Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kuuluuko vihapäätöksiä tekevän valtaeliitin opettaa kansaa?

Valtaeliittiin kuuluvat varakkaat päättäjät ja virkamiehet heristävät kansan edessä karttakeppiä. Se on peräti merkillistä. Hyvä opettaja luottaa oppijoihin luokassa ja luentosalissa ja tekee itsensä tarpeettomaksi. Korkeintaan omalla esimerkillään hän kertoo nuorille yhdenvertaisuudesta, demokratiasta, ihmisoikeuksista ja elämän kunnioituksesta.

Hyvä opettaja ei katso ketään ylös eikä alas, vaan hän on samalla tasolla kaikkien kanssa.

Päättäjämme näyttävät alamaisilleen ja ulkomaalaisille esimerkkiä, mutta huonoa esimerkkiä. Suomalaisia on lyhyessä ajassa eriarvoistettu länsimaiden nopeiten. Meissä on miljoona köyhää. Viidennes meistä ei pysty lomailemaan vuodessa edes viikkoa kodin ulkopuolella.

Onko meidän vielä kuunneltava enon opetuksia päättäjiltä, joiden päätökset ja teot meitä kohtaan ovat vihatekoja ja -päätöksiä?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

juri g.

??!!! Katriina, olen täysin sitä mieltä että ei pidä. Valtaeliitin on lopetettava suomalaisvastaiset vihapäätökset ja sitä myötäilevän valtamedian on lopetettava suomalaisvastaiset vihakirjoitukset. Heti.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm
Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Syyria on esimerkki siitä mitä tapahtuu kun hallitus lietsoo itsensä raivoon kansalaisia kohtaan.

M-T Heikka

Se on juuri näin. Ja jotenkin vaikuttaa siltä, etteivät he tiedä mitä he tekevät. Se on varsin pelottavaakin. Ihmiset ajetaan nurkkaan ja sitten odotellaan, että jospa joku pimahtaisi. Suomalainen itse itsensä eliitiksi nimeämä jengi on kyllä varsin umpitolloa näin maalaisjärjellä ajatellen.

He sorkkivat nyt liian vaarallisilla vesillä. Hiljaisissa ja rauhallisissa vesissä suuret kalat uivat. Se joka suuttuu harvoin, voi suuttua todella.

Vaan eiväthän he usko tavallista talleroa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vihapäätöksiä ja -tekoja:

- eriarvoistaminen, syrjäyttäminen ja köyhdyttäminen,
- vallankeskitys: valta otetaan kansalta ja annetaan päättäjille ja virkamiehille,
- lupaaminen ja lupausten rikkominen,
- nuorten ja vielä enemmän ikäihmisten syrjintä, kuten nuorten ja yli 50-vuotiaitten työttömyys,
- sellaisen koneiston lujittaminen, joka ylläpitää ja lisää eriarvoisuutta: hyvinvoivat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät entisestään,
- ministeriksi pääsevien "kansan""edustajien" valitseminen pääosin Etelä- ja Länsi-Suomesta

Jarmo Linkosalo

.., ja viha tietysti synnyttää lopputuloksena ja uuden lähtökohtana lisää vihaa, kohde ehkä vaihtuu, niin se homma näyttää pyörivän. Alustajalta lyhyt, ja erittäin hyvä kiteytys.

Toimituksen poiminnat