Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Mahtuuko kesäkassiisi vaihtoehtohoitojen tuotteita?

Mikko pohtii, missä tiedot sähkömagneettisista ilmiöistä. Minä kysäisen, annammeko me nykysuomalaiset tilaa toisillemme ja erilaisille ajatuksille? Jos uskaltaa kirjoittaa vaihtoehtoisista toimintatavoista ja vaikkapa hoidoista ja lääkinnöistä, miksi kummassa saa niskaansa ... Niin, tiedät toki, mitä.

Vapaus, vastuu ja vaihtoehdot ovat elämän suola. Netistä löytyy helposti nimet tuotteista, joilla vaikkapa sappivaivat, kova iskiaskipu jne. talttuvat usein vähintään  puolessa tunnissa. Mikon mainitsemalla 1970-luvulla näistä asioista puhuttiin kiihkotta ja avoimesti. 

Miksi niistä ei saisi enää kirjoittaa, vaikka narkolepsiaa laajasti aiheuttanutta rokotetta sai mainostaa blogeissa, joissa myös kaikin keinoin patistettiin sen ottamiseen?

Eläköön valinnanvapaus, itsemääräämisoikeus ja suvaitsevaisuus!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaniRantala kuva
Jani Rantala

No jos oikeasti sairaille markkinoi huuhaa hoitoja nioin se on jo rikollista.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihan totta - lukuisille, ellei lukemattomille, määrätään tarpeettomia ja haitallisia lääkkeitä. Kun diagnoosit ovat vääriä, potilas voi joutua vuosikymmeniä vastaanottamaan väärien, haitallisten ja tarpeettomien lääkkeitten reseptejä. Samat lääkärit myös nöyryyttävät häntä ylemmyydentuntoisilla huomautuksillaan. Mieleeni ei ole kuitenkaan tullut käyttää ilmiöstä huuhaa-nimitystä eikä sanoa sitä rikolliseksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ilmeisesti yleisemminkin hyväksytty termi on medikalisaatio. Lainsäädäntöä joko jo tarkistettiin tai se oli ehdotus (en muista), mutta lukemani antoi ihan selkeät tunnusmerkit pakkovallan käyttämiselle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Toistaiseksi jopa suomalainen saa yleensä valita, käyttääkö jotakin lääkettä vai ei.

Systeemissä on paljon porsaanreikiä. Esim. astmadiagnooseja on kirjoiteltu sellaistenkin tutkimusten perusteella, joilla ei edes voi diagnosoida astmaa. Henkilöille, joilla ei ole astmaa, on sitten määrätty siihen tautiin kehitetyt voimakkaat ja keskushermostoonkin vaikuttavat lääkkeet ja kerrottu, että niitä on käytettävä vuosia ja jopa vuosikymmeniä, kenties koko loppuelämä. Onneksi kaikki eivät alistu tähän.

Ihmisten täytyisi olla valveutuneita ja rohkeita voidakseen kyseenalaistaa auktoriteetit.

Medisiinarit olisi vihdoin pudotettava jalustalta, jolle he ovat kiivenneet.

Vaihtoehtohoidot ja -tuotteet olisi asetettava meillä vihdoin samaan asemaan, kuin ne ovat sivistysvaltioissa Ranskassa, Englannissa jne.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jokainen sukupolvi ennen nykyistä on pärjännyt ilman mielialalääkkeitä, hormonikorvaushoitoja, nykyisen kaltaisia astmapiippuja jne. jne. Nyt niitä määrätään rutiinisti, olivat kaikki vaikutukset tiedossa tai eivät.

Erityisen huolestuttavaksi tämän kaiken tekee lääkärien resepteistään saama taloudellinen hyöty.

Onko joku kuullut lääkärin pyytävän kahden kesken tai julkisesti anteeksi, jos hän on laajasti suositellut ja määrännyt haitallisia lääkkeitä?

Asian myönteinen puoli on tietysti valinnanvapaus ja sanomisen oikeus. Vaihtoehdot kuuluvat demokratiaan - niiden kaventajat eivät ole demokratian asialla.

Käyttäjän retku83 kuva
Mikko Saari

Monet lääkkeet ja pillerit perustuvat kasveista eristettyihin yhdisteisiin. Yrtti-ja luonnonmukaisella lääkinnällä saa elimistöönsä kaiken mitä ko. kasvissa on, voi olla ihmiselle huonojakin ainesosia. Mutta mitä steriilimmässä maailmassa elämme, sitä enemmän se kalvaa meidän vastustuskykyä. Ihminen on myös henkis-ruumiillinen kokonaispaketti, jossa kumpikin vaikuttaa toiseen. Pakota ihminen ottamaan jotain niin sillä ei todennäköisesti ole niin hyvää vaikutusta. Tästä on ainakin päinvastaiseen suuntaan todisteena lumelääkkeiden teho. Tykkään valinnanvapaudesta muutenkin, mutta tuosta sille saa perustaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Niinhän se on - valinnanvapaus on arvokas asia. Joka haluaa, voi ottaa sappivaivoihin ns. kovan lääketieteen tuotetta tai iskiasvaivaan vaikkapa piikin, tai mitä lääkärit määräävätkin. Minulle sopivat parhaiten eri vaivoihin oman luontaislääkärini (oikea tohtori, erikoistumisen jälkeen vielä ulkomaillakin opiskellut) suosittelemat käsikauppatuotteet (Reckeweg ja monet muut) sekä hänen joskus määräämänsä resepti"lääkkeet", ulkomailta tilattavat tipat. Ne ovat samanlaisissa pulloissa kuin Echinaforce-tipat ja tehoavat hyvin. Niistä ei jää surkea väsynyt olo, joka ns. kovista sappikipulääkkeistä joillekin jää.

Ihan reseptittömistä tipoista muuten löytyy apu siihenkin, jos uni ei jonakin iltana maita mutta sen saaminen olisi juuri silloin syystä tai toisesta tärkeää.

Suomella pitäisi olla varaa jokaisen hyvinvointiin ja valinnanvapauteen.

Oma ihana lääkärini ei koskaan mestaroi, ylpeile eikä määräile kuvitellen olevansa muita ylempänä. Eikös se olekin niin, että joka on suurin, olkoon kaikkien palvelija. Hänelle virtaa kiitollisia potilaita koko Suomesta. Olisipa enemmän hänen kaltaisiaan.

Enni Kulovaara

Kommentoin lääkkeiden osalta, että kerran söin typeryyttäni (en ole lääkäri) aivan mielettömiä sivuvaikutuksia aiheuttavia särkylääkkeitä. Olin ihan sekaisin niistä. Kuitenkaan ne eivät itse kipuun vaikuttaneet juurikaan, mutta minun päänuppini meni sekaisin. Nauroin ja itkin, enkä oikein tajunnut mistään mitään. Viikon päästä tajusin lopettaa moisen myrkyn napsimisen. Melkoisen pelottava episodi. Kun ei ole elämässään juurikaan lääkkeitä syönyt, niin voimakkaat särkylääkkeet saattavat aiheuttaa omituisia reaktioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset