vasemmistolainen Neuvostoliitto syyllistyi kokonaisuudessaan paljon pahempiin rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

Sanovat, ettei sillä ole merkitystä: neuvostodiktatuuri voitti sodan. Sekin vielä: legitimoivat rikoksensa ihmisyyttä vastaan. Kaksinkertainen tappio ihmiskunnalle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yli kaikkien rajojen arvostettu maakunnallinen, kansallinen ja kansainvälinen kulttuuri-, tiede- ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Kimmo Suomi kirjoitti blogiinsa muutaman lyhyen tekstin viime viikkojen aikaisesta työmatkastaan vierailevana luennoijana Italiassa.

Miksi se innostaa Sinut moiseen kommenttiin pakkomielle-diagnooseineen? Tekisi mieli sanoa, että pakkomielteensä kullakin, mutta onneksi niin ei tarvitse sanoa. Ei niitä ole läheskään kaikilla. Niillä on, joille politiikka on kuin Rooman kirkon oppi sen jäsenille.

Professori Kimmo Suomi on työssään matkustanut ja toiminut laajasti eri puolilla maailmaa. Hän jos kuka tuntee niin historian, nykyhetken, erilaiset valtio- ja poliittiset systeemit kuin ihmisen henkisen ja fyysisen kehityksen, ja paljon muuta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Koska kirjoitusvirheiden korjaukset eivät tallennu, tässä viimeinen kappale uudelleen - jospa se tallentuisi uutena kommenttina:

Professori Kimmo Suomi on työssään matkustanut ja toiminut laajasti eri puolilla maailmaa. Hän jos kuka tuntee niin historian, nykyhetken, erilaiset valtio- ja poliittiset systeemit kuin ihmisen henkisen ja fyysisen kehityksen, ja paljon muuta.

-
PS
Korjaukset näkyvät eilisen tavoin tallentuvan tänään viiveellä, ensimmäistä kertaa blogin historiassa. Hyvä edes niin, sillä ylimääräiseen saman asian useaan postaukseen ei oikein ole aikaa. Mansikat ja mustikat odottavat säilöjäänsä.

Toimituksen poiminnat