Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Jukka Kemppinen kannattaa vihapuhetta

Joko luit Jukka Kemppisen blogikirjoituksen? Allekirjoitan sen mielelläni sanasta sanaan. http://kemppinen.blogspot.com/2011/08/vihapuhe.html Entä Sinä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Entäpä jos minä sanon pappeja 'kyykäärmeen sikijöiksi' ja kirkkoa, valehtelijaksi......kannatatko ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kysymys ei ollut mulle mut mä vastaisin et hyvää päivää kirvesvartta.

Kaisa Pispala

Kirjoitatko oikeasti noin usein jostain suljetusta laitoksesta, vai oletko todellakin vapaalla muiden normaalien ihmisten joukossa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo olen vapaalla muiden normaalien ihmisten kanssa. Jos joku täällä kirjottaisi suljetusta laitoksesta ei siinäkään mitään epänormaalia olisi minun mielestäni. Voihan se olla että joku on sellaisessa eikä häntä tarttis turhaan epänormaalien kategoriaan laittaa ainakaan siinä kirjoittamistoiminnassaan. Sun kivet osuu sinne tänne. Olen kyllä itsekin viime aikoina muuttunut pisteliäämmäksi. Vaikeat ajat tekee semmoista. Koetan yrittää myös toisia tyylilajeja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaisa, mitä mieltä olet seuraavasta se on sekä sulle että mulle.
Intiaanityttö uskoutui vanhukselle: "Mun sisällä on kaksi otusta. Toinen leikillinen ja mukava, toinen on kade ja riidanhaluinen. Siihen vanhus:
Sä itse päätät kumpaa sä ruokit."
Must meissä on jotain samaa. Eli kiva tutustua. Hei

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En tiedä. Ehkä poliitikkojen olisi hyvä vähän miettiä mitä sanovat. Se tietysti on siitä ongelmallista, että sanoo asioita ennen poliitikkoutta, mutta joiden takia pääsee poliitikoksi. Ongelma on lähinnä siinä, jättääkö tekstit nettiin vai poistaako.

Ensimmäinen vaihtoehto on merkki jonkinlaisista standardeista, siinä missä jälkimmäinen olisi ihan ymmärrettävää, vaikkakin selkärangatonta.

Hahmotan kaksi keskenään vastakkaista pointtia:

1) Vihakirjoitukset demonisoivat ihmisiä ja ihmisryhmiä. Propaganda on propagandaa.
2) Vihakirjoitukset toimivat kanavana purkaa turhautumista ja vihaa.

1. kohta on sitä perustellumpaa, mitä enemmän kirjoitus perustuu faktoihin. Viha ei synny tyhjästä, se voi perustua valheille, mutta myös totuus voi tehdä vihaiseksi. Sen on syytäkin, sillä muutenhan todellinen vääryys saa olla rauhassa.

2. kohtaa on vaikea todentaa, mutta mielestäni sanalliseen vihanpurkuun rohkaistaan ihan yleisestikin. Jos on esittää kritiikkiä tapaan, pitäisi tarjota vaihtoehto.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vitsin hyvä!
Toisaalta tää keskustelu kyllä auttaa mamukriittisiä vähän miettimään nettimollauksen tarkoituksenmukaisuutta. Niille on kyllä tullut siitä urheilulaji.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Putosin kärryiltä. En saanut pointtia tuosta. Yritätkö sanoa, että ihmisten täytyy saada julistaa, että "juutalaiset ovat syyllisiä" tai että "kaikki homot samaan saareen" tai että "leikatkaa kaikki korkeat latvat (Ruandan valtiollinen radio 1994)" tai että neekerit hirteen" tai että "mutakuonot helvettiin" tai että "ryssät pois maasta" tai että punikit saunan taakse" - jne?

Eikö vihapuhe ole aina tietynlainen puhe? Vai saako sanoa julkisesti ihan mitä tahansa? Siis - IHAN MITÄ TAHANSA?

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Oletko Katriina menossa samaan kuoroon noiden kanssa, joiden mielestä kaiken maailman porukoiden täytyy saada julistaa peräreiästään kaikkia näitä juttuja somaleista ja "mamuista"? Se on sitä porukkaa, joka - arvasit aivan oikein - haluaa sanoa "neekeriksi" kadulla vastaan tulevaa ihmistä, koska he haluavat sen niin.

Eikö ole olemassa enää termeille käyttöä, kuten

-solvaus
ja
-kansankiihotus?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siinä se on että vihasana on huono.
Kysymyksessä on destruktiivisluonteinen agitaatio eli kansankiihotus ja keskustelun sabotoiminen (solvauksilla huutelulla spämäilyillä)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vihje tasa-arvovaltuutettu Biaudet’lle, joka haikailee rikoslain kiristämistä. Vuodelta 1918 tiedän tapauksen, jossa muuan mies tuomittiin valtiorikosoikeudessa teloitettavaksi syytettynä ”yleisestä vittumaisuudesta”. – Eikö tämä olisi sopiva ja ajankohtainen rikosnimike?
Kyllä se kemppinen aika hyvin analysoi missä mennään.
Suomujen vaalimenestys on tuon "yleisen vittumaisuuden kulttuurin" nousemista valtaan ja muuttumista ikäänkuin hienoksi. Meillä on jo tapahtunut se mikä Saksassa tapahtui kolkytluvulla. Siinä ei auta sensuuri, se vaan provosoisi erilaisiin kiertojekkuihin. Ainoa toivo on että ihmiset alkavat ajatella ja sitähän ne just nyt tekee. Toinen edellytys on että talousromahdus pikkuisen odottaisi.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Hyvin sanottu, Stella Varis. Näin se kyllä taitaapi olla. Ollaampa kuitenkin varovaisia siltikin - ei anneta periksi.

Kaisa Pispala

No jos yleisestä vittumaisuudesta teloitettaisiin, niin olisin Teemu Ronina hyvinkin varuillani. Teitä naisellisia ja punavihertäviä pikkumiehiä saatettaisiin pitää hyvinkin vittumaisina monissa yhteisöissä jos elettäisiin noita pimeitä vanhoja aikoja.

Nykyäänhän punavihertävyys ja naisellisuus taas on enemmänkin muodissa, varsinkin jos kyseiset ominaisuudet koskevat miestä, tai ainakin sellaiseksi itsensä lukevia henkilöitä:).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaisa joku.
En tiedä miten asiattomista ja loukkavista kommenteista ilmoitetaan ehkä Katriina aamulla tsekkaa mitä se on mieltä.
Ei tässä voi muuta sanoa kuin että tuli Stacya ikävä ja että mitähän Arhi tähän sanoisi.

Jyri Terttu

Hauska kirjoitus. "Yleinen vittumaisuus" taitaa olla motiivina moniin nettikirjoituksiin.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm
Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos paljon kommenteista ja keskustelusta! En ole vielä ehtinyt lukea niitä, kun metsässä ja ahon laidasssa moni sininen ja punainen anti odottaa poimijaansa. Vaikka mieheni on jo lahjoittanut osan sadosta äidilleni ja muille omaisilleni, perkaamista ja säilömistä riittää meidänkin perheessä. Kesäisin muutkin puuhat vievät aikaa, tosin mieluisasti. Hyvää päivän jatkoa itse kullekin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

PÖH Katriina ehdit kuitenkin suoltaa uuden blogin!
Ensin heität tänne manipulatiivisen taitavasti kirjoitetun linkin ja sit vaan peräännyt.
Huonoa Katriina. Alan ymmärtää sun PS-rakkauttasi.

Toimituksen poiminnat