Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Varattomuus viikon lomaan, työttömyys ja muut köyhyyskriteerit

Miljoona suomalaista on unohdettu köyhyyteensä. Viidenneksellä meistä ei ole varaa lomailla viikkoa kodin ulkopuolella, mikä on yksi EU:n köyhyyskriteeri. Tärkeä muutos on työttömyyden ottaminen köyhyyden osoittimeksi. Pitkällinen työttömyys on syrjäytymisriski.

EU:ssa on 120 miljoonaa köyhää, Suomessa "vain" miljoona.

Luvut ovat lukuja, mutta ihminen on ihminen. Vaikka olisi syrjäytetty ja köyhdytetty.

 

Köyhyyden ja tuloerojen kasvu ja päättäjien ja muiden suomalaisten välinpitämättömyys kyseisistä ongelmista ja köyhistä ihmisistä estävät mielestäni Suomea olemasta sivistysvaltio.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kaikessa pitäisi nähdä jotakin hyvää. Sanotaan sitten näin: jos työttömällä tai muuten köyhällä ei ole lomaa, hänellä ei ole liioin surua loman päättymisestä.

J. Gagarin

Työttömällähän on lomaa kaiken aikaa.

Lomattomia ovat yksityisyrittäjät ja suuryhtiöiden pääjohtajat. Esimerkiksi 90% japanilaisten ja amerikkalaisten pörssiyhtiöiden pääjohtajista ei ole ottanut lainkaan lomaa viimeisten kolmen vuoden aikana.

He ovat siis määritelmällisesti köyhiä?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sinä sen sanoit.

EU:n yksi köyhyyskriteeri on kuitenkin se, että ei ole rahaa viikon lomaan kodin ulkopuolella. Muihin kriteereihin kuuluu esim. varattomuus puhelimeen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eiköhän ole pian aika pilkkoa Suomi osiin. Se vain näyttää yhä selkeämmin siltä, että oikeistolaisten ja sosialistien ei tulisi olla saman valtion kansalaisia.

Etkö sinäkin, Katriina, olisi onnellisempi sellaisessa maassa, jossa ei olisi oikeistolaisia?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Rakastan äärioikeistolaisia - esim. siihen ryhmään lukeutuvia ja lukeutuneita lähiomaisiani, kirjailijoita, tutkimuskohteitani, ystäviäni jne. - yhtä paljon kuin kaikkia muitakin ihmisiä. Minun ei ole koskaan ollut vaikea ymmärtää ja hyväksyä heitä.

Lähiomaisissani on ollut enemmän yrittäjiä kuin duunareita. En tiedä heissä punakaartilaisia, sen sijaan useita suojeluskuntalaisia, lottia ja Nuorkauppakamarin suomalaisen maailmanpresidentin. Ja vaikka niin ei olisikaan, kannattaako minusta tehdä pelsepuupi siksi, että olen demari?

Eikö tämä blogijuttu esittele suuren ongelman keskusteltavaksi. Kannattaisikohan keskittyä siihen.

Jouni Haimi

Tuskimpa tuo nyt edes ole ongelmakaan koska tuo eu määritelmä on mikä on lähinnä vitsi ei muuta.Jos on vähävarainen niin silloin asiat pitää laittaa tärkeys järjestykseen ja viikon loma poissa kotana ei ole mikään perustarve eli josei ole varaa niin sitten pysytään kotona.

Trine Mals

Miten tuo viikon loma kodin ulkopuolella määritellään?

Kelpaako viikon loma sukulaisten kesämökillä vai vaaditaanko Thaimaan matka? Vai Eurooppa?

Mitä tarkoittaa varattomuus puhelimeen? Edellisen puhelimeni sain 24 kk määräaikaisuutena liittymän ohessa kytkyllä. Puhelin maksoi nimellisen euron. Liittymän kk-maksu 1,66 euroa. Loput onkin sitten historiaa, eli paljon soittelee...

Vähän "epämääräisiä" on nuokin köyhyyden määritelmät.

Työttömyys olisi kyllä ihan helpo köyhyyden määritelmä, mutta onko työtön massiivisia osinkoja saava osakeomistaja sitten köyhä...

Noh, tämä menee nyt saivartelun puolelle.

J. Gagarin

Joo, elitististä on köyhyys Euroopassa. Ruandassa se tarkoittaa sitä, ettei saa päivittäistä jamssikuppiaan.

"Köyhät meillä on aina keskuudessamme" kuuluu vanha sanonta. Ja kun määritelmillä pelataan, se tulee pitämään paikkansa aina ja kaikkialla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset